Resepti: Kasviskukkonen – Zetorin ykkösalkupala


10.03.2017

Mehevä kasviskukkonen on syksyyn sopiva juureksista valmistettu alkupala, joka tarjoillaan smetanan kera.

Zetorin kasviskukkonen 
 
Riihiruiskuoren suojassa haudutettuja kasviksia, sinihimejuustoa ja ripaus hunajaa.
(resepti yhdelle)
 
60 g höyrytettyjä säräjuureksia (kuutioitua lanttua, porkkanaa, sipulia, selleriä, palsternakkaa)
20 g Aura Gold sinihomejuustoa
0,25 dl kuohukermaa
 
Mausta hunajalla, tuoreella timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
 
Sopiva pala ruisperunataikinaa kanneksi.
 
Sekoita juurekset, homejuusto, kerma ja mausteet keskenään. Laita massa annosvuokaan ja peitä ruisperunataikinalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai niin, että taikina on kypsynyt.
 
Tarjoile smetanan kera!