Takuuvarmat vehnäoluet Vltavasta


13.01.2017

Vltavan vehnäolutviikot tarjoilevat asiakkaille harvinaisuuksia niin kotimaisilta kuin ulkomaisiltakin tuottajilta. Valitse listalta takuuvarma klassikko tai kokeile rohkeasti uusia tuotemerkkejä.

Vehnäoluet ovat raikkaita ja hedelmäisiä janonsammuttajia, jotka sopivat erinomaisesti kevääseen. Niiden valmistuksessa käytetään vehnän lisäksi usein myös ohramallasta. Vltavan liikeideapäällikkö Heikki Lepo kertoo vehnäoluiden jakavan mielipiteitä: osa asiakkaista rakastaa makua, osa tilaa mieluummin jotakin muuta.
– Vehnäoluiden ystävillä on nyt erinomainen tilaisuus päästä maistamaan eri tuotemerkkejä. Meidän valikoimissamme on yksi kotimainen ja viisi ulkomaista tuottajaa. Mukana on myös harvinaisuuksia, Lepo kertoo.
 
Harvinaisuus on puolalaisen Pinta-pienpanimon Pinta Viva la Wita!. Vaaleassa ja eksoottisen hedelmäisessä oluessa on mukana mausteisuutta, korianteria, kirpeää sitrusta, pehmeää makeutta ja napakan humaloinnin tuomaa katkeruutta. Saksasta tulee Schneider-panimon raikas ja hedelmäinen Mein Kristall sekä Michael Plankin Plank Dunkler Weizenbock. Siinä maistuu raikkaan vehnäisyyden ohella myös tumma maltaisuus ja kevyt paahteisuus. Lisäksi listalta löytyy myös ranskalainen Kronenburg 1664 Blanc, joka on maailman neljänneksi juoduin vehnäolut.
 
Valitse suomalainen vehnäale ja ihastu
 
Vltavan valikoimassa on makuja myös Pohjoismaista. Ainoana suomalaisena mukana on Olutpajan Nykyaika, joka on amerikkalaistyylinen uuden aallon vehnäale. Ruotsista puolestaan tulee Poppels Bryggerin Poppels Wheat IPA Organic, jonka maussa on mausteisuutta, sitruunakaramellia, ananasta ja yrttejä.
– Mikään vehnäolutviikkojen tuotteista ei ole meillä normaalisti valikoimissa, joten nyt on hyvä hetki päästä maistamaan erikoisuuksia, Lepo vinkkaa.
 
Vehnäolutviikot ovat käynnissä 38:ssa HOK-Elannon ravintolassa huhtikuun loppuun asti. Tarjolla on monia kiinnostavia vehnäoluita niin kotimaisilta kuin ulkomaisilta tuottajilta, niin pulloissa kuin hanastakin valutettuna. Joukkoon mahtuu todellisia klassikoita mutta myös uusia luomuksia. Tutustu ravintoloiden valikoimiin tästä>>