S-ryhmästä kesätöitä noin 13 000 nuorelle


30.05.2017

S-ryhmän myymälöissä ja ravintoloissa työskentelee tänä kesänä noin 13 000 nuorta kesätöissä sekä Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoina. Helsinkiläiset Leevi Sammi (16) ja Ville Halonen (15) aloittavat omat Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupestinsä kesäkuun loppupuolella Malmin Prismassa.

Nuoret miehet odottavat kahden viikon työrupeamaa hyvällä fiiliksellä.

– On kiva päästä ekaa kertaa kesätöihin! Saa työkokemusta ja näkee vähän, millaista työ kaupan alalla on, Leevi toteaa.

Leevi työskentelee kahden viikon ajan pääasiassa lihaosastolla ja Ville teollisten elintarvikkeiden osastolla.

HOK-Elannon Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikan Ville bongasi kauppareissulla.

– Asun tässä lähellä ja näin kesäharjoitteluilmoituksen kaupan ulkopuolella. Hain infosta hakulomakkeet ja laitoimme ne Leevin kanssa eteenpäin, Ville kertoo hakuprosessista.

Kesätöihin Leevi ja Ville suuntaavat reippaalla asenteella ja muun muassa hyvät kengät jalassa: työ kaupassa kun on pääosin fyysistä hommaa.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on tarkoitettu 14–17-vuotiaille nuorille. S-ryhmä on eniten nuoria työllistävä yritysryhmä Suomessa. S-ryhmän kesätyöpaikkoja sekä Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja on esimerkiksi Prismoissa ja S-marketeissa, ABC-liikennemyymälöissä sekä majoitus- ja ravitsemisalalla. S-ryhmän kesätyö- sekä Tutustu työelämään ja tienaa -haut ovat tältä kesältä pääosin päättyneet.