Turun Caribia siirtyy takaisin Holiday Clubille


31.08.2015

Kylpylähotelli Caribia siirtyy liiketoimintakaupalla SOK:n tytäryhtiö Sokotel Oy:ltä Holiday Club Resorts Oy:lle. Caribiasta tulee Holiday Club -ketjun seitsemäs kylpylähotelli 1.10.2015 alkaen. Keskeisellä paikalla sijaitsevan vapaa-ajan ja kokouskeskuksen majoitus- ja aktiviteettitarjontaa aiotaan kasvattaa merkittävästi, mm. uusilla Villas-huoneistoilla. Yhteensä kohteeseen ollaan investoimassa lähes 20 miljoonaa euroa.

– Nyt tehty kauppa vahvistaa Holiday Clubin läsnäoloa suurimmissa kaupungeissa ja tuo toimintamme painopistettä Etelä-Suomeen, lähelle monia asiakkaitamme. Caribia kuului kymmenisen vuotta sitten Holiday Club -ketjuun, joten tutun kohteen vahvuudet ovat hyvin tiedossamme. Caribiaa kehittämällä rakennamme siitä sekä paikallisesti että koko Etelä-Suomeen monipuolisen vapaa-ajan- ja kokouskeskuksen, toteaa Holiday Club Resorts Oy:n toimitusjohtaja Vesa Tengman.

– Caribialla on hyvä maine ja uskollinen asiakaskunta, kiitos ammattitaitoisen henkilöstön sekä jo nykyiselläänkin toimivan kokonaisuuden. Caribian henkilökunta siirtyy Holiday Clubille ns. vanhoina työntekijöinä.

S-ryhmään kuuluvalle Sokotel Oy:lle kauppa on osa hiljattain uusitun matkailukaupan strategian mukaista verkoston kehittämistä ja ydinliiketoimintaan keskittymistä.

– Vapaa-ajan matkailulla on Sokotelille jatkossakin erittäin suuri merkitys. Kehitämme

vapaa-ajan matkustamista tukevia palveluita kuitenkin ennen kaikkea keskusta-alueilla, Sokotelin toimitusjohtaja Tapio Satta kertoo.

Holiday Club uudistaa Caribian vastaamaan nykyvaatimuksia. Lomakeskus saneerataan kauttaaltaan, mm. hotellihuoneet remontoidaan ja kohteeseen tuodaan uusia palvelukonsepteja. Uudistukset tehdään osissa siten, että Caribia palvelee täysin normaalisti sekä syksyn kylpylälomalaisia että kokousvieraita. Suunnitteluvaiheessa olevan remontin arvo on noin 3,5 miljoonaa euroa.

Caribian yhteyteen aiotaan rakentaa korkeatasoisia Holiday Club Villas -lomahuoneistoja. Joitakin vuosia markkinoilla ollut ja hyvän vastaanoton saanut Villas-konsepti halutaan jalkauttaa nyt ensimmäistä kertaa kaupunkiympäristössä olevaan loma- ja kokouskeskukseen.

– Turun, ympäristökuntien ja saariston vetovoima luo loistavat puitteet Villas-projektille. Suunnittelemme rakentavamme yhteensä 60–70 yhden ja kahden makuuhuoneen laatuhuoneistoa, joissa on mm. täysin varusteltu keittiö, sauna ja parveke. Villas-huoneistot myydään omistajille, jotka voivat antaa niitä myös vuokralle osaksi hotellin majoitustarjontaa. Kaavaillun Villas-investoinnin arvo on noin 13–14 miljoonaa euroa. Villas-huoneistojen ennakkomarkkinointi on tarkoitus käynnistää vuoden 2015 kuluessa. Rakentaminen alkaisi tällöin kesällä 2016, kertoo Vesa Tengman.

Caribiaan suunnitellaan myös SuperPark Turku -nimistä sisäaktiviteettipuistoa nykyisen Areenan tilalle. Uusi puisto valmistunee ensi talven aikana. Puistoinvestointi on miljoonan euron luokkaa. Hankkeen toteutuminen vaatii vielä Turun kaupunginhallituksen päätöksen nykyisen vuokrasopimuksen irtisanomiseksi Turun kaupungin ja Turku Ausade Hotelli Oy:n välillä.

– Olemme vuoden etsineet Turusta kiinteistöä SuperPark-konseptille. Nyt löytyi täydellinen paikka ja partneri Caribian yhteydestä, todellista synergiaa, iloitsee toimitusjohtaja Juha Tanskanen SuperPark-konsernista.

– Meidän idea on saada lapset ja teinit liikkumaan ilolla, ja perheet viettämään yhdessä aikaa. Samalla, kun tarjoamme tämän mahdollisuuden Turun seudun asukkaille, niin Caribian kokonaisuudella syntyy merkittävä matkailukohde perhe- ja kokousasiakkaille”, ynnää Tanskanen.

– Hienoa, että Turkuun saadaan merkittävä aktiviteetti-investointi, joka tukee strategisia tavoitteitamme matkailun edistämisessä ja monipuolistamisessa, sanoo Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen.