Resepti: Kappelin parsaa hollandaisekastikkeella


12.04.2017

Kokeile kuinka herkullista parsaa voit tehdä Kappelin reseptillä!

Kappelilla on takana 150-vuotta historiaa, vuosien kokemus keittiöstä näyttäytyy parhaimmillaan tässä reseptissä! 
 
Parsaa hollandaisekastikkeella
 
Mausteliemi hollandaisekastikkeelle 
1½ dl valkoviiniä
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl sitruunamehua
½ sipuli
1 laakerinlehti
 
2 keltuaista
100 g sulaa voita (ei kiehuvaa)
½ tl suolaa
 
Uppomuna
4 kananmunaa
1 rkl  tryffeliöljyä
ripaus suolaa
 
16-20 kpl valkoista parsaa
20-24 kpl vihreää parsaa
voita
suolaa
mustapippuria
 
200 g lehtikaalia
100 g parmesan-juustoa
 
tuoretta suolaheinää koristeluun
 
Keitä hiljalleen kaikki mausteliemen ainekset keskenään kattilassa, noin 10 min . Siilaa liemi siivilän läpi ja jäähdytä. Mittaa kattilaan noin ½ dl maustelientä (lopun voit säästää seuraavaa kertaa varten). Lisää mausteliemeen keltuaiset. Lämmitä maustelientä ja keltuaisia vesihauteessa koko ajan vatkaten kunnes seos alkaa kypsä. Seos on tarpeeksi kypsää kun se on kiiltävää ja hieman vaahtoutunutta. Lisää tämän jälkeen voi nauhana ja jatka sekoittamista. Mausta lopuksi suolalla. Hollandaisekastike on valmis kun koostumus on kiiltävä ja kastikemainen. 
 
Laita pienten uunivuokien pohjalle öljyä ja suolaa. Lämmitä uuni noin 140 asteeseen. Riko jokaiseen vuokaan yksi kananmuna ja kypsennä uunissa haluttuun kypsyyteen. Voit myös halutessaan paistaa munat pannulla. 
 
Useimmat kuorivat vihreän parsan, mutta turhaan. Tuoretta ja nuorta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria lainkaan. Halutessasi voit kuitenkin kuoria parsan, mutta käsittele ainoastaan sen alaosa. Valkoinen parsa kannattaa sen sijaan kuoria aina kokonaan sen säikeisen pinnan vuoksi. Keitä vihreää parsaa kiehuvassa vedessä noin 1-3 min ja valkoista 3-6 min koosta riippuen. Jäähdytä parsat jäävedessä keittämisen jälkeen. Mausta voilla, suolalla sekä mustapippurilla ja grillaa pinta. 
 
Leikkaa lehtikaali halutun kokoisiksi paloiksi. Ryöppää palat nopeasti parsojen keitinvedessä ja grillaa kypsiksi. Raasta parmesan-juusto raasteeksi. Levitä juusto leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa n. 6-8 min. 
 
Tarjoile parsat hollandaisekastikkeen ja uppomunan kera. Viimeistele annos lehtikaalilla ja rapealla parmesan-juustolla. Koristele tuoreella suolaheinällä.