Prisma Itäkeskuksen laaja remontti valmistui – miljoonainvestointi tukemassa kunnianhimoisia ilmastotavoitteita


Täysin uudistettu Prisma Itäkeskus avataan torstaina 25.3. kolmen kuukauden remontin jälkeen. Myymälä remontoitiin lattiasta kattoon ja seinästä seinään. Palvelutarjontaa parannettiin asiakastoiveiden pohjalta. 

25.03.2021

– Prisma Itäkeskus kävi läpi täysremontin. Myymälä on avattu vuonna 2009, ja nyt oli aika päivittää se tähän päivään. Esimerkiksi päivittäistavarapuolelle on tuotu uusia palveluita, joilla pääsemme tuomaan ruokatrendejä asiakkaidemme arkeen. Myymälässä savustetut kalat, FireWok! -ravintola ja Itsudemon sushipiste ovat uusia elementtejä, joita myös asiakkaat ovat toivoneet, toteaa prismajohtaja Jouko Niskanen.

Marketeista etsitään yhä enemmän ravintolamaisia ruokaelämyksiä

Prisma Itäkeskuksen Ruokatoria laajennettiin remontin yhteydessä, ja palvelutarjontaa lisättiin. Myymälän omassa savustusuunissa savustetaan jatkossa kalaherkkuja paikan päällä. Lisäksi kokonaisuus täydentyy laajalla Itsudemon sushipisteellä, salaattibaarilla sekä juustotiskillä. Sushin ohella Prisma Itäkeskuksen nopean syömisen tarjonta täydentyy paikan päällä valmistettavilla Fire Wok! -ravintolan wokannoksilla.

– Itäkeskuksen asiakkaita hemmotellaan oikein kunnolla. Ruokatoriin saatiin viitisen metriä lisää pituutta, jonka myötä pystyimme laajentamaan valikoimaa. Perinteisten palvelutiskituotteiden lisäksi Ruokatorilta löytyy paikan päällä siivutetut leikkeleet, pizzat sekä tapas-lautaset, summaa HOK-Elannon ruokatorivalmentaja Juha Hautaniemi.

Myös asiakkaat osallistuivat suunnittelutyöhön. HOK-Elannossa lanseerattu Prisma-ketjun muntoive.fi-palvelun kautta asiakkailla on ollut mahdollisuus esittää tuotetoiveita Prisman valikoimiin. Valikoimatyössä on huomioitu luomutuotteiden suosion kasvu, vegevaihtoehdot sekä panimo-osastolla suosiotaan kasvattavien alkoholittomien oluiden laajentunut tarjonta.

Ruoan verkkokaupasta apua arjen kiireisiin

– Kevään fillarihankinnat, kukkamullat, frisbeegolfvälineet, grillikauden avajaiset sekä puutarhatuotteet tulevat olemaan käyttötavarapuolen hitit. Etenkin Prisma Gaming -osastoon on Itäkeskuksessa satsattu, sillä e-pelaamisen suosio jatkaa kasvuaan, Niskanen summaa.

Prisma Itäkeskuksessa ruoan verkkokauppa on yli kaksinkertaistunut kuluneen vuoden aikana. Sekä kotiinkuljetukselle, että ruoan verkkokaupan noutopalvelulle on tilausta.

– Kivijalkakauppaa tukeaksemme olemme panostaneet myös verkkokauppaan. Prisma Itäkeskuksen ruoan verkkokaupan noutopiste palvelee lähialueen asukkaiden lisäksi myös monia työmatkalaisia laajemmaltakin alueelta. Valmiiksi kerätyt ostokset on helppo napata kotimatkalla kyytiin, Niskanen kertoo.

Eroon ilmastoa lämmittävästä kylmäaineesta

Energiatehokkaat kylmälaitteet, LED-valaistus ja päästötön sähkö tekevät remontoidusta Prisma Itäkeskuksesta aiempaa vähäpäästöisemmän. Myymälän kylmälaitoksen uusiminen oli remontin suurin yksittäinen, yli miljoona euroa kustantanut investointi. Uudet kylmälaitteet käyttävät luonnollista kylmäainetta, hiilidioksidia.  Hiilidioksidin ilmakehää lämmittävä vaikutus on huomattavasti pienempi kuin perinteisillä kylmäaineilla ja se taas vähentää myymälän päästöjä merkittävästi. Kylmäaineiden osuus kiinteistön päästövähenemästä on 65 %.

– Kylmälaitteiden sydämenä toimivan kylmälaitoksen tekniikka on aiempaa energiatehokkaampi, ja kylmäjärjestelmän tuottaman lämmön täysimittainen hyödyntäminen kiinteistön lämmityksessä vähentää merkittävästi jatkossa kaukolämmön tarvetta kiinteistön lämmityksessä, Niskanen summaa.

Tehtyjen toimenpiteiden kokonaispäästövähennys vuositasolla on 800 hiilidioksidiekvivalenttitonnia, päästövähennys vastaa noin 5,4 miljoonan ajokilometrin päästömäärää (CO2-päästö, 150 g/km). Tehdyt toimenpiteet tukevat S-ryhmän asettamia kunnianhimoisia ilmastotavoitteita, kaupparyhmän tavoitteena on olla vuonna 2025 hiilinegatiivinen.

Myös Sähköautojen latauspisteiden merkitys asiakkaiden päivittäisten asioiden hoidon yhteydessä on yhä tärkeämpää ja Prisma Itäkeskuksessa asiakkaiden sähkölatauspisteiden määrä tullaan viisinkertaistamaan kevään aikana. Ladattava sähkö on uusiutuvilla energialähteillä tuotettua ja päästötöntä.

Uudistettu Prisma Itäkeskus

  • Prisma Itäkeskus palvelee 24/7.
  • Uudistettu Prisma Itäkeskus tuo entistä paremmat hypermarketin palvelut itähelsinkiläisten ulottuville sekä palvelee myös työmatkan varrella.
  • Ruoan verkkokaupan noutopiste, lisäksi ruokaostokset voi tilata kotiovelle. Tarkat ruoan verkkokaupan palvelut löytyvät osoitteesta prisma.fi.
  • Prisma Itäkeskus on helposti saavutettavissa metrolla, linja-autolla, pyörällä, jalan tai autolla. Autoileville asiakkaille on kolmen tunnin ilmainen pysäköinti parkkihallissa.
  • Prisma Itäkeskuksessa työskentelee noin 160 henkilöä.

Emme järjestä avajaisiin liittyvää erillistä avajaistempausta, jotta pystymme varmistamaan turvallisen asioinnin myymälässä. Myymälässä muistutetaan asiakkaita turvallisesta asioinnista ja yhteisisistä pelisäännöistä kuten kasvosuojaimien käytöstä, turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.