Virgin paljastaa suositun jokirapurisoton reseptin! Kermainen risotto saa makua hummeriliemestä, parmesaanista sekä jokiravuista.
Risotto on perinteinen pohjoisitalialainen ruoka, joka valmistetaan siihen erityisesti sopivasta riisilajikkeesta, kuten Arboriosta, Carnarolista tai Violane nanosta. Ruokalaji on alun perin lähtöisin Pojoen laaksosta, jossa riisiä on kasvatettu. Risotto kuuluu milanolaisen keittiön peruspilareihin.
400 g (1 iso tai 2 pientä prk) ravunpyrstöjä suolaliemessä
ripaus mustapippuria
4 rkl parmesaaniraastetta
tillisilppua
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä, lisää riisit ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja sekoita. Sen imeydyttyä lisää kauhallinen kuumaa kalalientä kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Kun riisit ovat napakan pehmeitä, lisää kerma ja voi, kuumenna hetki. Kääntele risottoon ravunpyrstöt. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää pinnalle parmesaaniraaste ja tillisilppu. Nauti!