Meillä on Green Key -ympäristötunnus


18.10.2018

Tutustu miten toimimme Green Key -hotellissamme ympäristön hyväksi joka päivä. Sinäkin voit tehdä ympäristötekoja vierailusi aikana.

 1. Teemme yhdessä: koko henkilökuntamme on mukana ympäristötyössä ja saamme osana työtämme koulutusta ympäristöasioissa.
   
 2. Lajittelemme jätteet tarkasti ja tehokkaasti – uudelleenkäyttöön soveltuvat ohjataan kierrätykseen
   
 3. Tehostamme vedenkäyttöä: keittiössä tiskaamme tarkasti ja tehokkaasti, ja valtaosassa huoneistamme on vettä tehokkaasti säästävät suihkut ja hanat. 
   
 4. Siivouksessa käytämme ympäristömerkittyjä puhdistusaineita. Siivoushenkilökuntamme huolehtii myös huoneseesi esille jättämäsi pullot, lasit ja paperit puolestasi kierrätykseen. Monissa hotelleissamme on lajitteluroskakorit myös huoneissa.
   
 5. Valaistuksessa käytämme energiansäästö- ja led-lamppuja. Näitä meillä on jo vähintään puolessa valaisimista. Aina kun vaihdamme uuden lampun, valitsemme ympäristöä säästävän.
   
 6. Suosittelemme ympäristöystävällistä liikkumista: hotellista riippuen valittavanasi on polkupyöriä, potkulautoja, kävelysauvoja, sähköautoja, rullaluistimia, sähkötakseja sekä julkisen liikenteen yhteydet ja helpot ohjeet niiden käyttämiseksi. Suosimme myös itse ympäristöystävällistä liikkumista.
   
 7. Meillä on aina tarjolla on lähi- ja luomuruokaa sekä kasvivaihtoehto ravintolassamme.
   
 8. Pidämme kiinteistön laitteistot ilmanvaihdosta jääkaappeihin hyvässä kunnossa ja laitteet näin energiatehokkaassa toiminnassa.
   
 9. Kerromme tekemästämme ympäristötyöstä ja sen merkityksestä.
   
 10. Innostamme asiakkaatkin mukaan. Jokaisesta huoneesta löytyy vinkkejä miten hotellivieraana voit säästää ympäristöä. Pidämme huolen, että noudatamme toiveitasi: jos jätät pyyhkeen naulakkoon, emme vaihda sitä.
   
 11. Autamme nauttimaan upeasta suomalaisesta luonnostamme: kaikista hotelleista löydät tietoa lähimmistä luontokohteista.

 

Näin sinäkin voit auttaa ympäristöä:

 • sammuta suihku, kun laitat shampoota tai saippuaa
 • käytä hammasmukia hampaita pestessäsi
 • jätä pyyhe naulakkoon ja käytä sitä uudelleen
 • sammuta turhat valot
 • muista napata avainkortti mukaasi lähtiessäsi huoneesta, näin koko huoneen valot sammuvat
 • valitse aamiaisella lähi-, luomu- ja kasvisruokaa
 • syö aina kaikki minkä otat
 • lajittele roskat. Huoneen pöydälle jättämäsi pullot, paperit ja lasit huonesiivous lajittelee eteenpäin.
 • tutustu nähtävyyksiin pyöräillen tai kävellen, kysy hotellista bussiaikatauluista ja muusta julkisesta liikenteestä