S-ryhmä kohtaa nuoria lupauksia rekrytointimessuilla


07.03.2018

Nuorissa on myös S-ryhmän tulevaisuus. Osuuskaupparyhmä osallistuu säännöllisesti erityisesti ammattikorkea- ja yliopisto-opiskelijoille suunnattuihin rekrytointitapahtumiin ja kohtaa potentiaalisia s-ryhmäläisiä eri puolilla maata. Nyt ajankohtaisia ovat haut kesätyöpaikoille ja S-Trainee-ohjelmaan.

Erilaisissa rekrytointitapahtumissa S-ryhmän edustajat tapaavat vuosittain tuhansia opiskelijoita ja vastavalmistuneita nuoria ammattilaisia. Kaupparyhmän omilla ständeillä henkilöstöasiantuntijat kertovat laajoista ja monipuolisista työmahdollisuuksista lähes 40 000 henkilöä työllistävässä S-ryhmässä. ”Meillä on mahdollisuudet vaikka mihin” -teema sekä jälleen keväällä käynnistyvä S-Trainee-ohjelma ovat vahvasti olleet esillä viime aikojen tapahtumissa.

Tietyt s-ryhmäläisille esitetyt kysymykset toistuvat rekrytointitapahtumasta toiseen. Eniten tiedustellaan, miten S-ryhmään haetaan töihin ja millaisia työpaikkoja kaupparyhmä tarjoaa. Jatkuvasti nuoret kyselijät myös yllättyvät, kun S-ryhmässä onkin töissä melkoisen monenlaisia ammattilaisia: töitä ja kokemusta on tarjolla muiltakin aloilta kuin esimerkiksi kaupasta tai ravintolasta, sillä S-ryhmä on paljon muutakin.

– Messut ovat meille erinomainen mahdollisuus kertoa S-ryhmän asiantuntijaorganisaatiosta ja sen tarjoamista työtehtävistä. Pääsemme myös kertomaan tehtävistä, jotka ovat harvemmin julkisuudessa esillä, kuten elintarviketietelijöistämme, vastuullisuusasiantuntijoistamme tai töistä kiinteistöpuolella, HR-asiantuntija Ira Kuivalainen SOK:sta kehuu.

S-ryhmä osallistui rekrytointitapahtumaan esimerkiksi tammikuun lopussa, kun Osuuskauppa Maakunta ja Palveluässä olivat mukana Kajaanin AMK-rekrytointimessuilla. S-ryhmän ”pääkonttori” SOK puolestaan osallistui pari viikkoa aikaisemmin Contact Forumiin, joka on Suomen suurin yksipäiväinen korkeakouluopiskelijoille ja valmistuneille suunnattu rekrytointitapahtuma. Messut kokosivat noin sata työnantajaa saman katon alle Helsingin Messukeskukseen.

Pikahaastattelulla kesätöihin

Ira kehuu Contact Forumin antia – positiivista pöhinää ja lukuisia mukavia kohtaamisia vierailijoiden kanssa. Ständillä kävi paljon SOK:sta ja koko S-ryhmästä kiinnostuneita vieraita. Kohtaamisia riitti aivan messupäivän loppuun saakka.

– Kerroimme opiskelijoille maaliskuun lopulla alkavasta S-trainee -ohjelmasta sekä ammattikorkeakoululaisille ja yliopistotaustaisille opiskelijoille tarkoitetuista kesätyömahdollisuuksista sekä harjoittelupaikoista SOK:lla. S-ryhmän valtakunnallisen myyntipalvelun esimiehet haastattelivat kesätyöpaikkoihin noin neljäkymmentä opiskelijaa, Ira kertoo.

Etukäteen sovitut haastattelut tehtiin ensimmäistä kertaa Instant Interview -metodilla eli haastattelutilanne kesti vain muutaman minuutin. Iran mukaan kokemukset olivat hyviä, ja menetelmää tullaan käyttämään tuonnempanakin.

Tapahtumapäivän saldona oli tutustuminen useisiin kymmeniin mahdollisiin tulevaisuuden s-ryhmäläisiin. Heidän taustansa sekä yhteystietonsa ovat nyt S-ryhmän tiedossa, ja heihin voidaan olla suoraan yhteydessä sopivan kesätyöpaikan avautuessa.

 

S-ryhmän avoimet työpaikat löytyvät osoitteesta https://www.s-kanava.fi/web/s-ryhma/avoimet-tyopaikat. Käyttämällä hakusanaa ”kesätyö” hakutuloksiin tulevat kaikki S-ryhmän juuri nyt haussa olevat kesätyöpaikat.