Alepa Kontulankaari on suljettuna syyskuun 15. alkaen lokakuun loppupuolelle remontin vuoksi. Reilun kuukauden mittaisessa remontissa Alepa Kontulankaari uudistetaan lattiasta kattoon. Myymälän ilme päivitetään nykyaikaisemmaksi, kun muun muassa seinien pintavärit uudistetaan. Myös myymälän kylmätekniikka uusitaan kokonaisuudessaan. Remontissa huomioidaan asiakkaiden toiveet sekä alueen uniikit piirteet. 

Alepa Kontulankaari palvelee asiakkaita normaalisti 14. syyskuuta saakka. Remonttia edeltävinä päivinä kaikki tuotteet myydään pois alennetuin hinnoin. Uudistettu Alepa avataan asiakkaille jälleen lokakuun loppupuolella, jolloin myymälän tuttu henkilökunta palvelee päivittäin aamuvarhaisesta iltayhteentoista asti. 

Remontin ajan lähimmät Alepat löytyvät Mellunmäestä, Länsimäestä sekä Vartiokylästä. 

Alepa Kontulankaari 

Uudistettu Alepa Munkkiniemen puistotie avaa ovensa asiakkaille jälleen 3. elokuuta klo 10.00. Avajaisissa on luvassa muun muassa kakku- ja kahvitarjoilu sekä ilmapallojen jakoa. 

Alepa Munkkiniemen puistotie suljettiin kesäkuussa remontin vuoksi. Remontin aikana myymälä koki täydellisen muodonmuutoksen, kun kaikki pinnat uusittiin lattiasta kattoon. Näkyvän miljöömuutoksen lisäksi myös kassapalvelua sujuvoitettiin lisäämällä pikakassojen määrää. Myymälän kiertosuuntaa myös muutettiin ja muun muassa hedelmä- ja vihannesosasto sai lisää tilaa.  

– Alepa Munkkiniemen puistotien valikoima on yhdessä asiakkaiden kanssa rakennettu. Asiakkaamme ovat voineet toivoa tuotteita valikoimaan netissä ja myymälässä. Uudistetun Alepan valikoimassa on yhteensä yli tuhat eri asiakkaiden toivomaa korttelitoivetta, sanoo myymäläpäällikkö Mari Vähävirta. 

Myös kaupan kylmätekniikka uusittiin kokonaisuudessaan: kylmäkalusteet vaihdettiin energiatehokkaammiksi sekä kylmähuoneet kunnostettiin. Myös valaistus vaihdettiin LED-valaistukseen. Kylmäkoneiston tuottamaa lauhdelämpöä hyödynnetään kiinteistössä sijaitsevan taloyhtiön lämmityksessä. 

Myymäläpäällikkö Mari Vähävirta ja Alepa Munkkiniemen puistotien tuttu henkilökunta toivottavat asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan uudistuneeseen myymälään.  

Remontin ajan laajennetuin 24 h -aukioloajoin palvellut Solnantie 35:ssä sijaitseva Alepa palvelee jatkossa pe 6.30–22, la 8–22, su 9–22. 

Alepa Munkkiniemen puistotie 

Alepa Munkkiniemen puistotie suljetaan kesäkuusta elokuun alkuun remontin vuoksi. Reilun kuukauden mittaisessa remontissa Alepa Munkkiniemen puistotie uudistetaan lattiasta kattoon. Myymälän ilme päivitetään nykyaikaisemmaksi, kun muun muassa lattiat ja seinien pintavärit uudistetaan. Myös myymälän kylmätekniikka uusitaan kokonaisuudessaan. Uusi, nykyistä energiatehokkaampi kylmälaitos liitetään taloyhtiön maalämpöjärjestelmään kuten nykyinenkin kylmälaitos. Näin kiinteistössä toimiva taloyhtiö pystyy hyödyntämään kylmälaitoksesta syntyvää lauhdelämpöä lämmityksessään.

Alepa Munkkiniemen puistotie palvelee asiakkaita normaalisti lauantaihin 17. kesäkuuta saakka. Remonttia edeltävinä päivinä kaikki tuotteet myydään pois alennetuin hinnoin. Uudistettu Alepa avataan asiakkaille jälleen elokuun alussa, jolloin myymälän tuttu henkilökunta palvelee päivittäin aamuvarhaisesta iltayhteentoista asti.

Remontin ajan noin 200 metrin päässä sijaitseva Alepa Munkkiniemi (Solnantie 35) palvelee laajennetuin 24h -aukioloajoin. Solnantiellä palvelevaan Alepaan voi myös esittää tuotetoiveita alepakorttelitoive.fi -sivustolla tai suoraan myymälähenkilökunnalle.

Alepa Munkkiniemen puistotie

Lähes kaikissa Alepoissa otettiin toukokuussa käyttöön uusi Hyvikkihevi-käytäntö. Hyvikkihevissä myydään syömäkelpoisia, mutta hehkeimmät hetkensä nähneitä hedelmiä ja vihanneksia alennettuun hintaan euron kilo. Hyvikkihevit löytyvät erillisestä myyntikalusteesta, josta asiakas voi valita tarvitsemansa määrän mieleisiään hedelmiä ja vihanneksia.

– Merkittävä osa kaupan hävikistä tulee hedelmistä ja vihanneksista. Hyvikkihevi on loistava tapa välttää täysin syömäkelpoisten hedelmien ja vihannesten päätymistä hävikkiin, ja asiakkaat saavat tuotteita halvempaan hintaan. Tämä on siis win-win-tilanne sekä asiakkaille että kaupalle, sanoo HOK-Elannon vastuullisuuspäällikkö Satu Kattilamäki.

Myytävän Hyvikkihevin määrä ja sisältö vaihtelevat päivästä riippuen sen mukaan, kuinka paljon hedelmiä ja vihanneksia uhkaa päätyä hävikkiin. Myyntikelvottomat hedelmät ja vihannekset hyödynnetään biokaasun tuotannossa.

Hävikkikäytänteistä henkilöstölle kiitos 

Hyvikkihevin idea sai alkunsa henkilöstöltä.

– Järjestimme henkilökunnalle ideointikilpailun hävikin vähentämiseksi. Saimme paljon loistavia ideoita, joista Hyvikkihevi päätettiin jalostaa käyttöön saakka. Ideaa kokeiltiin käytännössä muutamassa Alepassa ja sen hyvän vastaanoton rohkaisemana malli otetaan käyttöön Alepa-ketjussa, sanoo Kattilamäki.

Myös 60 % ilta-alekäytäntö lähti aikanaan henkilöstön aloitteesta. Ilta-alessa myydään punalapputuotteita tupla-alella klo 21 jälkeen parin tunnin ajan.

– Myymälähenkilökunnan merkitystä tällaisten vastuullisuustoimien ideoijana arvostan kovasti, sillä usein heillä on myös konkreettisia näkemyksiä siitä, mikä toimii käytännössä ja mikä ei. Tämän toimintamallin kokeiluvaiheessa hiottiin vielä lopullista muotoa ja nyt toivomme, että myös asiakkaat löytävät nämä tuotteet, Kattilamäki toteaa.

Tavoitteena puolittaa hävikki vuoteen 2030 mennessä 

Kaupalla on sekä taloudelliset että ekologiset intressit torjua hävikkiä. HOK-Elannolla on kunnianhimoinen tavoite puolittaa hävikkinsä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2020 tilanteeseen verrattuna.

HOK-Elannossa hävikin vähentäminen pohjautuu tuotteiden menekin ennustamiseen, oikea-aikaiseen tilaamiseen sekä hyvään suunnitteluun. Keinovalikoimassa näiden sekä Hyvikkihevin lisäksi on muun muassa punalaput, jotka Alepa-ketju otti käyttöön Suomessa 15 vuotta sitten sekä tupla-ale, jonka Alepa-ketju otti ensimmäisenä Suomessa käyttöön vuonna 2015.

– Toivomme, että Hyvikkihevi-mallilla taklaamme hävikkiä, jonka ennustaminen on ajoittain vaikeaa, koska kyse on tuotteista, joissa myös luontainen kypsyminen ja kuivuminen vaikeuttavat myyntiajan ennustettavuutta, summaa Kattilamäki.

Alepa Hämeenkatu tarjoaa mahdollisuuden nopeisiin kortteliostoksiin erityisesti Hyvinkään Mustamännistön ja Ahdenkallion alueella asuville sekä liikkuville. Myymälä on 240 neliömetrin kokoinen ja sen noin 3 500 tuotteen valikoima tarjoaa vaihtoehtoja niin kotikokkaajille kuin nopeita eväitä kaipaaville. Kyseessä on jo kolmas HOK-Elannon avaama Alepa-myymälä Hyvinkäällä.

– Kompaktista korttelimyymälästämme saa hankittua kätevästi ruokatarpeet niin arkeen kuin juhlaan. Poimimme valikoimaamme myös muutamia erikoisempia tuotteita ja otamme asiakkaiden korttelitoiveita vastaan heti avauspäivästä alkaen. Lämpimästi tervetuloa ostoksille, myymäläpäällikkö Sari Arola-Tossavainen kertoo.

Alepa Hämeenkadun palveluvalikoimaan kuuluvat Kaffekulma, tuoreita herkkuja tarjoava paistopiste sekä pikakassat. Laajoin aukioloajoin palvelevassa myymälässä työskentelee yhteensä kahdeksan asiakaspalvelun ammattilaista.

Hyvinkäällä palvelee yhteensä kolme Alepaa: Alepa Hämeenkatu, Alepa Hyvinkää ja Alepa Peltokuumolantie.

Myymälöissä kiinnitetään huomiota myös energiatehokkuuteen. Uusissa elintarvikemyymälöissä energiatehokkuutta parantavat hiilidioksidia käyttävä kylmälaitos, ovitetut kylmäkalusteet sekä ledien käyttö valaistuksessa. Näiden lisäksi Alepa Hämeenkadulla kylmälaitteiden tuottama lämpö otetaan talteen ja hyödynnetään myymälätilojen lämmityksessä.

Alepa Hämeenkatu

Kevyessä miljööremontissa myymälätilan ilme päivitetään nykyisen Alepa-konseptin mukaiseksi. Uudistuksessa panostetaan myös nopean syömisen valikoiman kasvattamiseen.

”Tuomme suositun salaattibaarin rinnalle lisää take away -vaihtoehtoja ja helposti ostoskoriin poimittavia evästuotteita. Lisäksi päivitämme myymälän muuta valikoimaa vastaamaan entistäkin paremmin asiakkaidemme toiveita ja tarpeita. Tilaa saadaan lisää myös asiakkaiden korttelitoiveille, joita toteutamme jatkossakin”, ryhmäpäällikkö Mikael Ernvall kertoo.

Neljän päivän mittaisen remontin ajan lähin HOK-Elannon ruokakauppa on kauppakeskus Sellossa sijaitseva Prisma (Leppävaarankatu 5). Lähimmät Alepat sijaitsevat Kilossa (Kilonkuja 3), Laajalahdessa (Kirvuntie 22) ja Lintuvaarassa (Linnuntie 2). Kivijalkamyymälöiden ohella ruoan verkkokauppa palvelee osoitteessa s-kaupat.fi.

Uudistuksen jälkeen Alepa Sello jatkaa palvelemista laajoilla aukioloajoillaan päivittäin aina iltakymmeneen saakka.

Alepa Sello

Veräjämäen paraatipaikalle aukeava 230 neliöinen Alepa satsaa erityisesti nopean asioinnin palveluihin: myymälästä saa hankittua kätevästi muun muassa take away -lounasta, kupin kuumaa kahvia ja tuorepuristettua appelsiinimehua. Pienempien ostosten kanssa asiointia vauhdittavat palvelukassojen rinnalla käytössä olevat pikakassat.

Päivittäin aina iltayhteentoista saakka palveleva Alepa Veräjämäki sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien äärellä aivan Raidejokerin pysäkin vieressä ja Oulunkylän juna-aseman välittömässä läheisyydessä. Julkisen liikenteen käyttäjillä on mahdollisuus ladata HSL-matkalippuaan kassalla. Autoileville asiakkaille on tarjolla parkkitilaa myymälän takana.

Uusi myymälä on varusteltu energiatehokkailla kylmälaitteilla, joissa kylmäaineena käytetään ympäristöä vähemmän kuormittavaa hiilidioksidia. Sen käyttämä energia on 100-prosenttisesti päästötöntä.

Veräjämäkeläisten ikioma lähikauppa

Asuinalueen ensimmäistä ruokakauppaa lähtevät luotsaamaan myymäläpäällikkö Juha Hakanen ja apulaispäällikkö Juho Hokka. Yhteensä Veräjämäen Alepa työllistää yhdeksän henkilöä.

”Rekrytointi vietiin onnistuneesti maaliin ja suuresta hakijamäärästä saatiin valittua loistava porukka kasaan. Tavoitteenamme on rakentaa ”Vertsusta” korttelinsa näköinen lähikauppa ja koostaa myymälään asiakkaidemme toiveita ja tarpeita palveleva valikoima. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan uuteen kauppaan”, Hakanen ja Hokka summaavat.

Alepa Veräjämäki

Hyvien julkisen liikenteen yhteyksien varrella sijaitseva Alepa Fallkulla on suurikokoinen lähikauppa, jonka myyntipinta-ala on yli 500 m2. Reilun 6000 tuotteen tuotevalikoima tarjoaa kattavasti vaihtoehtoja niin kotikokkaajille kuin nopeaa evästä tarvitseville. Myymälän palveluelementteihin kuuluvat lisäksi lämpimiä juomia tarjoava Kaffekulma, paistopiste sekä mehukone, josta ostoskoriinsa voi poimia tuorepuristettua appelsiinimehua.

Ruokaostosten yhteydessä Alepa Fallkullassa voi hoitaa kätevästi pakettien noudon Budbee-pakettiautomaatista, ladata HSL-matkalippua kassalla sekä nostaa käteistä Nosto-pankkiautomaatista. Sähköautoilijoille myymälän asiakaspysäköinnistä löytyy yhteensä neljä ABC-latauksen AC-latauspistettä.

Alepa Fallkullan energiaratkaisut ovat uusinta teknologiaa: led-valaistuksen ja lämmöntalteenoton lisäksi kaikki kaupan kylmälaitteet ovat ovellisia ja kylmälaitoksen kylmäaineena käytetään ympäristöä vähemmän kuormittavaa hiilidioksidia. Käytettävä energia on 100-prosenttisesti päästötöntä.

Uusi Alepa tuo naapurimaista tunnelmaa Fallkullaan

Fallkullan Alepan myymäläpäällikkönä aloittaa Ville Karvonen apulaispäällikkönään Aleksandr Lamppu. Molemmilla on taustallaan vankka kokemus Alepa-myymälöissä työskentelemisestä.

”Uutta henkilöstöä palkatessa iloitsin siitä, että myymälämme työpaikat herättivät runsasta kiinnostusta. Alepa Fallkullaa lähteekin avaamaan iloinen ja energinen 11-henkinen tiimi, joka koostuu sekä tuoreemmasta näkökulmasta että kokeneemmasta osaamisesta. Haluamme luoda myymäläämme naapurimaisen tunnelman ja kuunnella asiakkaitamme ja heidän Korttelitoiveitaan”, Karvonen kertoo.

Alepa Fallkulla

Keskeytyspäätös perustuu liiketilan teknisiin keskeneräisyyksiin. Uusi avauspäivä ilmoitetaan myöhemmin.

HOK-Elanto jatkaa rakennusyhtiö Peab Oy:n kanssa hyvää yhteistyötä niin, että myymälä päästäisiin avaamaan mahdollisimman pian. HOK-Elanto pahoittelee tilannetta, jossa kauan kaivatun lähikaupan avaaminen viivästyy.

Alepa Kisahalli kokee kokonaisvaltaisen muodonmuutoksen rakennuksen laajamittaisen remontin yhteydessä. Myymälässä suoritetaan tyhjennysmyynti 5.3. käynnistyvää remonttia edeltävinä päivinä.

Alepa Kisahallin myyntipinta-ala uusitaan kokonaisuudessaan ja samalla myymälän kiertoa muutetaan. Miljööremontissa päivitetään myös myymälän energiaratkaisuja: kaikki kylmälaitteet vaihdetaan energiatehokkaammiksi ja kylmälaitoksen kylmäaine ympäristöä säästävään hiilidioksidiin.

Elokuun alkupuolella aukeavaan Alepa Kisahalliin uusina palveluina tulevat Nordean laskunmaksuautomaatti, pikakassat sekä Postin pakettiautomaatti. Uudistuksen yhteydessä valikoimaa räätälöidään entistäkin paremmin alueen kysyntää vastaavaksi.

Remontin ajan lähimmät Alepat sijaitsevat vain viiden minuutin kävelymatkan päässä: Alepa Mannerheimintie (Mannerheimintie 102) palvelee asiakkaita vuorokauden ympäri ja Alepa Runeberginkatu (Runeberginkatu 58) päivittäin myöhäiseen iltaan saakka. Kivijalkamyymälöiden ohella ruoan verkkokauppa palvelee osoitteessa s-kaupat.fi.

Alepa Kisahalli