Prisma Kaari avoinna 24/7 maaliskuun alusta


30.01.2017

Prisma Kaari palveli joulun alla vuorokauden ympäri. Kokeilu oli niin onnistunut, että 3.3.2017 alkaen Prisma Kaari pitää ovensa auki joka yö. Myös muut pääkaupunkiseudun Prismat pidentävät aukioloaan: helmikuun 5. päivästä alkaen niissä voi asioida sunnuntaisinkin kello 7–23.

HOK-Elannon Prisma Kaari aloitti 1.12.2016 Suomen oloissa ainutlaatuisen kokeilun ensimmäisenä hypermarkettina ja piti ovensa avoinna kellon ympäri jouluaattoon asti. Yöasiointi osoittautui niin suosituksi, että maaliskuun 3. päivän aamuna kello 7 Prisma Kaari siirtyy vakituisesti ympärivuorokautiseen palveluun.

– Joulunajan asiakasmäärät ja myynti osoittivat, että 24/7-aukiololle oli tilaus ja tarve. Saimme valtavan hyvää palautetta asiakkailtamme. He myös toimittivat meille kirjallisesti kymmeniä ja suullisesti suoraan henkilökunnallemme lukuisia toivomuksia siitä, että palvelu pelaisi jatkossakin läpi yön, kertoo HOK-Elannon Prisma-ketjun johtaja Lassi Juntunen.

– Asiakkaat päättävät. Meidän tehtävämme on tarjota heille mahdollisuus asiointiin silloin kun heille parhaiten sopii. Jouluostosaika on omanlaistaan, joten lähdemme jälleen liikkeelle puhtaasti kokeilumielellä ja arvioimme uuden aukioloajan toimivuutta seuraavan kerran kesälomien jälkeen. On jännittävää nähdä, miten valoisat yöt vaikuttavat kaupassakäyntiin, Juntunen pohtii.

Yövuorot suosittuja
Joulunajan yövuoroihin ilmoittautui halukkaita tekijöitä enemmän kuin oli vuoroja. Yötyöhön tulijoita riittää nytkin: Prisma Kaaren yövuorot täytetään nimenomaan niihin haluavilla. Lisäksi rekrytoidaan useita uusia tekijöitä.

– Ympärivuorokautisesta aukiolosta tuli kaikin tavoin hieno juttu, mutta eniten minua ilahduttaa se, miten upeasti henkilökuntamme on pelannut yhteen ja pistänyt homman toimimaan. Nyt pääsemme palkkaamaan lisää väkeä, kiittelee Prisma Kaaren johtaja Ilkka Riiali.

– Prisma Kaaren vaikutusalue on aina ollut varsin laaja, mutta yöllinen aukiolo näytti enemmän kuin tuplaavan sen. Moni tulee mielellään hankkimaan käyttötavaraa öisin, kun kiire väistyy ja saa perehtyä tuotteisiin kaikessa rauhassa. Etenkin pienkoneet tekevät kauppansa.

Prisma Kaaresta tulee nyt Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kellon ympäri palveleva hypermarket.  Prisma Kaari on Suomen suurin ruokakauppa. Se sijaitsee keskeisellä paikalla Kehä I:n ja Kolmostien risteyksessä. Viiden kilometrin säteellä asuu yli 200 000 helsinkiläistä.

Muutkin Prismat pidentävät
Kaikki HOK-Elannon Prismat avaavat 5.2.2017 alkaen ovensa sunnuntaisinkin kello 7. Aiempi sunnuntaiaukiolo kello 9–23 sai aamuvirkut toivomaan lisätunteja päivän alkuun.

– Nyt kun pidennetyistä aukioloista on yli vuoden kokemus, voimme jo todeta, että on ollut selvää kysyntää tarjoamallemme palvelulle. Pääkaupunkiseutu elää ympäri vuorokauden, ja ihmisten arjen rytmi sen mukana. On tärkeää pystyä palvelemaan eri aikataulujen mukaan asioivia mahdollisimman tasapuolisesti, Juntunen toteaa.

Alkaneen vuoden juhlapyhien aukioloajoista HOK-Elanto tiedottaa hyvissä ajoin ennen pääsiäistä.

Lisätietoja:
HOK-Elannon Prisma-ketju
Ketjujohtaja Lassi Juntunen, p. 010 76 68079. lassi.juntunen(at)sok.fi
Prismajohtaja Ilkka Riiali, Prisma Kaari, p. 010 76 68004, ilkka.riiali(at)sok.fi