Kesätyö

Tarjoamme kesätyöpaikkoja 18 vuotta täyttäneille ja ja varttuneemmille osaajille ensi kesänä mm. Alepoista, Prismoista ja S-marketeista sekä omistajapalveluista, ABC:n pesukadulta ja Kodin Terrasta.

Kesätyön useimmin kysytyt kysymykset 2021

Hakuaika HOK-Elannon kesätyöpaikkoihin on auki 8.2.-7.3.2021

Miten kesärekrytointiprosessi etenee?
Löydät kaikki avoimet kesätyöpaikat täältä. Täytäthän hakemuksen sinua kiinnostavaan tehtävään tätä kautta. Emme valitettavasti voi ottaa vastaan muita kuin rekrytointijärjestelmän kautta lähetettyjä hakemuksia.

Hakemusten käsittely ja valintaprosessi on käynnissä koko hakuajan. Baronan rekrytointitiimi on yhteydessä niihin hakijoihin, jotka etenevät jatkoon. Rekrytoinneissa käytetään videohaastattelua ja jatkohaastattelut järjestetään tilanteen mukaan Teams -livehaastatteluna tai ryhmähaastatteluna. Rekrytoinnin etenemisestä tiedotetaan kaikille hakeneille mahdollisimman pian hakuajan päättymisen jälkeen.

Hakemuksen jättämisessä ilmeni teknisiä ongelmia. Mistä saan apua?
Hakemiseen liittyvissä ongelmissa ole yhteydessä Baronan rekrytointitiimiin
hok-rekrytointi@barona.fi

Mistä tiedän, että hakemukseni on vastaanotettu?
Rekrytointijärjestelmästämme lähetetään vahvistusviesti siitä, että hakemus on vastaanotettu.
Tarkistathan roskapostikansion, mikäli et ole saanut viestiä hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Pääsenkö täydentämään tai muokkaamaan hakemustani sen lähettämisen jälkeen?
Pääset täydentämään profiiliasi työnhakujärjestelmässä jälkikäteen, esimerkiksi lisäämään cv:n, mikäli se unohtuu hakemusta täyttäessä.
Lähettämääsi hakemusta ei voi muokata lähettämisen jälkeen.

Voinko lähettää hakemukseni ja ansioluetteloni sähköpostitse?
Emme ikävä kyllä voi ottaa vastaan hakemuksia sähköpostilla suurten hakijamäärien vuoksi.
Kaikki hakemukset tulee jättää työnhakuilmoitusten kanssa rekrytointijärjestelmään.
Linkki avoimien työpaikkojen listaukseen

Olen jättänyt kesätyöhakemuksen jo edellisenä vuonna. Täytyykö minun täyttää uusi hakemus?
Sinun tulee jättää uusi hakemus, samalla työnhaun profiililla voi hakea useaa eri työpaikkaa, joten täytäthän hakemuksen kaikkiin sinua kiinnostaviin paikkoihin.

Voinko saada rekrytoivan esimiehen yhteystiedot ja soittaa suoraan hänelle?
Suuren hakijamäärän takia emme valitettavasti pysty vastaamaan puhelintiedusteluihin. Mikäli sinulla herää kysymyksiä kesätöihin liittyen, voit lähettää niitä osoitteeseen
hok-rekrytointi@barona.fi

Pitääkö olla 18-vuotias, jotta voi hakea töitä?
HOK-Elannolla palkkaamme kesätöihin ainoastaan henkilöitä, jotka ovat työn alkaessa täyttäneet 18 vuotta.
Voit jättää hakemuksen ollessasi 17 -vuotias, mikäli olet juuri täyttämässä 18 ennen kesätyön alkamista.

Millasta palkkaa kesätyöstä HOK-Elannolla maksetaan?
Noudatamme kaupan alan työehtosopimuksen palkkataulukkoa
Palkka riippuu palkkaryhmästä, vuosiportaasta ja toimipaikan sijainnista.

Esimerkki: Ei aiempaa työkokemusta, PK-seutu
Tuntipalkka min. 10,08€/tunti + lisät,
Iltalisä 4,10€/tunti,
Yölisä 6,16€/tunti,
Lauantailisä 5,35€/tunti
(Huomioithan, että palkasta vähennetään verot)

Mille ajalle työvuorot sijoittuu?
Työvuoroja on kaikkina kaupan aukioloaikoina. Jos kauppa on auki 24h, on toivottavaa, että voisit tehdä myös yövuoroja. Muuten työtä tehdään yleensä joustavasti erilaisissa vuoroissa pääsääntöisesti 6-22.00 välisenä aikana.

Mitä työtä kaupan myyjän työhön sisältyy?
Kaupan myyjä työskentelee monissa erilaisissa tehtävissä päivän aikana. Usein päivään kuuluu asiakaspalvelua, tuotteiden hyllytystä ja hyllyjen siistimistä, kassatyöskentelyä, hedelmä- ja vihannesosaston ylläpitoa, kylmätuotteiden hyllyttämistä ja yleisestä siisteydestä huolehtimista niin myymälässä kuin kaupan takatiloissakin.
Kurkkaa kaupan arkeen tästä!
Kurkkaa ABC Pesukadun arkeen tästä!

Mille ajanjaksolle kesätyöt sijoittuvat?
Kesätyöt sijoittuvat enimmäkseen koulujen loma-ajalle, pääsääntöisesti kesä-elokuulle. Osa kesätöistä voi alkaa jo toukokuussa ja päättyä syyskuussa.
Tarjolla on eripituisia kesätyöjaksoja riippuen tehtävästä.

Voinko jatkaa HOK-Elannolla myös kesän jälkeen?
Mikäli sinun kesätyösi on sujunut mallikkaasti, niin työpaikan saaminen syksylle on mahdollista. Tästä kannattaa keskustella oman esimiehen kanssa kesätyön päätyttyä.

Milloin saan tietää, olenko saanut kesätyöpaikan?
Ilmoitamme kaikille valituille jatkosta mahdollisimman pian, kun olemme löytäneet sopivat tekijät kuhunkin toimipisteeseen. Tässä saattaa kuitenkin hieman kestää, sillä sijoitamme satoja kesätyöntekijöitä toimipakkoihin ympäri HOK-Elannon toimialuetta.

Tarjoaako HOK-Elanto Tutustu työelämään ja tienaa - harjoittelupaikkoja?
Normaalisti tarjoamme 14-17 -vuotiaille nuorille mahdollisuutta osallistua Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluun myymälöissämme. Haku tähän kesätyöhön avataan mahdollisuuksien mukaan. Covid-19 tilateen vuoksi emme tällä hetkellä voi ottaa vastaan harjoittelijoita myymälöihimme.

COVID-19-koronaviruspandemian vaikutukset rekrytointiimme
Seuraamme kevään aikana Covid-19 tilannetta tarkasti ja tiedotamme hakijoitamme rekrytointien etenemisestä. Keskitymme varmistamaan nykyisten työntekijöidemme työn riittävyyden poikkeuksellisessa tilanteessa. Tästä syystä päätökset valinnoista tehdään mahdollisesti vasta maalis-huhtikuussa, kun voimme olla varmoja, että voimme vastaanottaa valitut kesätyöntekijät toimipaikkoihimme. Muista poikkeustilanteista tiedotamme valittuja hakijoita erikseen tarvittaessa.

HOK-Elannolla tarjoamme Sinulle

  • Mahtavan työporukan, perehdytyksen työhön ja osaavan esimiehen tuen. HOK-Elannolla on uudelle työntekijälle valmiina yli 6000 työkaveria eri toimipisteissä. Tiimimme koostuu moniosaajista, joilla on asenne kohdallaan ja valtava halu palvella asiakkaitamme hymyssä suin!
  • Meillä on sinulle tarjolla myös loistavat henkilökuntaedut. Tarjoamme työntekijöillemme huikeat henkilökuntaedut, joista osaa pääsee käyttämään jo ensimmäisenä työpäivänä!
  • Olemme luotettava ja vastuullinen työnantaja. HOK-Elanto kantaa vastuuta ihmisistä ja ympäristöstä. Noudatamme tarkasti lakeja ja paikallisia määräyksiä henkilöstötyössä.
  • Kattavan työterveyshuollon. Pidämme hyvää huolta työntekijöistämme ja tarjoamme tarvittaessa erittäin kattavia työterveyspalveluita koko henkilökunnallemme!
  • Tasavertaisen palkan kaikille. Noudatamme HOK-Elannolla tarkasti kaupanalan ja matkailu- ja ravintola-alan TES:iä ja sääntöjä. Tämä koskee myös palkkausta. Näin varmistamme tasapuolisen ja lainmukaisen palkan kaikille.