Resepti: Zetorin wappumunkit


03.03.2017

Zetorin vappumunkit kruunaavat vappujuhlan tai vaikka ihan tavallisen sunnuntain!

Zetorin wappumunkit
(n. 45 pientä munkkia)
 
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1.5 dl sokeria
2 munaa
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
appelsiinin raastettu kuori
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
 
uppopaistamiseen:
1 l öljyä
 
pinnalle:
sokeria
 
 
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon munat, sokeri, suola mausteet ja jauhot sekä lopuksi pehmeä rasva. Alusta pehmeä taikina ja anna sen kohota noin 20 minuuttia vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä. Leivo taikinasta noin 45 pyöreää pullaa ja kohota niitä leivinliinan alla 10 minuuttia. Paista pyöreitä munkkeja tai rinkilöitä: työnnä molemmat etusormet pullan keskelle ja pyöräytä rinkeliksi. Uppopaista noin 4 munkkia kerrallaan kuumassa rasvassa. Kun munkin toinen puoli on saanut kauniin värin, käännä ja paista toinen puoli. Nosta munkit valumaan talouspaperilla vuoratulle alustalle. Kierittele kuumat munkit sokerissa lautasella tai paperipussissa.
 
Halutessasi voit täyttää munkit hillolla tai esimerkiksi vaniljakreemillä!