Resepti: Sinisimpukat ja Pernod – mahtava makupari


10.03.2017

Sinisimpukat on Belgen suosikkiruoka, joka muuttaa luonnettaan kastikkeiden mukaan. Kokeile herkullista fenkoli-pernodkastiketta, joka saa sinisimpukat kukoistamaan!

Belgen reseptissä fenkoli ja Pernod tuovat piristävää makua perinteisiin sinisimpukoihin. Nauti sinisimpukat kylmän valkoviinin ja vaalean leivän kera.
 
Sinisimpukat fenkoli-pernodkastikkeessa
(neljälle hengelle)
 
2 kg tuoreita sinisimpukoita
2 kpl sipulia
1 kpl fenkoli
2 rkl voi
3 dl vesi
6 dl kuohukerma
3 rkl kalafondi
1 rkl timjami
4 cl pernod
1 dl persilja
suolaa
 
Pese simpukat huolellisesti kylmällä vedellä sekä poista simpukan ”parta” veitsellä. Kopauta jo avautuneet simpukat pöytään. Käytä vain kopautuksesta sulkeutuvat simpukat ja heitä avoimeksi jäävät pois. Laita simpukat kylmään kastikkeen valmistuksen ajaksi.
 
Kuullota viipaloidut sipuli ja fenkoli voissa (kattilassa tai simpukkapadassa) kunnes ovat hieman kypsyneet. Lisää vesi, kerma, kalafondi, timjami ja pernod. Anna liemen kiehua hiljalleen muutama minuutti. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää simpukat ja peitä kannella. Ravista kattilaa silloin tällöin. Anna simpukoiden kiehua kovalla lämmöllä 3-5 minuuttia. Tarjoile aukinaiset ja keitetyt simpukat syvältä lautaselta. Kaada liemi simpukoiden päälle ja tarjoile heti silputun persiljan kera. Tarjoile simpukoiden lisukkeena Belgen tapaan ranskanperunoita ja dijonsinapilla maustettua majoneesia.