S-Pankilta tunnuslukutaulukon vaihtoehdoksi kännykkätunnistus


04.04.2017

Suomalaisten arki helpottuu, kun S-Pankki tuo lähes kolmelle miljoonalle asiakkailleen mahdollisuuden asioida verkkopankkitunnuksia vaativissa palveluissa sormenjäljellä tai itse valitulla tunnusluvulla. S-mobiili-sovelluksella tapahtuva tunnistaminen on vaihtoehto paperiselle tunnuslukutaulukolle.

S-Pankin asiakkaat voivat nyt kirjautua verkkopankkitunnuksia vaativiin palveluihin sekä vahvistaa maksuja joko sormenjäljellä tai itse valitsemallaan tunnusluvulla. Tunnistaminen tapahtuu S-Pankin ja S-ryhmän yhteisellä S-mobiili-sovelluksella, joten erillistä tunnistamisen sovellusta ei tarvita. Tunnistaminen on saatavilla Android- ja iPhone-puhelimiin.

− Laskujen maksaminen, eri palveluihin kirjautuminen ja ostosten tekeminen verkossa helpottuu, kun ei tarvitse enää etsiskellä tunnuslukutaulukkoa tai huolehtia tunnuslukujen loppumisesta. S-mobiililla tunnistautuminen on myös turvallista, kertoo S-Pankin digitaalisesta kehityksestä vastaava johtaja Juha Raumolin.

S-Pankin asiakkaat kirjautuvat eri asiointipalveluihin miljoonia kertoja kuukaudessa.

− Tulevaisuudessa tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme lisää arkea helpottavia tunnistustapoja. Esimerkiksi kasvojen tunnistus on nyt jo maailmalla käytössä, visioi Raumolin.

Mobiili tunnistaminen tekee myös juuri lanseeratun Siirto-palvelun käytöstä entistä kätevämpää, kun maksujen vahvistaminen onnistuu kätevästi sormenjäljellä tai tunnusluvulla. Siirrossa raha siirtyy reaaliaikaisesti pelkällä puhelinnumerolla. Ensimmäinen pankkien välinen siirto tehtiin S-Pankin ja Nordean välillä 20.3.

Tunnuslukutaulukko säilyy vaihtoehtona S-mobiilin tunnistamiselle.