Osuuskauppavaalit käynnistyvät – koronatilanteeseen on varauduttu


23.03.2020

HOK-Elannon edustajiston vaalien äänestysaika alkaa netissä (osuuskauppavaalit.fi/hok-elanto) torstaina 26.3. klo 9 ja päättyy 6.4. klo 23.59.
Vaalikone avautuu 24.3. Vaalikoneessa voi tutustua ehdokkaiden mielipiteisiin monenlaisista asioista.

HOK-Elanto aikaisti vaalimateriaalin lähettämistä, jotta esimerkiksi ikänsä puolesta riskiryhmään kuuluvat äänestäjät saisivat lisää pelivaraa postiäänen antamiseen. Postitse voi siis äänestää saman tien vaaliaineiston tultua kotiin. Postiäänen viimeinen postiinjättöpäivä on 6.4.2020. Nettiäänestys aukeaa 26.3 klo 9. Koronatilanteen vuoksi toivomme mahdollisimman monen äänestävän netissä.

Vaalikampanjointi on HOK-Elannon toimipaikoissa kielletty koronatilanteen takia. Ehdokkaita pyydetään välttämään valtioneuvoston suositusten vastaisia vaalitilaisuuksia.

Vaalimarkkinointia on muokattu tilanteeseen sopivaksi, siltä osin kun on ollut mahdollista. Päätös äänestämiseen liittyvästä arvonnasta on tehty aiemmista vaaleista saatujen positiivisten kokemusten perusteella S-vaalilautakunnassa.

HOK-Elanto on yli 630 000 asiakasomistajallaan Suomen laajimmin omistettu yritys. Jotta osuustoiminnallinen demokratia toteutuisi, vaalit on järjestettävä osuuskaupan sääntöjen mukaan joka 4. vuosi. Vaalipäivämäärä on päätetty alkusyksystä 2019. Hallintoneuvosto on sääntöjen mukaan valinnut S-vaalilautakunnan huolehtimaan kaikista vaalien järjestämiseen liittyvistä asioista. S-vaalilautakunta on kokoontunut 20.3 ylimääräiseen kokoukseen ja arvioinut vaalien järjestämiseen liittyviä riskejä uudessa tilanteessa. Kaikki uudetkin riskit arvioitiin hallittaviksi eikä vaalien keskeyttämistä harkittu.

HOK-Elanto seuraa tilannetta ja viranomaisten ohjeita ja tekee niiden pohjalta tarvittaessa myös vaaleihin liittyviä linjauksia.

www.osuuskauppavaalit.fi/hok-elanto