Virtaa virtuaaliliikunnasta


22.01.2014

Entisen Helsinki Club -yökerhon tiloihin viime maaliskuussa avatussa EasyFit-liikuntakeskuksessa puitteet monipuoliselle treenaamiselle ovat upeat. Suurikokoisen kuntosalin lisäksi keskuksessa on spinning- ja ryhmäliikuntasalit, joissa pyöritetään erilaisia virtuaalitunteja. Kävin kokeilemassa EasyFitin ReidetVatsaPakarat-muokkaustuntia.

Ensisilmäyksellä osiin jaettu liikuntakeskus vaikuttaa kovin pieneltä ja ahtaalta. Teknisten kuntoilulaitteiden ja ”jalkalihasosaston” takaa, missä ennen sijaitsi yökerhon tanssilattia, löytyy kuitenkin itse pääsali, jossa tilaa on ruhtinaallisesti. Uutuuttaan hohtavat kuntoilulaitteet ovat siistejä ja suorastaan kutsuvat liikkumaan.

Olen liikkujana hyvinkin itsenäinen yksinpuurtaja. Siksi en koskaan ole innostunut perinteisistä ryhmäliikuntatunneista, joissa on parhaimmillaan useita kymmeniä ihmisiä samaan aikaan. Tämän vuoksi EasyFitin virtuaalitunnit herättivät kiinnostukseni.

Keskiviikkoaamuna ReidetVatsaPakarat-tunnilla oli itseni lisäksi kaksi ihmistä. Liikkeet näytetään virtuaalitunneilla isolta valkokankaalta, joten ohjaajaakaan ei ole.

Kokemus oli miellyttävä. Pienessä salissa oli pehmeä, lämmin valaistus ja taustalla soi hiljainen musiikki. Puolen tunnin treeni oli tehokas aamujumppa ja sai lihakset polttelemaan mukavasti. Lisäksi tunnin loppuun kuului venyttely, joka usein jää itsenäisen salitreenin päätteeksi ainakin minulta tekemättä.

Virtuaalitunneille voi sujuvasti sujahtaa mukaan kesken ohjelmankin. Jos tunnilla ei ole jumppaajia, se voidaan sammuttaa ja salissa voi käynnistää minkä tahansa muun tunnin. Myös niinä aikoina kun aikataulutettuja tunteja ei ole, kuka tahansa voi mennä saliin ja käynnistää vaikka kahvakuula- tai joogatunnin itselleen. Tunteja on monenlaisia ja niiden kuvaukset löytyvät EasyFitin verkkosivuilta.

Entisen yökerhon parvella edelleen olevat DJ-laitteet ollaan myös ottamassa liikuntakeskuksessa käyttöön. Liikkumisen kuuluu olla hauskaa ja siksi salille on suunnitteilla iltoja, joissa DJ soittaa musiikkia, kertoo Janne Lähteenlahti EasyFitistä. Kokeilu aloitetaan viimeistään helmikuussa liikuntakeskuksen täyttäessä vuoden.

Kuntosalia ja virtuaalitunteja voi käydä kokeilemassa veloituksetta keskuksen asiakaspalveluaikoina. Aikoja on niin aamu-, päivä- kuin iltaihmisillekin. Mikäli sopivaa aikaa ei silti löydy, on kokeilusta mahdollista sopia asiakaspalveluaikojen ulkopuolellakin. EasyFitin kuukausimaksusta kertyy Bonusta ja se oikeuttaa vierailuun myös muissa ketjun liikuntakeskuksissa. Keskukset ovat listattuna osoitteessa www.easyfit.fi