Manu on Original Sokos Hotel Presidentin viihtyisä KortteliBistro


22.09.2017

Bistro Manu on Kampissa sijaitseva kortteliravintola, jossa mutkaton ruoka- ja juomatuote yhdistyvät mestarilliseen palveluun.

Bistro Manu palvelee mestarin otteella

Original Sokos Hotel Presidentin yhteyteen on avattu syksyllä 2017 moderni kortteliravintola, joka kutsuu kylään lähikorttelien asukkaat, hotellivieraat ja Helsingin keskustassa liikkujat. Bistro Manussa konstailematon ruoka ja huolella mietitty juomakattaus yhdistyvät mestarilliseen palveluun.

Mestarin ote lähtee jo ravintolan nimestä. Manu on entisaikojen nimitys mestarille ja oman alansa ammattilaiselle, kuten suutarille, räätälille ja kellosepälle. Mestarit kiertelivät talosta taloon ammattitaitoaan jakaen ja palkanlisänä heille tarjoiltiin talossa illallinen.

”Manun mestarit haluavat tarjota vierailleen onnistuneita makukokemuksia ja kiinnostavia tarinoita ruoan ympärillä. Suosimme kotimaisia raaka-aineita ja kausiajattelua, jonka vuoksi täydennämme Manun ruokalistaa neljä kertaa vuodessa vaihtuvilla kausilistoillamme”, Bistro Manun ravintolapäällikkö Heli Lahtinen kertoo.

Manun menu koostuu muutamasta simppelistä klassikosta kauden herkuilla täydennettynä. Listan valikoima sopii niin pikku nälän helpottamiseen kuin pidemmän kaavan illallisille. Manun baarissa maistuvat käsityöläisoluet ja ruokia ryydittävät huolella valitut viinit.

Uudessa bistrossa ruoka voi myös tulla kuin Manulle illallinen. Bistro Manussa tämä tarkoittaa sitä, että talo tarjoaa illan isännälle tai emännälle ruoan veloituksetta, kun pöydän ääreen kokoontuu minimissään 10 ruokailijaa erikoismenun äärelle. Kisällinurkkaus taas on tarkoitettu erilaisiin esittelyihin ja keskusteluihin, joissa kisällit kuulevat mestariaan. Kabinetissa tai nurkkapöydän rauhassa voi esitellä uuden kirjan, kertoa matkakokemuksia tai jatkaa kyselytuntia.

Manussa on myös kaksi kabinettia, 10 hengen Kuru ja 18 hengen Kivi.

Bistro Manun lounas katetaan joka arkipäivä kello 11–14 ja siihen kuuluu runsas salaattipöytä, keitto, pöytiin tarjoiltava lämmin ruoka sekä kahvi tai tee.

Keittiön mestarina häärii Janne Tihtonen.

Ravintola on osa Original Sokos Hotel Presidentin kokonaisuudistusta, jossa kaikki talon hotellihuoneet, aula, auditorio, ruokaravintola ja kokoustilat uudistuivat. Uudet hotellihuoneet on suunnitellut Ivana Helsingin Paola Suhonen.

 

Lisätiedot: Heli Lahtinen, ravintolapäällikkö, Bistro Manu, puh. 050 344 1491, heli.lahtinen@sok.fi

 

Bistro Manu. Antinkatu 2 / Eteläinen Rautatiekatu 4.

Avoinna ma-to klo 11–23, pe klo 11–01, la klo 12–01 ja su klo 15–22.

 

Bistro Manu

Bistro Manu on Kampissa sijaitseva kortteliravintola, jossa mutkaton ruoka- ja juomatuote yhdistyvät mestarilliseen palveluun. Ravintola sijaitsee uudistuvassa Original Sokos Hotel Presidentissä ja on avoinna joka päivä lounaasta iltaan.

 

www.raflaamo.fi/fi/helsinki/bistro-manu

www.facebook.com/bistromanu

Instagram @bistro_manu