Resepti: Merellinen risotto à la La Famiglia


16.10.2017

La Famiglian Risotto Al Mare on yksi ravintolan asiakkaiden suosikeista. Risotossa maistuvat parsa ja kampasimpukat ja sen valmistaminen onnistuu myös kotikeittiössä.

Merellinen risotto à la La Famiglia
 
La Famiglian Risotto Al Mare
(4 annosta)
120 g voita
480 g kampasimpukoita
8 kpl vihreää parsaa
suolaa
mustapippuria
20 g kevätsipulia hienonnettuna
80 g parmesanraastetta
8 dl sahramirisottoa
 
Sahramirisotto
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
400 g risottoriisiä
1 oksa timjamia
1 dl kuivaa valkoviiniä
n. 10 dl kasvislientä
sahramia
suolaa
pippuria
 
Valmista ensin sahramirisotto. Freesaa sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää risottoriisi ja timjami, jatka freesausta hetki. Lisää valkoviini ja hauduta kunnes viini on lähes kokonaan imeytynyt. Lisää kiehuvaa kasvislientä vähän kerrallaan niin kauan, kunnes riisi on kypsähköä. Lisää sahramia, suolaa ja pippuria maun mukaan.
Kuumenna osa voista paistinpannussa ja paista kampasimpukat molemmin puolin. Jätä simpukat sisältä hieman läpikuultavaksi, koska täysin kypsinä niistä tulee kumimaisia. Lisää parsat pannulle ja mausta suolalla sekä pippurilla. Viimeistele risotto kuumentamalla risottoa kattilassa lopun risottoliemen kanssa, lisää voita, kevätsipulit ja parmasanjuusto. Voit halutessasi maustaa voin esimerkiksi hummerifondilla. Kasaa annos ja nauti.