Resepti: kampasimpukoita Belgen tapaan


10.03.2017

Belge bar&bistron reseptissä kampasimpukat tarjoillaan herkullisen aiolin, kukkakaalipyreen ja marinoitujen parsojen kanssa.

Belgen reseptissä useat elementit luovat herkullisen makukokonaisuuden 
 
LIME-AIOLI
 
250 g majoneesia 
12,5 g valkosipulia (murskattuna)
1 limen mehu
1 limen raastettu kuori
persiljaa
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
 
Pese lime huolella ja raasta kuori hienoksi, purista myös limen mehu. Leikkaa ruohosipuli ja persilja hienoksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
 
KUKKAKAALIPYREE
 
500 g kukkakaalia
5 dl maitoa
voita
suolaa
mustapippuria
 
Keitä kukkakaali maidossa kypsäksi. Siivilöi. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi silkkiseksi pyreeksi. Lisää nokare voita ja tarvittaessa keitinliemenä ollutta maitoa. Mausta suolalla ja mustapippurilla tarvittaessa.
 
MARINOITU PARSA
 
vihreää parsaa
sitrusvinegrettiä
 
Keitä parsat vedessä napakoiksi. Jäähdytä nopeasti jäiden alla. Pilko parsat  paloiksi, jätä nuput isommiksi. Pyöräytä parsat sitrusvinegretissä. Mausta suolalla ja pippurilla.
 
Valmista limeaioli, marinoitu parsa sekä kukkakaalipyree valmiiksi. Paista kampasimpukat viimeisenä juuri ennen tarjoilua.
 
Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla kuiviksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla, kirkastetussa voissa kauniin värisiksi noin minuutti/puoli. Älä kuitenkaan paista liikaa, sillä kampasimpukka muuttuu kumimaiseksi jos se kypsyy liikaa.
 
Kokoa kuvan mukaisesti. Koristele salaatti- ja yrttiversoilla.