Memphis Kampin keittiön puikkoihin uutta osaamista


13.01.2017

Memphis Kampin uusi keittiömestari Miika Immonen haluaa kehittää ravintolan kasvisruokatarjontaa. Asiakkaiden suosikki Memphis Classic Burgerkin saa pientä face liftiä.

Maaliskuun alussa Mikonkadun Amarillon keittiöstä Memphis Kamppiin siirtynyt keittiömestari Miika Immonen on innoissaan uudesta työnkuvastaan. 14 vuoden Amarillo-uran jälkeen oli juuri oikea aika siirtyä eteenpäin kohti uusia haasteita.
 
– Minulle vihjattiin varovaisesti, että nyt olisi hyvä hetki ottaa uusia askelia eteenpäin urapolulla. Pääsen hyödyntämään Memphis Kampissa ammattitaitoani, mutta samalla oppimaan paljon uutta, Immonen kertoo innostuneena.
 
Kasvisruokia ja klassikkoburgerin majoneesi vaihtoon
Uudessa keittiössä Immonen pääsee itse kehittämään ravintolan ruokatuotteita eteenpäin. Suunnitelmissa on käynnistää kasvisruokapilotti, jossa asiakkaat pääsevät kehittämään Memphis Kampin kasvisruokatarjontaa. Listalta löytyvään klassikkoannokseen, Memphis Classic Burgeriin, Immosella onkin jo kehitysidea mielessä.
 
– Burgeri on loistava tuote, mutta sen majoneesissa on vähän turhankin voimakas maku. Se peittää helposti alleen muita hienoja makuvivahteita. Majoneesi voisi siis mahdollisesti lähteä vaihtoon, Immonen miettii.
 
Ideoita ravintolakeittiöön siirtolapuutarhapalstalta
Memphis Kampin keittiömestarina toimiminen on Immoselle suuri haaste. Hän on kuitenkin innoissaan, että juuri hänet valittiin tehtävään. Uutta tietoa tulee eteen jokaisena työpäivänä. Ihmisten johtaminen on Immoselle tuttua juttua, mutta taustakoneen pyörittäminen ja reseptien laatiminen on miehelle vielä vieraampaa.
 
– Uudelta työltä odotan erityisesti oman itseni ja ammattitaitoni kehittymistä, verkostoitumista ja onnistumisen tunteita. Muiden alan ammattilaisten tapaaminen on ensiarvoisen tärkeää, Immonen toteaa.
 
Immosen intohimona vapaa-ajalla on  siirtolapuutarhamökki. Hän kasvattaa siellä itse monia erilaisia yrttejä sekä vihanneksia ja testailee, miten ne toimivat toistensa kanssa. Näitä ideoita ja kokemuksia hän aikoo jatkossa hyödyntää myös työssään Memphis Kampissa.