S-ryhmän logistiikkakeskukselle vihreän rahoituksen sertifikaatti


05.07.2017

Pohjoismaiden Investointipankin (NIB) vihreän rahoituksen sertifikaatti myönnetään hankkeille, joissa on huomioitu kattavasti ympäristövaikutukset ja minimoitu niihin liittyvät riskit.

NIB on yksi S-ryhmän logistiikkakeskukset Oy:n päärahoittajista. NIBin myöntämää vihreä rahoitusta ei saada noin vain, vaan rahoituksella on tiukat myöntämisperusteet. Rahoitettavan hankkeen ympäristövaikutukset käydään tarkasti läpi ennen rahoituksen myöntämistä.

– Olemme tyytyväisiä, että S-ryhmän Sipoon logistiikkakeskus on täyttänyt rahoituksemme kriteerit. Kyseessä on kokonaisuudessaan kiehtova hanke, joka kokoluokkansa lisäksi esimerkiksi automaationsa ansiosta poikkeaa kaikista muista vastaavista, kertoo NIBn Senior Manager Kim Krokfors.

S-ryhmässä ollaan tyytyväisiä myönnettyyn sertifikaattiin.

– Sertifikaatti on yksi osoitus laadukkaasta työstä, jota olemme Sipoossa tehneet. Logistiikkakeskuksen kaikissa työvaiheessa on tehty ympäristön kannalta parhaat mahdolliset ratkaisut, joita tämän kokoluokan hankkeessa voidaan tehdä, kertoo SOK:n kiinteistöjohtaja ja S-ryhmän logistiikkakeskukset Oy:n toimitusjohtaja Pasi Suutari.

– Hankkeen suunnitteluvaiheessa saavutettiin BREEAM-ympäristöluokituksen excellent-taso, ja kohteen toteutuksessa on kehitetty monia teknisiä ratkaisuja kuten kalliolämmön hyödyntäminen kohteen lämmitysmuotona, Suutari jatkaa.

100 prosenttia NIBin S-ryhmän logistiikkakeskuksille myöntämästä lainasta on rahoitettu NIB Environmental Bondeista saaduilla varoilla.

Sertifikaatin vastaanottivat SOK:n kiinteistöjohtaja ja S-ryhmän logistiikkakeskukset Oy:n toimitusjohtaja Pasi Suutari ja rahoituspäällikkö Martin Sundberg. NIBiä edustivat Senior Director Jukka Ahonen ja Senior Manager Kim Krokfors. Sertifikaatti ojennettiin SOK:n edustajille NIBin pääkonttorilla Helsingissä 28.6.2017.