William K:n Jani Suomalaisen nimikko-olut on Bärliineri


18.03.2015

Suomen Olutmestari 2015 Jani Suomalainen työskentelee vuoropäällikkönä Tennispalatsin Olutravintola William K:ssa.

Suomen Olutmestari 2015 Jani Suomalainen työskentelee vuoropäällikkönä Tennispalatsin Olutravintola William K:ssa. Viime lokakuussa pidetyn olutmestarikilpailun palkintona on tilaisuus kehittää oma olut, joka toteutettiin yhdessä Sinebrychoffin kehityspäällikkö Heikki Vuokon ja panimomestari Antti Vilpposen kanssa. Jani valitsi tyyliksi hapokkaan hedelmäisen berliner weisse -pintahiivaoluen, joka on nimensä mukaisesti vehnäolut. Berliner weisse -olutta ei ainakaan vuosikausiin ole ollut minkään suomalaisen panimon tai pienpanimon valikoimassa, eikä sitä ole ainakaan tässä mittakaavassa ollut saatavilla Suomessa. Olut tulee myyntiin noin 160 olutravintolaan maaliskuun aikana. HOK-Elannon ravintoloissa se on ainakin alkuun saatavissa kaikissa William K. oluthuoneissa ja Bierhuis Rotterdamissa.

Suomen Olutmestarin Bärliineri 3,8 til-% yhdistää keveyteen ja raikkauteen valmistuksessa käytetyn kuivahumaloinnin tuoman aromin. Olut on väriltään vaalean kuparinen ja alkoholiprosentil-taan mieto. Se sopii hyvin aurinkoiseen seurusteluun tai vaikkapa terassille.

– Halusin kehittää suomalaista olutkulttuuria tekemällä oluen, jollaista Suomessa ei aikaisemmin ole ollut ja kannustaa siten ihmisiä kokeilemaan jotain uutta. Oluen piti myös olla sellainen, että se maistuu suurelle yleisölle eikä hinta ole esteenä kokeilulle. Suunnittelin itselleni terassioluen, ja sellainen siitä tuli, Jani kertoo.