Hyvien julkisen liikenteen yhteyksien varrella sijaitseva Alepa Fallkulla on suurikokoinen lähikauppa, jonka myyntipinta-ala on yli 500 m2. Reilun 6000 tuotteen tuotevalikoima tarjoaa kattavasti vaihtoehtoja niin kotikokkaajille kuin nopeaa evästä tarvitseville. Myymälän palveluelementteihin kuuluvat lisäksi lämpimiä juomia tarjoava Kaffekulma, paistopiste sekä mehukone, josta ostoskoriinsa voi poimia tuorepuristettua appelsiinimehua.

Ruokaostosten yhteydessä Alepa Fallkullassa voi hoitaa kätevästi pakettien noudon Budbee-pakettiautomaatista, ladata HSL-matkalippua kassalla sekä nostaa käteistä Nosto-pankkiautomaatista. Sähköautoilijoille myymälän asiakaspysäköinnistä löytyy yhteensä neljä ABC-latauksen AC-latauspistettä.

Alepa Fallkullan energiaratkaisut ovat uusinta teknologiaa: led-valaistuksen ja lämmöntalteenoton lisäksi kaikki kaupan kylmälaitteet ovat ovellisia ja kylmälaitoksen kylmäaineena käytetään ympäristöä vähemmän kuormittavaa hiilidioksidia. Käytettävä energia on 100-prosenttisesti päästötöntä.

Uusi Alepa tuo naapurimaista tunnelmaa Fallkullaan

Fallkullan Alepan myymäläpäällikkönä aloittaa Ville Karvonen apulaispäällikkönään Aleksandr Lamppu. Molemmilla on taustallaan vankka kokemus Alepa-myymälöissä työskentelemisestä.

”Uutta henkilöstöä palkatessa iloitsin siitä, että myymälämme työpaikat herättivät runsasta kiinnostusta. Alepa Fallkullaa lähteekin avaamaan iloinen ja energinen 11-henkinen tiimi, joka koostuu sekä tuoreemmasta näkökulmasta että kokeneemmasta osaamisesta. Haluamme luoda myymäläämme naapurimaisen tunnelman ja kuunnella asiakkaitamme ja heidän Korttelitoiveitaan”, Karvonen kertoo.

Alepa Fallkulla

Keskeytyspäätös perustuu liiketilan teknisiin keskeneräisyyksiin. Uusi avauspäivä ilmoitetaan myöhemmin.

HOK-Elanto jatkaa rakennusyhtiö Peab Oy:n kanssa hyvää yhteistyötä niin, että myymälä päästäisiin avaamaan mahdollisimman pian. HOK-Elanto pahoittelee tilannetta, jossa kauan kaivatun lähikaupan avaaminen viivästyy.

Alepa Kisahalli kokee kokonaisvaltaisen muodonmuutoksen rakennuksen laajamittaisen remontin yhteydessä. Myymälässä suoritetaan tyhjennysmyynti 5.3. käynnistyvää remonttia edeltävinä päivinä.

Alepa Kisahallin myyntipinta-ala uusitaan kokonaisuudessaan ja samalla myymälän kiertoa muutetaan. Miljööremontissa päivitetään myös myymälän energiaratkaisuja: kaikki kylmälaitteet vaihdetaan energiatehokkaammiksi ja kylmälaitoksen kylmäaine ympäristöä säästävään hiilidioksidiin.

Elokuun alkupuolella aukeavaan Alepa Kisahalliin uusina palveluina tulevat Nordean laskunmaksuautomaatti, pikakassat sekä Postin pakettiautomaatti. Uudistuksen yhteydessä valikoimaa räätälöidään entistäkin paremmin alueen kysyntää vastaavaksi.

Remontin ajan lähimmät Alepat sijaitsevat vain viiden minuutin kävelymatkan päässä: Alepa Mannerheimintie (Mannerheimintie 102) palvelee asiakkaita vuorokauden ympäri ja Alepa Runeberginkatu (Runeberginkatu 58) päivittäin myöhäiseen iltaan saakka. Kivijalkamyymälöiden ohella ruoan verkkokauppa palvelee osoitteessa s-kaupat.fi.

Alepa Kisahalli

Alepa Roihuvuoren uudistuksessa myymälän myyntipinta-alaa kasvatettiin entisestä 380 neliöstä noin 550 neliöön, jotta valikoimalla pystytään vastaamaan entistäkin paremmin asiakkaiden esittämiin Korttelitoiveisiin. Erityisesti tuoretuotteille on uudistuksessa luotu lisää tilaa.

Samalla myymälän kiertosuuntaa muutettiin ja kassa-alue vaihtoi paikkaa hedelmä- ja vihannesosaston kanssa. Miljööpäivityksen myötä kassa-alueen yhteyteen on tuotu hurmaavalta tuoksuva paistopiste, josta mukaansa voi napata niin suolaista kuin makeaa tuoretta evästä.

Myös kaupan kylmätekniikka uusittiin kokonaisuudessaan: kylmäkalusteet viilenevät jatkossa ympäristöä vähemmän kuormittavalla hiilidioksidilla, mikä tuottaa mittavia säästöjä myymälän kokonaisenergiankulutukseen. Kylmäkoneiston tuottamaa lauhdelämpöä voidaan lisäksi hyödyntää osana myymälän lämmitystä.

Myymäläpäällikkö Joni Kiuru ja Alepa Roihuvuoren tuttu henkilökunta toivottavat asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan uudistuneeseen myymälään torstaina 2. maaliskuuta. Avajaisia vietetään kakku- ja kahvitarjoilun merkeissä alkaen klo 10.

Alepa Roihuvuori

Noin kuukauden mittaisen miljööremontin aikana kaupan kylmälaitos vaihdetaan ja sen kylmäaineena käytetään jatkossa ympäristöä vähemmän kuormittavaa hiilidioksidia. Myymälän ilmettä päivitetään vaihtamalla muun muassa kaikki kylmäkalusteet ovellisiksi, minkä myötä myymälän energiatehokkuus kasvaa merkittävästi.

Asiakkaiden toivomuksesta Mankkaan Alepaan tuodaan uutena palveluna mehukone, josta mukaansa saa tuoretta appelsiinimehua. Myös myymälän tuotevalikoimaa räätälöidään entistäkin paremmin alueen kysyntää vastaavaksi.

Alepa Mankkaa palvelee asiakkaita normaalisti lauantaihin 4. maaliskuuta saakka. Remonttia edeltävinä päivinä myymälässä suoritetaan tyhjennysmyynti alentamalla hintoja kaikissa tuoteryhmissä. Miljööuudistettu Alepa avataan asiakkaille jälleen maalis-huhtikuun taitteessa, jolloin myymälän tuttu henkilökunta palvelee päivittäin aamuvarhaisesta iltakymmeneen asti.

Remontin ajan lähimmät HOK-Elannon palvelevat ruokakaupat ovat Alepa Laajalahti ja Jousenpuisto, S-Market Nihtisilta ja Pohjois-Tapiola sekä Tapiolan kauppakeskus Ainoassa sijaitseva Food Market Herkku. Kivijalkamyymälöiden rinnalla ruoan verkkokauppa palvelee osoitteessa s-kaupat.fi.

Alepa Mankkaa

Espoon Westendiin avautuva uusi Alepa Westend on asuinalueen oma täyden palvelun lähikauppa, jossa asiakkaat saavat helposti ja nopeasti tehtyä ostokset niin arkeen kuin juhlaan. Ostosreissun yhteydessä voi kätevästi hoitaa postipakettien noudon ja napata koriin evästä uudistetusta Kaffekulma-pisteestä, joka tarjoilee lämpimien juomien ohella myös puuro- ja nuudelitarpeita. Myymälän kattavaan valikoimaan kuuluu lisäksi mehukone, runsas paistopiste sekä asiointia vauhdittavat pikakassat.

Myyntipinta-alaa uudessa kaupassa on lähes 360 neliömetriä, joka on noin 150 neliötä enemmän kuin aiemmin. Kookkaampi tila mahdollistaa sen, että asiakkaiden esittämiin Korttelitoiveisiin kyetään vastaamaan yhä paremmin, ja jo myymälän avaukseen pystytään muodostamaan entistä osuvampi sekä monipuolisempi valikoima ja palvelutarjonta. Alepa Westendin omiin erikoisuuksiin lukeutuu muun muassa Food Market Herkun valikoimasta poimittu maistuva kattaus liha- ja äyriäispakasteita vastaamaan vaativammankin kokkaajan tarpeisiin.

Korttelikaupan odotettu paluu

Alepa Westend sijaitsee Westendintiellä uuden kerrostalorakennuksen kivijalassa likimain samalla paikalla, jossa edeltävä Alepa-myymälä palveli vuoteen 2020 asti. Oman lähikaupan paluuta alueelle on odotettu kovasti.

Uutta myymälää lähtee luotsaamaan myymäläpäällikkö Salla Kääriäinen, joka on ollut osa Alepa Westendin tarinaa jo aiemmassa myymälässä.

“Olen todella onnekas, että saan avata Alepa Westendin ovet alueen asukkaille näin kolmisen vuotta vanhan myymälän sulkeutumisen jälkeen. Odotan innoissani, että pääsemme kahdeksan henkisen tiimimme kanssa aloittamaan uudistetulla Alepa-konseptillamme entistä isommissa myymälätiloissa. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahtavia asiakaskokemuksia, kuunnella herkällä korvalla toiveita sekä rakentaa kaupasta asiakkaidemme näköisen kokonaisuuden”, Kääriäinen iloitsee.

Uusi myymälä on teknisiltä ratkaisuiltaan modernia nykytekniikkaa: myymälä säästää energiaa muun muassa led-valaistuksella, ovitetuilla kylmäkalusteilla sekä hiilidioksidia kylmäaineena käyttävällä kylmälaitoksella.

Alepa Westend

Alepa Roihuvuoren uudistuksessa myymälä kokee merkittäviä muutoksia niin ulkonäöllisesti kuin taustalla hyrräävän tekniikankin osalta. Myymälän myynti-pinta-alaa kasvatetaan reilusti, jotta valikoimalla pystytään vastaamaan entistäkin paremmin asiakkaiden esittämiin Korttelitoiveisiin. Samalla myymälän kiertosuunta ja kassa-alue muuttuvat. Myymälämiljöön päivityksen yhteydessä myös kaupan kylmätekniikka uusitaan kokonaisuudessaan, ja jatkossa kylmäkoneiston tuottamaa lauhdelämpöä voidaan hyödyntää osana myymälän lämmitystä.

Uudistuksen ajan lähimmät HOK-Elannon 24 h palvelevat ruokakaupat ovat Alepa Erätori (Kettutie 2), S-market Herttoniemi (Hitsaajankatu 16) sekä Prisma Itäkeskus (Vanhanlinnantie 1). Myös ruoan verkkokauppa palvelee osoitteessa s-kaupat.fi.

Alepa Roihuvuori

Aseman läheisyyteen sijoittuva Alepa tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden hankkia kätevästi niin aamukahvit, lounasostokset, matkaeväät kuin myös yön hiukopalat. Uutta myymälää ja sen 12-henkistä tiimiä lähtee luotsaamaan myymäläpäällikkö Waltter Holm. Hänelle Kivistön asiakaskunta on jo entuudestaan tullut tutuksi Alepa Kivistössä työskentelyn myötä.

“Alepa Kivistön asema tarjoaa alueen asukkaille ja siellä liikkuville helpon ja nopean ruokakaupan, josta tarvitsemansa tuotteet saa noudettua kätevästi mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Aiomme rakentaa valikoimaamme asiakkaiden toiveita herkällä korvalla kuunnellen ja otamme mielellämme lisää Korttelitoiveita vastaan”, Holm iloitsee.

Myymäläpinta-alaltaan noin 250 neliön kokoisen Alepan valikoimaan kuuluu muun muassa lämpimiä juomia tarjoava Kaffekulma, salaattibaari, paistopiste, mehukone sekä pakettiautomaatti.

Energiaratkaisuden osalta Alepa Kivistön asema on varustettu muun muassa energiatehokkailla, ovitetuilla kylmäkalusteilla, hiilidioksidia kylmäaineena käyttävällä kylmälaitoksella sekä led-valaisimilla. Lisäksi ilmanvaihto on optimoitu ja myymälään on toteutettu varaukset, joiden avulla kylmälaitteiden tuottamaa lauhdelämpöä on mahdollista hyödyntää tulevaisuudessa. Alepa Kivistön aseman käyttämä sähkö on myös tuotettu kokonaan uusiutuvalla energialla.

Alepa Kivistön asema

HOK-Elannon omistaman Backaksen kartanon valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön avataan joulukuun alussa monin tavoin edistyksellinen Alepa Backas, jonka energiaratkaisut näyttävät tietä tulevaisuuden myymälöille.

Alepa Backaksen kiinteistö ja käyttövesi lämmitetään kaupan kylmäkoneiden lauhdelämmöllä. Ylimääräinen lämpö varastoituu maan alle ladattavaan maalämpökaivoon, joka toimii kuin akku: kesällä lämpöä ladataan maan alle ja talvella sitä otetaan käyttöön rakennuksen lämmitykseen. Tekniikka toimii myös toisin päin, sillä kesäkuumalla maan alta saadaan käyttöön talvella varastoitua jäähdytystä. Rakennus käyttää kaikkiaan noin kolmanneksen vähemmän energiaa kuin perinteisellä tavalla toteutettu Alepa, ja sen käyttämä sähkö on tuotettu 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla. Lopputuloksena on päästötön myymälä.

– Olemme kokeilleet ja käyttäneet kaikkia Alepa Backaksessa yhdistyviä energiaratkaisuja jossain muodossa aiemminkin. Esimerkiksi Munkkiniemessä ja Postipuistossa Alepat lämmittävät yläpuolella olevat asunnot lauhdelämmöllään. Poikkeuksellista on kolmen tekniikan yhdistäminen saumattomaksi kokonaisuudeksi, S-ryhmän suurimman alueosuuskaupan HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen kertoo.

Teknisen järjestelmän integroiminen mahdollistaa sen, että rakennusta ei ole liitetty ollenkaan kaukolämpöverkkoon. Tulevaisuudessa vastaavaa yhdistelmää tullaan näkemään muissakin uusissa Alepa-myymälöissä.

Alepa Backaksen kylmäjärjestelmä toimii hiilidioksidilla, joka on perinteisiä kaupan kylmäaineita ympäristöystävällisempi kylmäaine. Kauppojen katoilla hurisevat lauhduttimet ovat siis pikkuhiljaa hiljenemässä, ja jatkossa niitä asennettaneen vain varajärjestelmäksi.

Paluu Elannon juurille

Backaksen kartanon alueella, vain sadan metrin päässä uudesta Alepasta, on aikoinaan sijainnut keltainen, lautarakenteinen Elannon myymälä.

– Uniikki kulttuurimaisema huomioitiin jo uudisrakennuksen suunnitteluvaiheessa. Valtaosin puurakenteinen Alepa Backas istuu erinomaisesti kartanon pihapiiriin, jossa on myymälän lisäksi muun muassa sikala ja navetta. Rakennuksen värimaailma, muotokieli, puumateriaali ja jopa harjakaton kaltevuus on sovitettu yhteen historiallisten rakennusten kanssa, Karjalainen kertoo.

Alepa Backas on kooltaan noin 470 neliömetriä ja se työllistää 10 henkilöä. Myymälän sijainti palvelee mainiosti niin lähietäisyydellä asuvia paikallisia kuin esimerkiksi kauppakeskus Jumbossa asioivia mahdollistamalla nopean ja näppärän pysähdyksen päivittäistavaraostoksille.

Myymälän yhteyteen avataan myös ABC-ketjun latausasema, jossa on kaksi AC-peruslatauspistettä ja kaksi DC-teholatauspistettä. Tehoa Backaksen latausasemalla on yhteensä 100 kilowattia. Ladattava sähkö on tuulivoimalla tuotettua energiaa.

Kartanoalueen kehitys jatkuu

HOK-Elanto kehittää Backaksen aluetta määrätietoisesti.

– Ensimmäisessä vaiheessa kartanon päärakennukseen tehtiin 2,5 miljoonan euron remontti. Uusi Alepa Backas on kehityshankkeen toinen vaihe. Tulevat kehityshankkeet määräytyvät kaavan mukaan. Keskeistä on, että kartanonmäki on suojeltu, ja sen historialliset rakennukset säilytetään sellaisenaan, Karjalainen kertoo.

HOK-Elannon lähivuosien panostus Vantaalla ulottuu myös Backaksen ulkopuolelle. Lokakuussa HOK-Elanto kertoi kivenheiton päähän Backaksen alueesta rakennettavasta jättimäisestä verkkokaupan keräilykeskuksesta, joka mahdollistaa nykyisen toimituskapasiteetin tuplaamisen. Keskus tulee työllistämään jopa 200 ihmistä ja yli 100 keräilyrobottia.

HOK-Elannon omistamaan Alepa-ketjuun kuuluu yli 130 myymälää Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla, Järvenpäässä ja Hyvinkäällä. Alepa Backaksen lisäksi nollapäästöisiksi luokiteltavia Alepa-myymälöitä sijaitsee tällä hetkellä Viherlaaksossa, Lintuvaarassa, Jollaksessa ja Päiväkummussa.

Kuva: Alepa Backaksen energiaratkaisu.

 

Alepa Backas avataan 1.12.2022 klo 10

Aukioloajat: ma-pe 6.30–22, la 8–22, su 9–22

 

Nelipäiväisen myymäläremontin aikana myymälässä suoritetaan kevyttä päivitystä ja myymälän ulkoasu vaihdetaan vastaamaan Alepan uutta ilmettä. Uutena elementtinä myymälään tuodaan monikäyttöinen hybridikassa, joka mahdollistaa itsepalvelukassan muuttamisen palvelukassaksi myymälän ruuhkaisina aukioloaikoina. Lisäksi jatkossa asiakkaiden käytössä on paljon toivottu appelsiinimehukone.

Myymälän valikoima pysyy valtaosin ennallaan ja aikaisemmin esitetyt korttelitoiveet jäävät voimaan. Lisää korttelitoiveita on mahdollista esittää osoitteessa alepakorttelitoive.fi.
Myymälän ollessa suljettuna lähimmät palvelevat Alepa-myymälät ovat Alepa Sturenkatu 27 ja Alepa Vallila (Mäkelänkatu 11). Kivijalkamyymälöiden lisäksi ruoan verkkokauppa palvelee osoitteessa s-kaupat.fi.

Alepa Sturenkatu 40