Tutustu työelämään ja tienaa -haku käynnistyi – HOK-Elannossa tuhatkunta kesäharjoittelupaikkaa


14.03.2017

HOK-Elanto tarjoaa tulevanakin kesänä töitä noin 2000 nuorelle. Varsinaisia kesätyöpaikkoja kaupoissa ja ravintoloissa on näistä noin puolet. Noin tuhat paikkaa täytetään Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoilla.

Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman harjoittelupaikkojen haku käynnistyi 14.3. kun työmarkkinaosapuolet pääsivät edellisellä viikolla yhteisymmärrykseen ohjelman jatkamisesta. Haku päättyy sitä mukaa kun paikat täyttyvät. Kesäharjoitteluohjelma on suunnattu niille peruskoululaisille ja lukiolaisille, joilla ei ole aiempaa vastaavaa harjoittelua tai kokemusta alalta. Harjoittelujakso kestää kaksi viikkoa, ja harjoittelija tienaa siitä 355 euroa.

Vuoden 2017 kesätyöpaikkojen määrä on HOK-Elannossa samaa luokkaa kuin viimeisen viiden vuoden aikana. Koko S-ryhmä työllistää kesällä yli 10 000 nuorta.
– Kaupan ala tarjoaa nuorille hyvän vaihtoehdon päästä kiinni työelämään. HOK-Elannossa on satoja työntekijöitä, jotka ovat tulleet kesätöihin ja jääneet sille tielleen, henkilöstöjohtaja Antero Levänen toteaa.

Nuorten arvomaailma ja odotukset työelämältä voivat poiketa pidempään työskennelleiden käsityksistä.
– Voimme myös oppia paljon kesätyöntekijöiltä, joten olemme avoimia uudelle puolin ja toisin. Haluamme jatkossakin tehdä työtä vastuullisen huomisen puolesta. Omaan henkilöstöön panostamisen lisäksi kasvatamme myös uutta sukupolvea suomalaiseen työelämään ja asiakaspalveluun ja ehkä tulevaisuuden työkavereitakin, Levänen jatkaa.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja haetaan olemalla suoraan yhteydessä ABC-, Alepa-, S-market- tai Prisma-myymälään, josta toivoisi paikan löytyvän ja täyttämällä siellä hakulomakkeen. Sokoksen ja Alepa Kauppakassi -myymälän harjoittelupaikkoihin haetaan sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy hok-elanto.fi -sivuston ”meille töihin” -osiosta.