Verkkokirjautuminen uudistuu 12.6.


11.06.2008

S-Pankin verkkopankkiin kirjaudutaan 12. kesäkuuta alkaen käyttäen kolmea tunnistetta: henkilökohtaista käyttäjätunnusta ja salasanaa sekä kertakäyttöistä tunnuslukua.

 

Käyttäjätunnuksen, salasanan ja vaihtuvan tunnusluvun käyttö vastaa verkkopankissa asiakkaan allekirjoitusta. Niiden avulla asiakas tunnistetaan ja asiointi on sekä suojattua että turvallista.

 

Kun asiakas kirjautuu verkkopankkiin, häneltä kysytään ensin käyttäjätunnus ja salasana. Näiden jälkeen kysytään vielä tunnusluku tunnuslukulistalta.

Salasanan asiakas luo itse, eikä se ole kenenkään muun henkilön tiedossa. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla salasana on asiakkaan syntymäaika muodossa ppkkvv. Tämän jälkeen verkkopankki pyytää asiakasta vaihtamaan salasanan. Verkkopankki ohjaa salasanan vaihdossa.

 

Tunnusluvut satunnaisessa järjestyksessä

 

Kesäkuussa myös tunnuslukujen käyttö muuttuu. Jatkossa ne kysytään tunnuslukulistalta satunnaisessa järjestyksessä. Esimerkiksi tilanteessa, jossa järjestelmä pyytää ”Anna tunnusluku kohdasta B10”, tunnuslukutaulukosta valitaan luku sarakkeesta B riviltä 10.

 

Muutokset koskevat kaikkia S-Pankin pankkitunnuksia käyttäviä asiakkaita. Nykyiset käyttäjätunnukset ja tunnuslukutaulukot ovat kuitenkin edelleen voimassa. Niitä ei siis tarvitse uusia muutoksen vuoksi.

Kun tunnusluvut alkavat olla lopussa, asiakas saa uuden tunnuslukutaulukon automaattisesti postissa kotiin. Verkkopankki ilmoittaa, kun vanha tunnuslukutaulukko on käytetty loppuun ja seuraava tunnusluku on annettava uudesta taulukosta. Tarvittaessa uuden tunnuslukutaulukon voi ottaa heti käyttöön muuttamalla verkkopankin asetuksia (Asetukset -> tunnuslukutaulukon vaihto).

 

Mikäli S-Pankin pankkitunnukset vielä puuttuvat, ne voi hakea S-Pankin asiakaspalvelupisteestä (Prismat, Sokokset ja isoimmat S-marketit) tai lomakkeella S-Pankin asiointipisteestä.

Osuuskaupan asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville pankkitunnukset ovat maksuttomat.