Sokos Hotellien kaikki huoneet sopivat allergisille


28.01.2013

Hotellit on sisustettu pölyämättömillä materiaaleilla, siivousmenetelmiä on kehitetty, samoin ilmanvaihtoa. Allergia- ja astmaliitto onkin myöntänyt usealle Sokos Hotellille Allergiatunnuksen.

Keväästä 2012 lähtien Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnusta on saanut käyttää 33 Sokos Hotellia ja 6 hotellia odottaa viimeistä hyväksyntää.

Sokos Hotellit on yhdessä Allergia- ja astmaliiton kanssa mukana luomassa uutta tapaa suhtautua allergikkojen ja astmaatikkojen tarpeisiin.

– Me haluamme tarjota allergikolle hyvän hotellikokemuksen. Allergisen tai astmaatikon ei tarvitse erottautua ja vaatia erityskohtelua, koska sisäilman puhtaus, hajusteettomat henkilöhygieniatuotteet sekä tarkoin määritellyt siivousmenetelmät tähtäävät siihen, että huoneet täyttävät allergiatunnuksen kriteerit. Kaikille hotelliasukkaille kelpaa takuulla raikas ja puhdas sisäilma – vai mitä? kenttäpäällikkö Heidi Mikkonen SOK Matkailukaupan ketjuohjauksesta sanoo.

S-ryhmän hotellit sai työstään Terveysmessujen 2012 yhteydessä Vuoden allergiateko -palkinnon.

Vain pölyämätöntä materiaalia

Allergia- ja astmaliiton mukaan Suomessa asuu herkkä kansa. Puolet suomalaisista on yliherkkiä, osa vakavasti allergisia ja osa herkistyy vain hetkellisesti. Koska herkistyneitä on niin paljon, on turha pitää erilaisia huoneita eri asiakasryhmille, kun kaikille käy oikeastaan sama.

Puhtaasta huoneilmasta ja pölyämättömistä materiaaleista nauttivat kaikki hotelliasiakkaat.

Heidi Mikkonen kertoo, että kriteerien saavuttaminen on vaatinut valtavasti työtä. Sisustusmateriaalit, ilmanvaihdot, henkilöhygieniatuotteet ja siivousmenetelmät on kehitetty ottaen kriteerit huomioon.

– Siivouspäälliköt ovat pitkään, sitkeästi ja ammattitaidolla kehittäneet työmenetelmiä yhdessä ketjuohjauksen kanssa. Kehittyneet työskentelytavat sekä työvälineet ovat saaneet siistijöiltä positiivisen ja innostuneen vastaanoton. Tähän on uskottu ja tähän on investoitu rahaa.

Lemmikin saa mukaan kaikkiin hotelleihin

Kolme Sokos Hotellia sijaitsee paikkakunnilla, joissa on usein isoja lemmikkieläintapahtumia. Tämän vuoksi niissä halutaan pitää paljon lemmikkieläinhuoneita. Näitä hotelleita ei kehitetä allergiatunnuksen kriteerit täyttäviksi, sillä samoilta paikkakunnilta löytyy myös Allergiatunnuksen käyttöoikeuden saanut hotelli.

Kaikkiin hotelleihin voi tuoda lemmikin, kunhan se ilmoitetaan huoneen varaamisen yhteydessä. Lemmikkihuoneet on sijoitettu niin, ettei muiden asiakkaiden tarvitse kulkea niiden ohi.