HOK-Elanto Liiketoiminta Oy on saanut päätökseen tammikuussa alkaneet muutosneuvottelut. Muutosneuvottelut koskivat Alepa-ketjun myymäläpäälliköitä. Muutosneuvottelut käytiin toimintojen uudelleenorganisoimistarpeesta johtuvista syistä. 

Myymäläpäällikkötehtävien alkuperäinen vähennystarve muutosneuvotteluesityksessä oli 65. Neuvottelujen aikana suunnitelma tarkentui henkilöstöltä tulleiden hyvien ratkaisuehdotusten mukaisesti siten, että lopullinen vähennystarve myymäläpäällikkötehtävistä on 52. Kaikille päättyvistä tehtävistä irtisanotuille on tarjottu muita työtehtäviä HOK-Elannon palveluksesta. Muutoksella ei ole vaikutusta Alepa-myymälöiden lukumäärään. 

Lähikaupan rooli asiakkaiden arjessa on murroksessa. HOK-Elannon tavoitteena on uudistaa Alepa-ketjua strategiansa mukaisesti vastaamaan yhä vahvemmin muuttuvaan kuluttajakäyttäytymiseen, ja varmistaa edellytykset tulevaisuuden menestykselliseen liiketoimintaan. Muutosneuvotteluilla haettiin Alepalle yhtenäisempää ja tehokkaampaa johtamismallia, jossa hyödynnetään aiempaa enemmän myymälöiden välistä yhteistyötä. 

Helsingissä kauppakeskus Triplassa sijaitseva Alepa uudistettiin kokonaisvaltaisesti noin kuukauden mittaisen remontin aikana. Uudistus alkoi helmikuussa ja se saatiin päätökseen 21. maaliskuuta. Keskeisellä sijainnilla liikenteen solmukohdassa sijaitseva myymälä palveli asiakkaita koko remontin ajan. 

Remontissa myymälän miljöötä uudistettiin nykyaikaisemmaksi ja pikakassojen määrää lisättiin nopeuttamaan vilkkaassa myymälässä asiointia. 

Remontin yhteydessä myymälän valikoimaa uudistettiin. Valikoimaan lisättiin etenkin nopeita välipaloja, lounaita, juomia sekä aamupalavaihtoehtoja, joita voi kätevästi ostaa mukaan evääksi. Supersuosittu paistopiste sai lisää tilaa sekä valikoimaan lisättiin erilaisia vaihtoehtoja niin välipalaksi kuin aamupalaksikin. Myös suositun Salaattibaarin valikoimaa laajennettiin ja jatkossa tarjolla on enemmän vaihtoehtoja, joista koota itselleen mieluisa salaatti. Uutuutena myymälästä löytyy myös valmiiksi pakattuja lämpimiä ja kylmiä ruokia heti syötäväksi tai myöhemmin lämmitettäväksi. Juomavalikoimaan lisättiin erilaisia valmiita smoothieita sekä Fresh Blends- smoothiekone, joka valmistaa paikan päällä kylmiä virvokkeita, kahveja sekä smoothieita.  

Uudistettu myymälä palvelee 24 h -aukioloajoin. 

Alepa Tripla 

Täysin uuden ilmeen remontissa saanut Alepa Kulosaari avaa ovensa asiakkaille jälleen 14. maaliskuuta klo 10.00. Avajaisten aikaan on luvassa muun muassa kakkukahvitarjoilu torstaina klo 10.00 alkaen 1000 ensimmäiselle sekä lauantaina ilmapallotaikuri klo 11–16. 

Alepa Kulosaari suljettiin helmikuussa remontin vuoksi. Remontin aikana myymälä koki täydellisen muodonmuutoksen, kun kaikki pinnat uusittiin nykyaikaisemmaksi. Samalla myymälän tuotejärjestystä muutettiin asiakasystävällisemmäksi. Tuotejärjestyksen lisäksi viilattiin myös valikoimaa vastaamaan paikallisten asiakkaiden tarpeita entistä paremmin.  

Näkyvän miljöömuutoksen lisäksi myös kassapalvelua sujuvoitettiin lisäämällä hybridikassa, jota voi käyttää niin pikakassana kuin palvelukassanakin. Samalla myös kaupan kylmätekniikka vaihdettiin remontin yhteydessä energiatehokkaammaksi. 

– Myymälä on kokenut upean muodonmuutoksen ja on ilo toivottaa asiakkaat jälleen tervetulleiksi. Olemme Kulosaaren ainoa ruokakauppa, joten on hienoa, että kauppa on nyt hyvässä kunnossa, sanoo myymäläpäällikkö Kati Pirinen 

Myymäläpäällikkö Kati Pirinen ja Alepa Kulosaaren tuttu henkilökunta toivottavat asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan uudistuneeseen myymälään tutuin 24 h -aukioloajoin.   

Alepa Kulosaari  

HOK-Elannon Alepa-ketjun lippulaivamyymälä Helsinki-Vantaan lentoasemalla laajenee helmi-maaliskuussa. Myymälää laajennetaan viereisiin tiloihin, jotka vapautuivat edelliseltä vuokralaiselta. Laajennuksessa myymälään saadaan yli 90 neliömetriä lisätilaa. 

Laajennuksen myötä uutuutena myymälään tuodaan Salaattibaari, josta voi koota itselleen tuoreen salaatin mukaan evääksi. Lisäksi tuotevalikoimaa uudistetaan etenkin nopeiden eväiden ja makeisten osalta, joita on helppo ottaa mukaan vaikkapa lennolla nautittavaksi. Myös myymälän kruunu, paistopiste, laajenee ja paistopisteen valikoimaa lisätään entistä runsaammaksi. Jatkossa myös viime hetken matkamuistojen ostaminen helpottuu entisestään, kun Alepa Lentoaseman erikoisuutena olevien matkamuistojen valikoimaa kasvatetaan.  

 Alepa Lentoasema on vilkas myymälä, jossa käy paljon matkailijoita ja turisteja. Matkailijat haluavat etenkin nopeita eväitä mukaan matkalle tai nälkäisenä kotiin palatessaan. Varsinkin paistopisteen tuotteet ovat erittäin suosittuja. Meiltä saa eväitä myös yöaikaan, mikä on monen matkailijan pelastus. On hienoa, että saamme lisätilaa myymälään, niin voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin, kertoo myymäläpäällikkö Mirkka Vesa. 

Myymälä on auki ja palvelee normaalisti koko remontin ajan. Remontti aloitetaan 19. helmikuuta ja sen on tarkoitus valmistua 28. maaliskuuta. Alepa Lentoasema on myös laajennuksen jälkeen auki 24 h –aukioloajoin. 

Alepa Lentoasema 

Alepa Kulosaari (Kyösti Kallion tie 2) kokee täysimittaisen uudistuksen helmi-maaliskuun aikana, minkä ajaksi myymälä sulkeutuu asiakkailta. Myymälä on viimeistä päivää auki ennen remonttia lauantaina 10.2. ja avautuu jälleen maaliskuun puolessa välissä. Remontissa uusitaan myymälän pintoja nykyaikaisemmaksi, muutetaan tuotteiden järjestystä asiakasystävällisemmäksi sekä vaihdetaan kylmäkalusteet energiatehokkaimmiksi. Remontin yhteydessä myös lisätään yksi uusi pikakassa asioinnin nopeuttamiseksi sekä uudistetaan valikoimaa vastaamaan entistä paremmin alueen asukkaiden toiveita.  

Alepa Kulosaaren henkilökunta siirtyy remontin ajaksi muihin HOK-Elannon toimipaikkoihin. Uudistettu myymälä avataan asiakkaille jälleen maaliskuun puolessa välissä, jolloin tuttu henkilökunta palvelee päivittäin ympäri vuorokauden. 

Alepa Kulosaari 

Uudistetun Alepan avajaisia päästään viettämään torstaina 1.2. klo 10.00. Avajaisissa on luvassa muun muassa kakkukahvit 2000 ensimmäiselle asiakkaalle. 

Remontissa myymälän miljöötä uudistettiin nykyaikaisemmaksi. Muun muassa seinien väriä päivitettiin sekä tuotteiden järjestystä uusittiin. Esimerkiksi paistopiste komeilee jatkossa keskellä myymälää entistä helpommin asiakkaiden saatavilla. Samalla pikakassojen määrää lisättiin nopeuttamaan ja helpottamaan asiointia. 

Remontin yhteydessä myös myymälän valikoimaa uudistettiin vastaamaan myymälässä asioivien asiakkaiden tarpeita. Valikoimaan lisättiin etenkin nopeita välipaloja, lounaita, juomia sekä aamupalavaihtoehtoja, joita voi kätevästi ostaa mukaan esimerkiksi työmatkalla. Jatkossa myymälästä voi nopeasti hakea Coffee Housen kahvia tai uutuutena Alepan valikoimasta löytyviä kylmiä smoothieita, virvokkeita ja kahveja, jotka Fresh Blends –smoothiekone valmistaa paikan päällä myymälässä. Uutuutena Alepasta löytyy myös valmiiksi pakattuja lämpimiä ja kylmiä ruokia sekä jälkiruokia. Asiakas voi valita laadukkaista myymälässä pakatuista valmisruoista omaan tarpeeseen sopivan vaihtoehdon. Joko valmiiksi kootun annoksen kuumana heti syötäväksi tai kylmänä myöhemmin lämmitettäväksi. Jatkossa myymälästä löytyy myös irtokarkkeja herkkunälkään. 

– Myymälämme sijaitsee keskeisellä sijainnilla liikenteen solmukohdassa, ja asiakkaamme kaipaavatkin nopeita eväitä esimerkiksi työmatkalleen. Muokkasimme remontin yhteydessä valikoimaa vastaamaan tähän tarpeeseen. Nyt meiltä löytyy laaja valikoima erilaisia nopeita eväitä kattavan perusvalikoiman lisäksi. Lämpimästi tervetuloa uudistettuun myymälään, sanoo myymäläpäällikkö Johannes Linnavirta 

Myös Alepa-ketjusta tuttu Hyvikkihevi löytyy jatkossakin Kampin keskuksen myymälästä. Uudistettu myymälä palvelee 24 h-aukioloajoin. 

Alepa Kampin keskus 

HOK-Elanto Liiketoiminta Oy käynnistää muutosneuvottelut Alepa-ketjussa 17.1.2024. Muutosneuvottelut koskevat Alepa-ketjun myymäläpäälliköitä, joita on yhteensä 119 henkeä. Alepa-ketjussa työskentelee noin 1300 ja koko HOK-Elanto-konsernissa yhteensä noin 6700 henkilöä. Muutosneuvottelut käydään toimintojen uudelleenorganisoimistarpeesta johtuvista syistä. Esitetyt muutokset voivat aiheuttaa työtehtävien muuttumista, yhdistämistä, työsuhteen ehtojen olennaista muuttumista, ja/tai irtisanomisia.  

Alustava arvio henkilöstön vähennystarpeesta on kokonaisuudessaan 65. Suunnitelman toteutuessa työnantaja pyrkii tarjoamaan nykyisestä tehtävästään irtisanotuille henkilöille muuta työtä Alepa-ketjusta tai laajemmin HOK-Elanto-konsernin palveluksesta, jotta työsuhde ei päättyisi. Vähennystarve voi kasvaa, mikäli suunniteltuja uusia työtehtäviä ei oteta vastaan. Näillä muutosneuvotteluilla ei ole vaikutusta Alepoiden lukumäärään. 

Lähikaupan rooli asiakkaiden arjessa on murroksessa. HOK-Elannon tavoitteena on uudistaa Alepa-ketjua strategiansa mukaisesti vastaamaan yhä vahvemmin muuttuvaan kuluttajakäyttäytymiseen, ja varmistaa edellytykset tulevaisuuden menestykselliseen liiketoimintaan. Muutosneuvotteluilla haetaan Alepalle yhtenäisempää ja tehokkaampaa johtamismallia, jossa hyödynnetään aiempaa enemmän myymälöiden välistä yhteistyötä. 

Alepa Kampin keskus palvelee normaalisti lauantai-iltaan 6.1. asti, jonka jälkeen myymälä suljetaan remontin vuoksi. Myymälä suljetaan lauantaina viimeistään klo 18.00 tai aikaisemmin, jos myytävä tavara loppuu. Liki kuukauden mittaisessa remontissa Alepa Kampin keskus uudistetaan miljööltään. Remontissa myymälän ilme päivitetään nykyaikaisemmaksi ja valikoimaa uudistetaan vastaamaan myymälässä asioivien asiakkaiden tarpeita.

Alepa Kampin keskuksen henkilökunta siirtyy remontin ajaksi muihin HOK-Elannon yksiköihin. Uudistettu Alepa avataan asiakkaille jälleen helmikuun alussa, jolloin myymälän tuttu henkilökunta palvelee päivittäin ympäri vuorokauden.

Remontin ajan lähin Alepa löytyy Kampista osoitteesta Salomonkatu 19. Alepa Kamppi palvelee asiakkaita päivittäin aamuvarhaisesta ilta yhteentoista saakka.

Alepa Kampin keskus

HOK-Elanto avaa Vantaan Pähkinärinteeseen uuden noin 500 neliöisen Alepan joulukuussa. Avajaisten aikaan on torstaina luvassa muun muassa kakkukahvitarjoilu ja sunnuntaina paikalla on joulupukki klo 11–16. 

Noin 5000 tuotteen tuotevalikoima tarjoaa kattavasti vaihtoehtoja niin kotikokkaajille kuin nopeaa evästä tarvitseville. Myymälän palveluelementteihin kuuluvat lisäksi lämpimiä juomia tarjoava Kaffekulma, paistopiste sekä paikallisten paljon toivomat irtokarkit. Myymälästä löytyy myös pikakassat, jotka nopeuttavat asiointia. Ruokaostosten yhteydessä voi myös kätevästi ladata HSL-matkalippuja kassalla. 

– Olemme ottaneet korttelitoiveita vastaan koko syksyn ajan sekä järjestimme paikallisille asukkaille tilaisuuden, jossa he pääsivät kertomaan toiveitaan myymälän suhteen. Myymälään toivottiin erityisesti irtokarkkeja. Irtokarkkeja ei monesta Alepasta löydy, mutta halusimme toteuttaa asiakkaiden toiveen ja otimmekin ne heti alusta alkaen valikoimaan, vinkkaa myymäläpäällikkö Tiia Duah. 

Myymälä on auki asiakkaille joka päivä aamuvarhaisesta ilta yhteentoista saakka. 

Alepa Pähkinärinteen energiaratkaisut ovat uusinta teknologiaa: led-valaistuksen ja osittaisen lämmöntalteenoton lisäksi kaikki kaupan kylmälaitteet ovat ovellisia ja kylmälaitoksen kylmäaineena käytetään ympäristöä vähemmän kuormittavaa hiilidioksidia. Hävikin vähentäminen on Alepassa tärkeä osa päivittäistä työtä. Hävikkiä torjutaan osittain Alepa Pähkinärinteessäkin muista Alepoista tutulla Hyvikkihevillä, jossa erillisestä kalusteesta myydään syömäkelpoisia, mutta hehkeimmät hetkensä nähneitä hedelmiä ja vihanneksia alennettuun hintaan euron kilo. 

Alepa Pähkinärinne 

Alepa Pietarinkatu on kokenut laajan uudistuksen reilun kuukauden mittaisessa remontissa, ja avajaisia päästään viettämään torstaina 30.11. klo 10.00. Avajaisten aikaan on luvassa kakkukahvit torstaina sekä ilmapallotaikurin ohjelmaa perjantaina klo 14–19 ja lauantaina klo 11–16. 

Remontissa myymälä uudistettiin lattiasta kattoon ja myymälään luotiin täysin uusi ja nykyaikainen miljöö. Muun muassa myymälän seinät ja pinnat ovat saaneet uuden nykyaikaisemman värityksen. Myymälän valikoimaa on myös uudistettu vastaamaan entistä paremmin paikallisten asiakkaiden toiveita. Samalla myymälän sisääntulon paikkaa muutettiin sekä kiertosuunta eli asiakkaiden kulkusuuntaa hyllyjen välissä muutettiin, jotta asiakkaiden tarpeet täyttävä valikoima saadaan paremmin esille. Myös asiakkaiden paljon toivoma mehukone löytyy uudistetusta myymälästä.  

On mahtavaa päästä avaamaan täysin uudistettu myymälä asiakkaillemme. Myymälässä on nyt entistä viihtyisämpää ja selkeämpää käydä ostoksilla. Olemme saaneet paljon tuotetoiveita ja mukauttaneet valikoimaa vastaamaan niitä. Myymälästä löytyy jopa satoja asiakkaiden toivomia tuotteita. Etenkin mehukonetta on toivottu erittäin paljon, ja voimme ilolla ilmoittaa, että se löytyy nyt myymälästä, sanoo myymäläpäällikkö Otto Salminen.  

Remontin yhteydessä myös kalusteet päivitettiin ja myymälän kylmälaitteet uusittiin energiatehokkaammiksi.  

Lauhdelämpö hyötykäyttöön ja lisäkapasiteettia tuleviin sähköautojen lataustarpeisiin 

Kerrostalokiinteistön kivijalassa sijaitsevan Alepan uusien kylmälaitteiden tuottama lämpö tullaan ottamaan jatkossa talteen ja ohjataan kiinteistön lämmitysjärjestelmään, jolloin koko taloyhtiön lämmityskustannukset pienenevät. Samalla tehostetaan myymälän kylmäjärjestelmän toimintaa ja vähennetään myymälän sähkönkulutusta. 

 – Myymälän kylmälaitteet hyötyvät tästä, kun niille saadaan hyvät lauhtumisolosuhteet. Tämä taas vaikuttaa suoraan myymälän tarvitseman energian määrään ja kylmäjärjestelmien kuormitukseen. Erityisesti tästä saadaan konkreettista hyötyä kesäisin hellejaksojen aikana, jolloin kylmälaitteiden toimivuus on koetuksella. Ylijäämälämmön hyödyntäminen on järkevää energiankäyttöä, mutta se myös pienentää asukkaiden ja Alepan kiinteistön käyttökustannuksia, HOK-Elannon vastuullisuuspäällikkö Satu Kattilamäki kertoo. 

Alepan remontin yhteydessä tarkistettiin myös myymälän kokonaissähkönkulutus ja yhteistyössä pienennettiin Alepan sähköliittymän kokoa. Näin voitiin siirtää talon pääliittymän ylimääräinen sähkökapasiteetti tulevia kasvavia sähköautolataustarpeita varten ilman kiinteistön liittymän lisämuutostarpeita.    

Alepa Pietarinkatu