Resepti: Mustikkainen jälkiruoka Kappelin tapaan


10.03.2017

Kokeile kotona Kappelin mustikka-timjamipannacottaa speltti-crumbleen ja mustikkajäätelön kera. Annoksen osat voi hyvin valmistaa jo päivää ennen ja koota hetkeä ennen tarjoilua.

 
KAPPELIN MUSTIKKA-TIMJAMIPANNACOTTA
 
4 dl kermaa
1 dl maitoa
1 kpl vaniljatanko
10 g timjamia
50 g mustikkapyre ravifruit
85 g ruokosokeria
3 liivatelehteä
 
Sekoita ja keitä kerma, maito, vaniljatanko, timjami ja mustikkapyree kattilassa. Sekoita ruokosokeri kermamaidon joukkoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Purista liivatelehdet kuivaksi ja lisää kermamaidon joukkoon. Sekoita kaikki ja jäähdytä noin 32-40 asteiseksi. Annostele tarjoiluastioihin.
 
SPELTTI CRUMBLE
 
150 g voita
75 g sokeria
75 g fariinisokeria
75 g vehnäjauhoja           
75 g spelttihiutaleita
 
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista uunissa 170 asteessa noin 12 minuuttia.
 
MUSTIKKAJÄÄTELÖ
 
100 g sokeria
4 kpl keltuainen
2.5 dl kermaa
2.5 dl maitoa
1 kpl vaniljatanko
1.5 dl mustikkapyreetä
 
Kypsennä kaikki aineet mustikkapyreetä lukuunottamatta kattilassa 80 asteiseksi koko ajan sekoittaen. Lisää mustikkapyre. Jäähdytä massaa hieman.  Laita massa jäätelökoneeseen ja aja kunnes jäätelömassa on kohmettunut.