Kati jatkaa ikonisen Lasipalatsin perinteitä


Sodankylästä kotoisin oleva Kati Mellin luotsaa jatkossa Ravintola Lasipalatsia. Kun kutsu uuteen tehtävään tuli, ei Kati epäröinyt hetkeäkään. Hänelle Lasipalatsi ei ole vain ravintola – se on ikoninen maamerkki, joka tarjoaa laadukkaiden tarjoilujen ohella pienen aikamatkan menneeseen.

18.09.2024

”Tämä oli kerran elämässä -mahdollisuus! Ravintola Lasipalatsi on lämminhenkinen ja upea paikka. Heti ensimmäisenä työpäivänäni minulle tuli olo, että tämän tilan ja sen tarinoiden edessä pitää ihan hiljentyä,” tuore ravintolajohtaja kertoo tunteikkaasti.

Ja uskoo Lasipalatsin edustavan perinteitä ja jatkuvuutta myös ravintolavieraille. ”Ne tuovat turvaa tässä ajassa. Meillä saa nauttia kaikilla aisteilla: tunnelmasta, ruoasta ja palvelusta.”

Kesätyöstä uraksi

Mellin on työskennellyt HOK-Elannolla yli 20 vuotta ja kartuttanut kokemusta useissa eri ravintoloissa. Ura alkoi 2000-luvun alussa Katin tultua Helsinkiin kesätöihin. Suunnitelmat sairaanhoitajaopinnoista jäivät, kun energinen ravintola-ala vei saman tien mukanaan.

”Ensimmäinen työpaikkani oli Sports Academy, sen jälkeen olen työskennellyt useassa eri helsinkiläisravintolassa. Viimeisimpänä Zetorissa, mistä minut kutsuttiin vetämään Ravintola Lasipalatsia. Tiesin heti, että otan paikan vastaan, vaikka olenkin periaatteessa huono lähtemään. Kiinnyn niin helposti sekä työpaikkaan että ihmisiin. Mutta onhan Lasipalatsi ikoninen paikka, sille ei voinut sanoa ei”, Kati kuvailee.

Myyntihenkinen tunnejohtaja

”Olen kokenut ammattilainen, mutta tänne tulo kyllä vähän jännitti. Miten minut otetaan vastaan, ja mitä osaan tuoda mukanani näin valmiiseen paikkaan. Sujahdin kuitenkin joukkoon erittäin hyvin, täällä on ihana, ammattitaitoinen tiimi”, Kati kiittää.

Johtajana Kati kuvaa itseään empaattiseksi tunneihmiseksi, mutta myös muutosjohtajaksi ja joukkuepelaajaksi. ”Entisenä telinevoimisteluvalmentajana johdan joukkoani luontaisesti urheiluvalmennuksen opein. Tsemppaan ja kehun, uskon yhteiseen tekemiseen ja tavoitteisiin. Minulle on todella tärkeää, että henkilökunta voi hyvin.”

Klassikkoravintolan sielu pysyy

Ravintola Lasipalatsi on saanut uuden omistajan, mutta Kati lupaa, että mitään toimivaa ei aiota muuttaa. ”Tason täytyy pysyä ennallaan. Ja tarjoamme jatkossakin sesongin herkkuja klassikkoannoksia unohtamatta. Keittiöpäällikkömme Petri Simonen on pitkän linjan lasipalatsilainen, hän tietää, mitä asiakkaamme haluavat.”

Kati uskoo, että suurena toimijana HOK-Elanto avaa myös uusia ovia sekä henkilökunnalle että asiakkaille. ”Kaikkea kivaa on siis tulossa. Tänä vuonna Ravintola Lasipalatsi on ensi kertaa avoinna myös joulunpyhät. Lämpimästi tervetuloa meille!”