Olutasiantuntija simpukkapatojen äärellä


13.01.2017

Belgen vuoropäällikkö Linda Jalonen viihtyy työssään Belgen oluiden asiantuntijana.

Vuoropäällikkö kokee asiakkaiden viihtyvyyden pääasiana, jonka voi taata vain tyytyväisen henkilökunnan ja erinomaisen palvelun avulla. Linda on vuoronsa aikana vastuussa henkilökunnasta ja vuoron sujuvuudesta ravintolasalissa. Kokemus on kartuttanut Lindan sosiaalisia taitoja ja ihmisjohtaminen on hänelle luontaista.
 
 
Sormet taikinassa jo lapsena
Linda sai ensikosketuksen ravintola-alaan jo pienenä, kun hän auttoi ravintolassa työskentelevää äitiään munkkien sokeroinnissa ja muissa puhteissa. Porvoolainen Linda muutti Helsinkiin opiskeltuaan Jyväskylässä musiikki- ja media-alaa. Linda työskenteli opiskelujen ohessa erilaisissa ravintoloissa ja koki asiakaspalvelutyön luontaiseksi itselleen. Lindan mielestä ravintolatyön on oppinut parhaiten tekemällä hommia kokeneiden konkarien opastuksella.
 
Uran HOK-Elannolla Linda aloitti Stone’sissa ja Kitty’s Public Housessa. Vuoden kuluttua Linda huomasi Belgessä avoinna olevan vuoropäällikön paikan ja päätös oli tehty: ”Tuonne haluan”.  Oli aika siirtyä kohti uusia haasteita ja vuoropäällikön pesti oli oikea askel. Linda aloitti marraskuussa Belgessä vuoropäällikköharjoittelijana ja neljän kuukauden jälkeen vakituinen paikka oli hyppysissä.
 
 
Parasta on vaihteleva työ
Yksi Belgen tärkeimmistä tuotteista ovat oluet, joista Lindalle on kokemuksen myötä kertynyt paljon tietotaitoa. Nykyään Linda on vastuussa Belgen olutvalikoimasta huolehtien, että laadukkaat oluet kohtaavat asiakkaiden mieltymysten kanssa ja vaihtuvuus on sopiva. Vastuuta Belgessä on annettu mukavasti; työhön kuuluu salivastuuta, toimistohommia ja vähän sometustakin.
 
Belgessä on Lindan mukaan parasta työn vaihtelevuus. Baarin puolella oluiden parissa pääsee tarjoamaan asiakkaille pientä ekstraa hyödyntämällä karttunutta oluttuntemusta. Ravintolasalissa työskentely on taas täysin erilaista, kun keskiössä on ruoka ja viini.
 
 
Tarjoilua toimintaleffan kuvauksissa
Belgessä riittää vipinää meneillään olevien IPA-viikkojen ja huhtikuussa alkavien parsaviikkojen ansiosta. Myös suositut Ateneum-menut tulevat takaisin tuoden taidenäyttelyvieraat pitkille illallisille. Menoa riitti myös kun Belgen tiloissa kuvattiin suomalaista toimintaelokuvaa Rendel. Kuvaukset olivat käynnissä päivällä ja illalla, joka toi haasteita simpukkapatojen tarjoiluun kameroiden lomassa. Linda nauttii, kun ympärillä tapahtuu ja tupa on täynnä asiakkaita.
 
Belge on tunnettu herkullisista simpukoistaan, mutta lempiruoakseen Linda valitsee silti Belgen perunat, joka on myös asiakkaiden suosikkiannos. Perunat on täydellinen pikkusuolainen  hektisen työn tauolle ja simpukoiden koostumus vaatii vielä hetken totuttelua, nauraa Linda.
 
Aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta tällä hetkellä Linda nauttii työstään ja on iloinen asemastaan Belgen vuoropäällikkönä. Tervetuloa moikkaamaan Lindaa Belgeen maukkaiden belgialaisten oluiden maailmaan!