Syökotona.fi – ravintolaruokaa kotiovellesi


01.04.2020

HOK-Elanto avaa Syökotona.fi-keittiön, joka toimittaa helsinkiläiskoteihin ravintolatason annoksia arkiruokailuun ja erikoishetkiin.

 

– Olemme saaneet asiakkailtamme runsaasti kyselyjä ravintoloidemme ruoan kotiin kuljettamisesta. Oli selvää, että haluamme palvella asiakkaittamme tässä poikkeustilanteessakin, joten lähdimme ketterästi kehittämään meille uudenlaista konseptia. On ollut hienoa nähdä, miten S-ryhmän asiantuntijat ovat yhdessä luoneet tämän palvelun nopealla aikataululla. Odotan innolla, että pääsemme sitä nyt kokeilemaan, HOK-Elannon ravintolatoimialan johtaja Henriikka Puolanne kertoo.

Kysyntä kiihdyttimenä
Syökotona.fi -palvelu viimeisteltiin ennätysvauhtia kasvaneen kysynnän takia. Palvelun jokaisessa vaiheessa noudatetaan muun muassa hygieniaan ja elintarviketurvallisuuteen liittyviä S-ryhmän yhteisiä vastuullisuusperiaatteita. Näistä kaikista on tehty tarkat ohjeistukset ja sekä oma henkilökunta että mukana olevien yhteistyökumppanien työntekijät on perehdytetty periaatteisiin.

– Tehtävänämme on huolehtia ihmisten arjen sujuvuudesta. Halusimme tuoda suunnitelmallisuutta ja hallinnantunnetta arkeen, joka tällä hetkellä näyttäytyy epävakaana ja ennustamattomana, digitaalisuuden johtaja Visa Jaatinen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta toteaa.

Konseptia kehitetään
Syökotona.fi on S-ryhmän digikehityksen ja osuuskauppojen yhteinen konsepti, jonka ensimmäinen toimialue on Helsinki. Asiakkaiden toiveita ja kehitysehdotuksia kuunnellaan tarkasti.
– Toivomme, että konsepti saadaan nopeasti levitettyä koko maahan, Jaatinen sanoo.
Syökotona.fi-keittiö työllistää nyt 24 HOK-Elannon suljettujen ravintoloiden ammattilaista sekä kymmeniä ihmisiä välillisesti.

Kotiruokaa ja suosikkiravintoloiden suosituimmat annokset
Menu nojaa raaka-aineiden tuoreuteen ja terveellisyyteen sekä vastuulliseen valmistus- ja toimitustapaan.
Listalla on 22 annosta; kotiruokien lisäksi valikoituja suosikkiannoksia Chico’sin, Spaghetterian, Grill It!:in, Bistron ja Amarillon valikoimista, neljä jälkiruokavaihtoehtoa ja alkoholittomia juomia.
Reilunkokoisiin kotiruoka-annoksiin sisältyy coleslaw-salaattia, kirsikkatomaattia, kurkkua, vesimelonia ja kaksi palaa Maalahden limppua.

Poikkeuksellisessa tilanteessa osuuskauppa haluaa tuoda palvelun mahdollisimman monen ulottuville. Annosten hinnat alkavat 8,90 eurosta. Asiakasomistaja saa tilauksestaan lisäksi Bonusta.

Tilaukset tehdään ja maksetaan osoitteessa syökotona.fi, josta löytyy myös kuljetushinnoittelun periaate. Palvelu on avoinna viikon jokaisena päivänä klo 10-20.30.

Kuljetusalueena on koko Helsinki, Korkeasaarta, Suomenlinnaa ja Östersundomia lukuun ottamatta. Annoksia voi tilata joko samalle päivälle tai valitsemalleen ajankohdalle ja vaikka useammaksikin päiväksi.