Resepti: BBQ House Karitsan sisäfileetä chili-suklaakastikkeella


22.02.2017

BBQ Housen karitsan sisäfilee tarjoillaan chili-suklaakastikkeella ja bataattiranskalaisilla. Poimi resepti talteen ja kokeile sitä myös kotona.

Chili-suklaakastike on lähtöisin Latinalaisesta Amerikasta, ja on varsin yleinen Meksikossa, jossa siitä on tarjolla lukuisia variaatioita. Tarinan mukaan korkea-arvoinen  abbedissa oli tulossa vierailulle pieneen luostariin, ja nunnat miettivät kuumeisesti, mitä tarjota korkea-arvoiselle vieraalle. He rukoilivat apua, ja niinpähän heille ilmestyi enkeli, joka antoi heille herkullisen chili-suklaakastikkeen reseptin, jotta he voivat tarjota sitä abbedissalle.
 
 
 
FILÉ DE OVELHA GRELHADA
 
Grillattua karitsan sisäfileetä, chili-suklaakastiketta, lämmintä pinaatti-hernesalaattia ja bataattiranskalaisia.
 
(resepti neljälle)
 
Chili-suklaakastike
 
1 dl punaviiniä
4 dl lihalientä
1 chilipaprika
50 g tomaattisosetta
1 rkl fariinisokeria
50 g suklaata 70 %
 
Kiehauta punaviini ja lihaliemi. Anna kiehua kasaan, kunnes jäljellä on 3 dl. Lisää Hienonnettu chili, tomaattisose ja sokeri. Anna kiehahtaa muutama minuutti miedolla lämmöllä. Siivilöi ja sekoita suklaa paloina sekaan. Voit säädellä tulisuutta chilin määrää vaihtamalla.
 
Bataattiranskalaiset
 
800 g bataattia
suolaa
mustapippuria
syväpaistoöljyä
 
Leikkaa kuorittu bataatti ranskalaisiksi. Uppopaista 130 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes kypsiä. Valuta ja jäähdytä. Uppopaista 180 asteessa 2 minuuttia juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit tehdä ranskalaiset myös uunissa. Pyöritä ranskalaiset öljyssä ja paahda uunissa kypsiksi. Mausta.
 
Pinaatti-hernesalaatti
 
50 g sipulia
50 g fenkolia
2 rkl oliiviöljyä
100 g tuoretta pinaattia
100 g herneitä
100 g tuoreita herneitä
20 g lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria
 
Leikkaa sipuli ja fenkoli todella ohuiksi viipaleiksi. Kuullota nopeasti öljyssä. Lisää muut ainekset ja kuumenna nopeasti. Mausta ja tarjoa heti.
 
Karitsan sisäfilee
 
800 g karitsan sisäfileetä
öljyä
suolaa
mustapippuria
 
Poista karitsasta kalvot. Pirskota päälle hieman öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa nopeasti n. minuutti per puoli ja jätä 5 minuutiksi folion alle lepäämään. Kokoa annos ja koristele halutessasi erilaisilla versoilla.