Taitaja2017 – ammattitaidon SM-kisat 15.-18.5.


15.05.2017

Taitaja2017 on Suomi 100 -juhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä nelipäiväinen tapahtuma kannustaan nuoria hakeutumaan ammatilliseen koulutukseen ja nostaa esiin huippuosaajia. Suomenmestaruuksia ratkotaan yli viidelläkymmenellä ammattialalla. HOK-Elanto on yksi Taitaja 2017 -kilpailun pääyhteistyökumppaneista.

Yhteistyökumppanuus tarkoittaa mm. sitä, että hok-elantolaisia on mukana loppukilpailun suunnittelussa ja tuomaroinnissa. HOK-Elannon ketjujen tuotteita on mukana kilpailutehtävissä. HOK-Elanto tekee yhteistyötä kuudessa lajissa: asiakaspalvelussa ja myynnissä, kauneudenhoidossa, floristiikassa, visuaalisessa myyntityössä, sekä kokin ja tarjoilijan töissä.

– Rakennamme kisa-alueelle myös oman messuosaston, Taitaja-yhteistyötä HOK-Elannossa koordinoiva henkilöstön kehittämispäällikkö Minnastina Miettinen kertoo.

Nelipäiväinen tapahtuma koostuu SM-ammattitaitokilpailuista, yläkoululaisten kädentaitokilpailusta ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ammattitaitokilpailusta. Mestaruuksia ratkotaan yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla ja kilpailijoita on mukana yli viisisataa. Lajeja kilpailuissa on yli 50 ja kilpailijoita yli 500. Kävijöitä tapahtumaan odotetaan yli 80 000. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ohjelma ym. lisätiedot: taitaja2017.fi