Nyt se alkaa! Ensimmäiset S-ryhmän kaupat auki laajennetuin aukioloajoin jo uudenvuodenpäivänä


30.12.2015

S-ryhmä vapauttaa asiakkaidensa arjen aikatauluja ja laajentaa markettiensa aukioloaikoja ympäri Suomen. Ensimmäiset myymälät hyödyntävät uusia aukiolomahdollisuuksia välittömästi vuoden vaihduttua. 2. tammikuuta aukioloajat pitenevät lähes 200 kaupassa ja helmikuun alkuun mennessä laajemmilla aukioloajoilla toimii yli 500 myymälää.

Esimerkiksi Osuuskauppa Varuboden-Oslan Kirkkonummen Prisma pitää ovensa auki uusilla sunnuntaiaukioloilla jo uudenvuodenpäivänä 1.1.2016. Muun muassa Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Keski-Pohjanmaalla laajennettuihin aukioloihin siirrytään heti 2.1. Pääkaupunkiseudulla kaksi S-marketia: Pohjois-Tapiola ja Sokos Helsinki aloittavat 24-tunnin aukiolot 2.1. Muiden pääkaupunkiseudun kauppojen aukioloajat laajenevat 11.1.

– Se, millä aikataululla kukin osuuskaupoista siirtyy laajempiin aukioloihin, vaihtelee sen mukaan, miten työvuoroista on ehditty paikallisesti sopimaan.  Osa myymälöistä on saanut asiat sovittua nopeammin, osalla uudet aukioloajat tulevat voimaan tammikuun puolen välin kieppeillä tai vasta helmikuun alussa, valikoimajohtaja Ilkka Alarotu S-ryhmän marketkaupasta kertoo.

Innostunut vastaanotto

–On ollut ilo huomata, miten suurella innolla ilmoituksemme aukioloaikojen laajentamisesta otettiin tuoreeltaan vastaan. Etenkin vuorotyöläiset ovat olleet muutoksesta erittäin ilahtuneita. Ihmiset kaipaavat selkeästi lisää väljyyttä arjen aikataulujen suunnittelemiseen. Kun kauppareissut voi suunnitella aikaisempaa joustavammin esimerkiksi ilta-aikaan, vapautuu aikaa perheelle ja harrastuksiin, Ilkka Alarotu perustelee.

Isojen markettien aukioloaikoja ei ole koskaan pidennetty tällä tavalla. 

– Asiakkaat pääsevät nyt kokeilemaan uudenlaisia kaupassakäyntiaikoja. Vain käytännön kokemusten perusteella myötä saamme tietää, miten tämä toimi. Jos pitkät aukioloajat eivät miellytäkään asiakkaitamme, aukioloja säädetään uudestaan.

Lisää työtä

Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa tehtävien henkilötyötuntien määrä lisääntyy. Oma väki saa halutessaan enemmän työtunteja, ja uusiakin tekijöitä etsitään.

– Tämä on hyvä tilaisuus henkilöstöllemme. Pidemmät aukioloajat antavat mahdollisuuden arjen joustoihin. Ilta- ja viikonlopputunnit merkitsevät monipuolisempien työaikojen lisäksi parempia ansaintamahdollisuuksia.