Resepti: Myskikurpitsakeitto BBQ Housen tapaan


22.02.2017

Fenkolilla ja appelsiinilla maustettu kurpitsakeitto, jonka tekemistä voit kokeilla myös kotona.

Myskikurpitsakeitto
(neljälle)
 
1 myskikurpitsa (n. 1 kg)
1 fenkoli
20 g voita
1 sipuli
2 dl kermaa
2 dl maitoa
5 dl kasvis- tai kanalientä, oman maun mukaan
1 appelsiinin kuori raastettuna
suolaa
 
Maustepussi
5 oksaa timjamia
5 oksaa persiljaa
1 oksa rosmariinia
1 laakerinlehti
1 tl fenkolisiemeniä
 
kurpitsansiemeniä ja oliiviöljyä koristeluun
 
Kuori kurpitsa ja paloittele se ja fenkoli. Paahda uunissa 180 asteessa 10-15 min. Kuullota voi ja sipulit kattilassa. Lisää kerma ja maito, paahdetut kurpitsat ja fenkolit,  kasvis- tai kanaliemi sekä maustepussi. Keitä 30 minuuttia miedolla lämmöllä.
 
Ota pois maustepussi ja lisää suola ja appelsiininkuoret. Soseuta keitto. Koristele myskikurpitsakeitto kurpitsansiemenillä ja oliiviöliyllä.