Kesätyö Q&A

Tältä sivulta löydät vastauksen usein kysyttyihin kysymyksiin HOK-Elannon kesätyöhakuun liittyen.

Usein kysytyt kysymykset HOK-Elannon kesätyöhausta

Mistä löydän HOK-Elannon kesätyöpaikat?
Ilmoitamme kesän 2024 kesätyöpaikkojen hakuajoista Kesätyö-sivuillamme loppuvuodesta 2023.

Miten haen kesätyöntekijäksi?
Katso avoimet kesätyöpaikkamme, ja valitse niistä itsellesi mieluisimmat tehtävät ja toimipaikat. Hakuilmoitustekstissä on linkki, jota kautta kyseistä tehtävää voit hakea. Muistathan täyttää hakulomakeen huolella. Huomioimme vain rekrytointijärjestelmän kautta tulleet hakemukset.

Hakemuksen jättämisessä ilmeni teknisiä ongelmia. Mistä saan apua?
Jos hakemuksen jättämisen kanssa on ongelmia, niin voit olla yhteydessä hok-elanto.rekrytointi@sok.fi

Mistä tiedän, että hakemukseni on vastaanotettu?
Rekrytointijärjestelmämme lähetetään sähköpostitse vahvistusviesti, että hakemus on vastaanotettu. Tarkistathan roskapostin, mikäli et ole saanut viestiä hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Pääsenkö täydentämään tai muokkaamaan hakemustani sen lähettämisen jälkeen?
Pääset täydentämään hakemustasi vahvistusviestissä tulleen linkin kautta.

Voinko lähettää hakemukseni ja ansioluetteloni sähköpostitse?
Valitettavasti emme vastaanota hakemuksia ja cv:tä sähköpostitse. Hakemus tulee jättää hakuilmoituksen, ”hae tästä työpaikkaa” linkin kautta.

Voinko saada rekrytoivan esihenkilön yhteystiedot ja soittaa suoraan hänelle?
Suuren hakijamäärän takia emme valitettavasti pysty vastaamaan puhelintiedusteluihin. Mikäli sinulla herää kysymyksiä kesätöihin liittyen, olethan yhteydessä kunkin työpaikkailmoituksen yhteydessä ilmoitettuun rekrytointitiimiin.

Pitääkö olla 18-vuotias, jotta voi hakea kesätöitä?
Kesätöitä voi hakea alle 18-vuotias, mutta on hyvä huomioida, että mm. kassatyöskentely edellyttää täysi-ikäisyyttä, joka johtuu tupakka- ja alkoholituotteiden myymiseen liittyvästä lainsäädännöstä.

Mille ajalle työvuorot sijoittuvat?
Työvuorojen sijoittumiseen vaikuttavat mm. toimipaikan aukioloajat. Jos kyseessä esim. 24/7 myymälä tai ravintola, voi työvuorot sijoittua myös yöaikaan.

Mitä tehtäviä kesätyö voi pitää sisällään?
Riippuu paljon missä toimipaikassa tulet työskentelemään, sillä meillä on kesätöitä mahdollista tehdä kaupan ja ravintolan alalla, sekä S-Herkkukeittiössä.

Kaupassa työtehtäviä on monipuolisesti esim. asiakaspalvelua, kassatyöskentelyä, hyllytystä, eri osastojen ylläpitoa, myyntiä ja asiakaspalvelua ruokatorilla.

Ravintoloissa työtehtävät voivat olla esim. kokin, vuoropäällikön, keittiömestarin, tarjoilijan, pääsylipun myyjän, sekä pikaruokaravintolan eri tehtävät.

Mille ajanjaksolle kesätyöt sijoittuvat?
Kesätyöt sijoittuvat pääsääntöisesti koulujen loma-ajalle, touko-elokuulle. Osa kesätöistä voi toki alkaa jo aikaisemmin ja päättyä syyskuussa. Tarjolla on eripituisia kesätyöjaksoja riippuen toimipaikkojen tarpeesta. Etsimme ensisijaisesti työntekijöitä, jotka voivat työskennellä joustavasti eri vuoroissa koko kesän ajan.

Voinko jatkaa työskentelyä HOK-Elannolla myös kesän jälkeen?
Mikäli sinun kesätyösi on sujunut mallikkaasti, niin työpaikan saaminen syksylle voi olla mahdollista. Tästä kannattaa keskustella oman esihenkilön kanssa hyvissä ajoin ennen kesätyön päättymistä.

Milloin saan tietää, tulenko saamaan kesätyöpaikan?
Ilmoitamme kaikille valituille heti, kun olemme löytäneet sopivat tehtävän, ajanjakson ja viikkotuntimäärän. Tässä saattaa kuitenkin hieman kestää, sillä sijoitamme satoja kesätyöntekijöitä toimipakkoihin ympäri HOK-Elannon toimialuetta.

Onko HOK-Elannolla Tutustu työelämään ja tienaa – harjoittelupaikkoja tarjolla?
Mahdollisuuksien mukaan tarjoamme harjoittelupaikkoja, tämä varmentuu kevään aikana.

Kenelle Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on tarkoitettu?
Peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja valmentavassa koulutuksessa oleville. Olennaista on, että et opiskele ammattiin eikä sinulla ole tutkintoa. Jo 13-vuotias voi päästä töihin, mikäli täyttää samana vuonna 14 vuotta.

Paljonko Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelun palkka on?
Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman palkka määräytyy kerran vuodessa. Vuoden 2022 kertakaikkinen palkka oli 380 €. Kertakaikkinen palkka sisältää tutustumisjaksolta kertyneen lomakorvauksen sekä kaikki muut työehtosopimuksen mukaiset rahanarvoiset etuisuudet.