Tornin pannacotta maistuu vaniljalta, metsämansikoilta ja raparperilta.
Vaniljapannacotta nautitaan marengin, raparperihillokkeen ja tuoreiden marjojen kera.
Tornissa kruunuksi laitetaan metsämansikka-basilikasorbettia, omaan versioosi voit kokeilla mitä vain kesäisen raikasta sorbettia.
Vaniljapannacotta
(resepti neljälle)
3 liivatelehteä
1 l kermaa
100 g sokeria
2 vaniljatangon sisus
Liota liivatteet. Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada kertakäyttövuokiin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Raparperihilloke
0,5 kg kuorittua raparperia
0,4 kg hillosokeria
vaniljaa
sitruunan kuorta
Kuori raparperit ja pilko paloiksi, hauduta miedolla lämmöllä hiljalleen kypsäksi muiden aineiden kera. Anna hyytyä jääkaapissa, kunnes seos on kylmää.
Marenki
100 g valkuaista
100 g sokeria
Vaahdota ainekset yleiskoneessa, kaada pellille ja kuivata uunissa.
Koristele annos tuoreilla marjoilla ja mansikkasorbetilla.