Seitsemäntoista oppisopimusnuorta aloitti koulutuksensa


11.12.2013

HOK-Elanto on tarttunut nuorisotakuuhankkeeseen käynnistämällä erityisen oppisopimusryhmän nuorille. Tiistaina 10. joulukuuta 17 hengen ryhmä aloitti opiskelunsa orientoitumispäivällä Edupoli koulutuskeskuksessa Herttoniemessä. Päämääränä heillä on suorittaa merkonomin tutkinto samalla kuin ovat töissä.

Oppisopimuskoulutus tarjoaa hyvän mahdollisuuden valmistua ammattiin sellaisille nuorille, jotka haluavat oppia käytännönläheisesti.
– HOK-Elanto on vuosien saatossa tarjonnut tätä mahdollisuutta monille jo työssä olevalle, mutta tämä on nyt ensimmäinen kerta sitten vuoden 1999, jolloin tällä tavalla on erikseen rekrytoitu ryhmä, kertoo henkilöstön kehittämispäällikkö Katri Rantanen HOK-Elannosta.
– Olemme lähteneet viiden viikon työkokeilun kautta kokoamaan ryhmän 16–18 vuotiaista nuorista, joilla ei ole entuudestaan työpaikkaa eikä meneillään olevaa muuta koulutusta. Saimme noin sata hakemusta, josta nämä 17 nyt aloittavat varsinaisen oppisopimuskoulutuksen.

Koulutus kestää kaksi ja puoli vuotta, josta valtaosa opiskelusta suoritetaan työpaikalla oman työpaikkaohjaajan johdolla ja etäopiskeluna. Erillisiä Edupolissa järjestettäviä koulutuspäiviä on kaksi kuukaudessa. Opiskelijat saavat ensimmäisen vuoden ajalta harjoittelijan palkkaa työstään ja opiskelustaan, jonka jälkeen palkka muuttuu tuntiperusteiseksi nuoremman myyjän taulukkopalkan mukaan.

HOK-Elanto osallistuu nuorisotyöhön laajalla rintamalla. Osuuskauppa sai erityiskunniamaininnan koulun ja työelämän välisen yhteistyön kehittämisestä TAT:n Yrityskylä-hankkeen yhteydessä. Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) Kultaiset kiikarit -tunnustukset jaettiin viime viikolla Helsingin Messukeskuksessa pidetyssä Nuorisofoorumi-tilaisuudessa. Tilaisuuden teemana oli tänä vuonna ”Asenteella töihin”. Tunnustuksilla haluttiin nostaa esiin esimerkillistä asennetta nuorten työelämätaitojen kehittämisessä.

Lisätietoja:
HOK-Elanto:
Henkilöstön kehittämispäällikkö Katri Rantanen, p. 010 76 60114, katri.j.rantanen(at)sok.fi