Plaza Restaurantista pohjolan makujen ja pohjoisen mentaliteetin näyttämö


15.01.2018

Kulinaristisen muodonmuutoksen kokenut Plaza Restaurant on kunnianosoitus pohjoismaisille mauille. Klassikkoannosten ja kiehtovien uutuuksien inspiraationa on toiminut pohjoinen luonto – sen elämä eri vuodenaikoina sekä sen raikkaat ja puhtaat maut.

”Käytämme ruuanvalmistuksessa aina kotimaisia lihoja ja kaloja, ja aina kun mahdollista, niin valitsemme kotimaiset kasvikset. Lisukkeina pyrimme käyttämään sesongin raaka-aineita, jotka luonnostaan ovat aina tuoreimmillaan ja parhaimmillaan. Suomalainen ruoka kiinnostaa nyt kansainvälisesti. Suurin osa hotellimme asukkaista on ulkomaalaisia, jotka etsivät suomalaisia ruokaelämyksiä”, kertoo Plaza Restaurantin keittiöpäällikkö Simo Räsänen.

”Plaza Restaurantin yksi kiistaton vahvuus piilee sen tiloissa. Vivahteikas tila on yhtä aikaa intiimi ja tilava. Helsingissä ei ole kovin montaa ravintolaa, joka pystyy tarjoamaan henkilökohtaisen ruokailuelämyksen suurillekin ryhmille”, sanoo Simo Räsänen.

”Plazan tavoitteena on kasvaa Helsingin kiinnostavimmaksi tapahtumataloksi. Meillä juhlista syntyy elämys, jonka tunnelma kantaa vielä pitkälle senkin jälkeen, kun juhlat ovat jo päättyneet. Tarjoamme ainutlaatuiset tilat ja puitteet tapahtumille. Maaliskuussa järjestämme yhteisöllisen häätapahtuman, jossa yhteensä viisi morsiusparia sanoo toisilleen tahdon. Ihmiset etsivät nyt elämyksellisiä tiloja ja palveluita tapahtumilleen”, iloitsee Radisson Blu Plaza Hotelin hotellinjohtaja Saija Gerpe.

Plazan keskeinen sijainti on tehnyt siitä myös suositun kokoustalon. Klassisten kokoustilojen lisäksi Plazan ylpeys on hallintoneuvoston vanha Boardroom, joka viime uudistuksen yhteydessä kunnostettiin vanhaan loistoonsa.  

Plaza Restaurantin uutta ravintolateemaa juhlitaan 15.1. Elina Mannisen maagisen Underwater Dreams -valokuvanäyttelyn avajaisten muodossa. Näyttelyn teokset ovat syntyneet Elinan ja hänen sisarensa – jääsukeltaja Johanna Nordbladin yhteistyönä, ja ne ovat keränneet runsaasti kansainvälistä kiinnostusta. Näyttelyn inspiraationa on toiminut suomalainen sisu ja tahdonvoima – ehtymätön luonnonvara, jonka avulla kaikki on mahdollista. Näyttely on avoinna yleisölle 15.4.2018 asti.