Prisma Itäkeskus uudistuu ja täydentyy XXL-urheilutavaratalolla


09.01.2014

HOK-Elannon Prisma-ketjussa käynnissä oleva konseptiuudistus etenee vuoden 2014 aikana. Jumbossa ja Ison Omenan Prismoissa toteutettu uusi konsepti otetaan käyttöön myös Itäkeskuksen Prismassa. Konseptiuudistus valmistuu vaiheittain Prismassa kesän alkuun mennessä. Se tiivistää Prisman käyttötavarakaupan osuutta ja vapautuneisiin tiloihin avataan syksyllä 2014 uusi XXL Sports & Outdoor -urheilutavaratalo.

Itäkeskuksen konseptiuudistuksessa hyödynnetään Jumbossa ja Isossa Omenassa saatuja kokemuksia uudesta myymälämiljööstä ja kalusteratkaisuista. Jumbossa ja Isossa Omenassa vapautunut pinta-ala otettiin Prisman päivittäistavarakaupan käyttöön. Pinta-alaltaan merkittävästi suuremmassa Itäkeskuksen Prismassa 2. kerroksen vapautuneeseen tilaan tulee sijoittumaan XXL Sports & Outdoor urheiluvälineiden erikoismyymälä.

– Prisman konseptiuudistuksen lähtökohtana on kehittää nykyisen hypermarketin vahvuuksia siten, että hedelmä- ja vihannesosasto saa lisää tilaa samalla, kun päivittäistavaran non-food- ja juomaosastot muokataan entistä toimivammiksi. Monet tutut ja toimivat elementit kuten palvelutori jäävät ennalleen.  Käyttötavaraosastojen pinta-alaa pienennetään ja myyntitehokkuutta kasvatetaan. Muutos ei tule vaikuttamaan työpaikkojen määrään, vaan kaikille Itäkeskuksen Prisman työntekijöille voidaan tarjota työtehtäviä omasta toimipaikastaan jatkossakin, kertoo HOK-Elannon Prisma-ketjun johtaja Lassi Juntunen.

– XXL on uusi, mielenkiintoinen myymäläketju, joka vahvistaa Prisma Itäkeskuksen vetovoimaa kauppapaikkana ja täydentää samalla Prisman tarjontaa erinomaisesti. Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme XXL:n naapuriksemme ja kumppaniksemme.

XXL Sports & Outdoor -ketju tarjoaa Pohjoismaiden laajimman valikoiman urheiluvälineiden merkkituotteita. Norjalainen ketju avaa tänä vuonna Prisma Itäkeskuksen lisäksi kaksi urheilutavarataloa, joista toinen tulee Vantaan Tammistoon ja toinen Tampereen Kalevan Prismakeskukseen.


XXL Sports & Outdoor tarjoaa perinteisten joukkueurheiluvälineiden lisäksi varusteita pyöräilijöille ja hiihtäjille. Valikoimaan kuuluvat myös retkeily-, erä- ja metsästystuotteet. Ketju myy monipuolisesti urheilukenkiä ja -tekstiilejä. Palveluun panostetaan tarjoamalla asiakkaille myös urheiluvälineiden huoltopiste.


– XXL-ketju kasvaa vauhdilla Norjassa ja Ruotsissa. Keväällä aloitamme laajentumisen Suomeen avaamalla ensimmäisen XXL-tavaratalon Tammistoon. Suunnitelmissa on avata XXL-urheilutavara-taloja kaikissa Suomen suurissa kaupungeissa. Keskitymme ensin suurimpiin markkina-alueisiin, kuten pääkaupunkiseutu, Tampere ja Turku. Olemme erittäin tyytyväisiä HOK-Elannon kanssa tehtyyn yhteistyösopimukseen. Itäkeskus tarjoaa meille vahvan kauppapaikan hyvillä liikenneyhteyksillä ja on tärkeä lenkki, kun kehitämme tavarataloverkostoamme pääkaupunkiseudulla, sanoo XXL Sports & Outdoor Oy:n toimitusjohtaja Toni Stigzelius.


 

Lisätietoja:

Ketjujohtaja Lassi Juntunen, HOK-Elannon Prisma-ketju, p. 010 76 68079, etunimi.sukunimi@sok.fi
Toimitusjohtaja Toni Stigzelius, XXL Sports & Outdoor Oy, p. 040 1816906, etunimi@xxl.fi