Fenkolilla ja appelsiinilla maustettu kurpitsakeitto, jonka tekemistä voit kokeilla myös kotona.
Myskikurpitsakeitto
(neljälle)
1 myskikurpitsa (n. 1 kg)
1 fenkoli
200 g voita
1 sipuli
2 dl kermaa
2 dl maitoa
5 dl kanalientä
1 appelsiinin kuori raastettuna
suolaa
Maustepussi
5 oksaa timjamia
5 oksaa persiljaa
1 oksa rosmariinia
1 laakerinlehti
1 tl fenkolisiemeniä
kurpitsansiemeniä ja oliiviöljyä koristeluun
Kuori kurpitsa ja paloittele se ja fenkoli. Paahda uunissa 180 asteessa 10-15 min. Kuullota voi ja sipulit kattilassa. Lisää kerma ja maito, paahdetut kurpitsat ja fenkolit, kanaliemi sekä maustepussi. Keitä 30 minuuttia miedolla lämmöllä.
Ota pois maustepussi ja lisää suola ja appelsiininkuoret. Soseuta keitto. Koristele myskikurpitsakeitto kurpitsansiemenillä ja oliiviöliyllä.