Resepti: Maalaispata Italon tapaan


03.03.2017

Ravintola Italon herkullinen maalaispata on erinomainen vaihtoehto kylmiin pakkaspäiviin.

 Pataan voi lisätä melkein mitä tahansa jääkaapista löytyviä raaka-aineita, ja pääroolissa on ylikypsä porsaan kassle
 
Italon Maalaispata
(neljälle)
 
n. 1 kg porsaan kassleria (mieluusti ylikypsää)
400 g suuria perunoita
öljyä
suolaa
tuoretta rosmariinia
500 g kasviksia (paprikaa, kesäkurpitsaa ja munakoisoa)
oliiviöljyä
500 g oliiveja (kivettömiä)
n. 1 litra lihalientä
suolaa
 
Aloita porsaan kasslerin kypsentäminen edellisenä päivänä, mieluiten 125 asteisessa uunissa miedolla lämmöllä. Paras lopputulos tulee, jos lihan antaa hautua uunissa yön yli.
 
Sitten padan kimppuun. Aloita paloittelemalla perunat  4-6 osaan lohkoiksi perunan koosta riippuen. Lisää öljyä ja suolaa sekä tuoretta rosmariinia perunoiden päälle. Laita 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi perunan koosta riippuen.
 
Paloittele kasvikset ronskeiksi paloiksi, vähän pienemmiksi kuin perunat. Lisää kasvisten sekaan oliiviöljyä ja laita kasvikset uuniin kypsymään niin, että ne ovat al dente, eivät kuitenkaan liian kypsiä.
 
Valmista lihaliemi joko valmiista lihaliemikuutiosta tai fondista. Ja jos oikein haluat pröystäillä, voit tehdä lihaliemen itse. Kun lihaliemi on valmista, lisää joukkoon kassler, kypsät perunat sekä kasvikset, mausta tarpeen vaatiessa suolalla ja anna kiehua vähän aikaa miedolla lämmöllä, näin on maalaispata valmiina syötäväksi. Voit tarjota maalaispadan kanssa vaikka ciabatta-leipää.