Resepti: Kappelin hurmaava katkarapuskagen


10.03.2017

Kappelin katkarapuskagen on herkullinen suolapala, joka kootaan itse tehdyn briossin päälle ja nautitaan mummonkurkkujen sekä marinoidun punasipulin kera. Testaa reseptiä kotona!

KAPPELIN KATKARAPUSKAGEN
 
(resepti neljälle)
 
1 dl majoneesia
1 rkl dijon sinappia
1 tl hakattua tilliä
1 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
400 g valutettuja katkarapuja
 
Sekoita kaikki muut ainekset paitsi katkaravut keskenään. Anna kastikkeen maustua ja lisää se katkarapujen joukkoon.
 
Briossi
 
3 kpl munaa
20 g sokeria
200 g jauhoja
0,5 tl suolaa
6 g hiivaa
100 g pehmeää voita
 
Sekoita kaikki ainekset yleskoneessa. Lisää voita taikinaan pienissä osissa. Vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia. Anna levätä jääkaapissa yön yli. Leivo vuokiin, täytä, kohota, paista 200 asteessa 12-15 min kunnes briossit ovat kullan ruskeita.
 
Mummonkurkut
 
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
pippuria ja yrttejä oman maun mukaan
kurkkua
 
Kiehauta etikka, sokeri ja vesi keskenään. Mausta pippureilla ja yrtinvarsilla, jos haluat kurkkuun tiettyä aromia. Kuori kurkku ja leikkaa kuutioiksi. Marinoi etikkaliemessä ja mausta suolalla ennen tarjoilua.
 
Marinoitu punasipuli
 
500 g punasipulia
0.5 dl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
1 tl mustapippuria
 
Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Lämmitä kattila kuumaksi ja freesaa punasipulit nopeasti. Lisää etikka ja mausteet. Sekoita ja jäähdytä.