Resepti: Salven silakat


03.03.2017

Salven silakat on kuuluisa annos, jonka vuoksi ravintolaan matkustetaan kauempaakin. Mikä on maukkaiden silakoiden salaisuus?

Salven silakat ja perunamuusi
(resepti neljälle)
 
n. 45 kpl silakkaa
4 rkl ruisjauhoja
4 rkl voita
suolaa, pippuria
1 ruukku tilliä
1 sitruuna lohkoina
 
Jauhota silakat ruisjauhoilla, paista kypsiksi reilussa voissa ja mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Salvessa silakat maustetaan Salven kalamausteella, joka on kokin salainen sekoitus. Kokeile omaa sekoitusta makumieltymystesi mukaan. Tarjoile Salven silakat tillin, sitruunalohkojen ja voisilmällä viimeistellyn perunamuusin kera.
 
Perunamuusi:
 
1 kg (10-12 kpl) perunoita
1 tl suolaa
vettä
2,5 dl kuumaa maitoa
1-2 rkl voita
maustamiseen suolaa ja muskottipähkinää
 
 
Pese, kuori ja paloittele perunat. Laita perunat veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Lisää suola ja anna perunoiden kiehua kypsiksi kannen alla. Soseuta kypsät perunat muusiksi survimella tai sähkövatkaimella. Kuumenna maito ja voi keskenään ja lisää seos muusin joukkoon. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä.