S-ryhmän 100 tekoa vievät kohti parempaa Suomea


02.12.2016

S-ryhmän uusi vastuullisuusohjelma kertoo, mitä ryhmä tekee Suomen hyväksi. Ohjelma sisältää sata tekoa, muun muassa lasten liikuntakenttien rakentamisen ja uusiutuvan energian käytön voimakkaan lisäämisen.

S-ryhmän vastuullisuusohjelman ydin on lista konkreettisista teoista, jotka vaikuttavat ympäristöön ja yhteiskuntaan. Mukana on yhtä lailla pieniä arjen parannuksia kuin kansainvälisestikin tarkasteltuna suuntaa näyttäviä tekoja.

− Olemme olleet osa suomalaista yhteiskuntaa yli 100 vuotta. S-ryhmä on suuri toimija, ja on tärkeää, että ymmärrämme vaikutuksemme ympäröivään yhteiskuntaan. Uudessa vastuullisuusohjelmassa haluamme vastata kysymykseen, mitä S-ryhmä voi tehdä osaltaan, jotta Suomesta tulisi paras paikka elää, SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä kertoo.

Suomi on monella kriteerillä mitattuna maailman parhaita maita, mutta tehtävääkin riittää. Tähän työhön S-ryhmä tarttuu teoillaan.

− Meillä on suuri vastuu siitä, millaisen nykyhetken luomme ja millaisen perinnön jätämme jälkeemme, Heikkilä toteaa.

 

Asiakkaita innostetaan vastuullisiin valintoihin

Osuustoiminnallisena yrityksenä S-ryhmän tarkoitus on palveluiden ja hyödyn tuottaminen asiakasomistajille. S-ryhmä rohkaisee sadalla vastuullisuusteollaan myös asiakasomistajiaan vastuulliseen kuluttamiseen.

− Vastuullisuus on tekoja. Haluamme, että asiakkaidemme on helppoa tehdä hyviä valintoja meidän kanssamme. Emme vain mahdollista, vaan autamme, helpotamme ja teemme yhdessä asiakasomistajiemme kanssa, SOK:n vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen linjaa.

 

Tekoja sanoiksi: Miksi – Siksi

S-ryhmän sata vastuullisuustekoa julkaistaan yksinkertaisena Miksi – Siksi -listauksena. Listauksessa ovat mukana esimerkiksi nuorten työllistäminen, uusiutuvan energian tuottaminen, Ässäkenttien rakentaminen ja satokausikasvisten esiin nostaminen. Tässä muutamia esimerkkejä:

Miksi S-ryhmä tarjoaa jatkossakin tuhansia kesätyö- ja harjoittelupaikkoja nuorille?

Vuonna 2016 S-ryhmässä työskenteli 12 000 kesätyöntekijää ja harjoittelijaa. Ensimmäiset työpaikat rakentavat nuorille pohjan aikuiselämälle ja yhteiskuntaan osallistumiselle. Siksi tarjoamme nuorille töitä.

Miksi S-ryhmä panostaa omaan uusiutuvaan energiaan?

Vuoden 2016 loppuun mennessä jo 50 % S-ryhmän kuluttamasta sähköstä tuotetaan omalla uusiutuvalla energialla. Kaupan alan suurimpana toimijana meillä on iso vaikutus Suomen päästöihin. Siksi tuotamme 80 % kuluttamastamme sähköstä omalla uusiutuvalla energialla vuoden 2020 loppuun mennessä.

Miksi S-ryhmä rakentaa 100 Ässäkenttää vuoteen 2020 mennessä?

Liikunnallinen elämäntapa lähtee jo lapsuudesta. Liikunta on myös tärkeä osa lasten ja nuorten arkea ja hyvinvointia. Tarjoamalla maksuttomia liikuntapaikkoja edistämme lasten ja nuorten liikkumista. Siksi rakennamme 100 Ässäkenttää.

Miksi S-ryhmä haastaa suomalaiset monipuoliseen kasvisten käyttöön ja tarjoaa uusia terveellisiä vaihtoehtoja?

Alle 10 prosenttia suomalaisista syö kasviksia, marjoja ja hedelmiä suositellut viisi annosta päivässä. Siksi haastamme suomalaiset lisäämään kasvisten käyttöä ja tarjoamme uusia terveellisiä vaihtoehtoja esimerkiksi Satokausi-vinkkien muodossa.

Lue lisää S-ryhmän vastuullisuusohjelmasta osoitteesta paraspaikkaelaa.fi.