Resepti: Klassikkoherkku tiramisu Virgin Oil Co.:n tapaan


12.04.2017

Tiramisu on suosittu italialainen, kahvilla maustettu jälkiruoka. Katso Virgin Oil Co. resepti!

Yhden tarinan mukaan tiramisu olisi kehitetty Pohjois-Italiassa ensimmäisen maailmansodan aikana. Naiset tekivät sitä miehille mukaan sotaan lähtiessä. He saattoivat ajatella, että tiramisun kofeiini- ja energiapitoisuus antaisi miehille energiaa taisteluun ja miehet palaisivat sen ansiosta terveinä kotiin. Perinteisesti tiramisu koostuu espressokahvista, sokerista, kananmunista, mascarponesta, savoiardi-kekseistä sekä kaakaojauheesta.
 
Virgin Oil Co.:n tiramisu
4 annosta
 
300 g mascarponejuustoa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
150 g espressokahvia
23 rkl rommia
1 appelsiini
100 g savoiardi-keksejä
kaakaojauhetta
 
Erottele kananmunista keltuainen ja valkuainen tarkasti. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuainen sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarponejuusto ja raastettu appelsiininkuori varovasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen. Kaada rommi ja kylmä espressokahvi astiaan. Pyöräyttele savoiardi-keksejä nopeasti seoksessa ja asettele vuoan pohjalle. Kaada mascarponevaahto kostutettujen keksien päälle. Tasoita pinta ja siivilöi kaakaojauhetta vuoan päälle niin paljon, että pinta on kokonaan sen peitossa. Laita jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.