Uudistunut Original Sokos Hotel Presidentti esittelee suomalaisia ilmiöitä – suunnittelijana Paola Suhonen


01.07.2019

Original Sokos Hotel Presidentti uudistettiin vuosien 2016–2018 aikana. Uudistuksen on suunnitellut Paola Suhonen.

Tasavallan presidentti Urho Kekkonen avasi monumentaaliseksi kutsutun Hotelli Presidentin juhlallisin menoin vuonna 1980. Nyt hotelli on läpikäynyt historiansa suurimman muutoksen. Syksyllä 2018 täysin uudistettuna avautunut Original Sokos Hotel Presidentti on oman aikansa harvinaisuus – taiteilija Paola Suhosen suunnittelema elämyksellinen tarinahotelli keskellä Helsinkiä.
 
Uudistukseen käytettiin muun muassa 4540 m2 design-tapettia ja 1200 uniikkia sisustustyynyä.
Original Sokos Hotel Presidentin uudistuskonseptista on vastannut Ivana Helsinki yhteistyössä sisustussuunnittelutoimisto KOKO3:n kanssa. ”Kun aloitin Presidentin uudistuksen luonnostelun nelisen vuotta sitten, mietin, että luksus- ja designhotelleja on maailman sivu täynnä, mutta hotelleja, joilla on oma tarinansa kerrottavana ei Suomesta löydy”, Ivana Helsingin suunnittelija Paola Suhonen muistelee. Suhosen jäljiltä jokaisella huone-kerroksella on äänimaisemaa myöten oma suomalainen maailmansa: juhannus, satumetsä, hiljaisuus, talvimyrsky ja sisu.
 
Niin majoituskäytäviltä kuin huoneista löytyy kunkin kerroksen teemaa varioivia yksityiskohtia, kuten uniikkeja tapetteja, tyynyjä ja käsityönä tehtyjä ryijyjä. Suomalaisuuden tarinaa kerrotaan tarkoituksella hieman liioitellusti, aavistuksen oudollakin tavalla. ”
”Juhannus-huoneen seinää esimerkiksi koristaa ryijy, jossa on jättiläismäinen hyttynen. Halusin luoda huoneisiin omanlaisen, vähän omituisenkin stoorin”, Paola Suhonen sanoo.
 
Hotellin tyyliä suunnitellessaan Suhonen huomioi sosiaalisen median olennaisena osana hotellin markkinointiviestintää. Kaikkialta Presidentistä löytyy oivaltavia paikkoja esimerkiksi selfien nappaamiseen. ”Matkakokemusten jakaminen somessa on arkipäiväistynyt, joten uniikkeja tarinoita kaivataan sielläkin. Harva jakaa somessa enää sellaisenaan kuvaa hienosta hotellista”, Suhonen toteaa. ”Jaettavassa kokemuksessa pitää olla jotain jujua – fiilistelyä, aitoutta, tarinaa. Juuri sellaista Ivana Helsinki tahtoi toteuttaa Presidenttiin”, suunnittelija summaa, ja suoristaa samalla Sisu-huoneen pitsillä ja traktorilla kuvioitua sisustustyynyä.
 
”Kun käynnistimme Presidentin uudistushanketta, mietimme, että näin legendaarinen hotelli tarvitsee konseptin osalta täysin uuden lähestymistavan. Taiteilijan valinta hotellisuunnittelijaksi oli rohkea – ja nyt jälkikäteen katsottuna ainoa oikea ratkaisu. Uskallan sanoa, että Suomessa ei ole toista näin kiehtovaa hotellia”, kertoo Heli Engblom, Sokotel Oy:n liiketoimintajohtaja.
 
”Uudistuksen myötä Presidentin asiakastyytyväisyys on kasvanut valtavasti”, toteaa hotellinjohtaja Hannele Laurila. ”Elämykselliset huoneet ja huonekerrosten äänimaisemat ovat saaneet paljon kiitosta asiakkailtamme. Jokaiselle huoneteemalle löytyy ihailijoita. Meillä on kanta-asiakkaita, jotka ovat jo ehtineet majoittua kaikissa viidessä eri teemakerroksessa ja löytää omat huonesuosikkinsa. Minulle oli yllätys, että juhannushuoneista tuli monen miespuolisen kanta-asiakkaamme suosikki”, Laurila iloitsee.
 
Kolme vuotta kestäneiden muutostöiden aikana uudistuivat kaikki talon hotellihuoneet ja kerroskäytävät, aula-, kokous- ja ravintolatilat sekä auditorio. Tyylin lisäksi uusittiin kaikki rakenteet ilmastoinnista putkistoon. Syksyllä 2017 hotelli Presidentissä avautui myös konstailematonta ruokaa tarjoileva kortteliravintola Bistro Manu, joka palvelee niin paikallisia kuin hotellivieraita.
 
Muodonmuutoksen ovat kokeneet myös hotellin aula sekä ravintola-, juhla- ja kokoustilat. Mestarillisella otteella ruokaa tarjoileva Bistro Manu on täydentänyt hotellin ravintolatarjontaa jo vuoden verran. Manun pieniin kokoontumisiin soveltuvat kabinetit Kivi (18 henkilölle) ja Kuru (kymmenelle) tarjoavat tunnelmalliset puitteet erilaisille kokoontumisille lounaspalavereista yritysillallisiin ja perhejuhliin.
 
Original Sokos Hotel Presidentin kokoustiloissa vieraat vastaanottaa hotellin vuonna 1980 avanneen Urho Kekkosen rento potretti. Myös maamme muut presidentit ovat raikkaasti uusituissa kokous- ja juhlatiloissa vahvasti läsnä.
 
 
Lisätietoja:
Heli Engblom, liiketoimintajohtaja, Sokotel Oy, puh.  050 388 3111, heli.engblom@sok.fi
Hannele Laurila, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Presidentti, puh. 050 359 4449,hannele.laurila@sok.fi