Resepti: BBQ House Black Angus rump steak


22.02.2017

Ravintolamme annos valmistetaan pitkään raakakypsytetystä Black Angus naudan sisäpaistista.Katso resepti ja kokeile kotona!

Naudan arvokkaimpien ruhonosien, eli fileiden hinta on varsin korkea. Tästä syystä hieman edullisempien ruhonosien kysyntä on kasvanut ja niitä on alettu käyttämään entistä enemmän myös pihvikäytössä. Pitkä raakakypsytys nimenomaan pihvikarjaksi tarkoitetussa rotukarjassa tekee lihasta mureaa ja tuo siihen omanlaisensa maun. Tämä pihvi on yksi ravintolamme suositumpia annoksia.
 
Chimichurri on argentiinalainen kylmä yrttikastike, joka on suosittua koko Latinalaisessa Amerikassa. Sitä käytetään nimenomaan lihan marinadina ja kastikkeena. Kastikkeesta lienee yhtä monta variaatiota, kuin on kokkiakin. Yhteistä kaikille lienee runsas persiljan käyttö, valkosipuli, chili, viinietikka ja öljy.
 
Reseptistä riittää neljälle.
 
PIHVIT
 
800 g Black Angus naudan raakakypsytettyä sisäpaistia
hienokiteistä merisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 rkl rypsiöljyä
Lihan pintaan hierotaan suolaa, pippuria ja öljyä. Liha grillataan nopeasti todella kuumassa laavakivigrillissä, jonka jälkeen lihat kypsennetään kuumassa uunissa haluttuun kypsyyteen. Uunista lihat siirretään matalalämpöuuniin lihan sisälämmön tasaantumista varten. Kun sisälämpö on tasaantunut, liha leikataan paksuiksi siivuiksi tarjolle.
 
 
 
CHIMICHURRI
 
60 g persiljaa
15 g korianteria
30 g porkkanaa
0,5 kpl chilipaprika
1 kpl valkosipulikynsi
1 dl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria
Ainekset soseutetaan tasaiseksi kastikkeeksi.
 
 
 
LÄMMIN PINAATTI-HERNESALAATTI
 
100 g pinaattia
100 g herneitä
100 g sokeriherneitä
50 g fenkolia
50 g sipulia
10 g lehtipersiljaa
2 rkl kirkastettu voita
suolaa, mustapippuria
Ohueksi suikaloitu fenkolit ja sipulit, hieman pienemmäksi leikatut sokeriherneet, herneet, pinaatti ja hienonnettu lehtipersilja lämmitetään nopeasti kuumassa voissa. Maustetaan suolalla ja pippurilla.
 
 
 
FRITEERATTU BATAATTI
 
800 g bataattia
syväpaistoöljyä
suolaa, mustapippuria
Bataatista leikataan ranskanperunoita, jotka kypsennetään ensin 140 asteisessa öljyssä kypsäksi. Tarjolle laitettaessa bataatit friteerataan 180 asteessa kauniin oranssinruskean sävyiseksi ja rapeaksi.  Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.