Eläkkeellä

HOK-Elannolla on noin 1.500 eläkeläistä, joista monilla on takanaan hyvinkin pitkiä työuria. Tämä sivu on HOK-Elannon virallinen tiedotuskanava eläkeläisilleen. On ilo tarjota myös tälle henkilöstöryhmälle ostoetuja ja muuta ajankohtaista, kiitoksena vuosien työstä. Sivulta löytyy tietoa eduista ja tapahtumista, sekä linkkejä eteenpäin tiedon lähteille.

AJANKOHTAISTA

Korona-epidemian vaikutukset

Päivittäistavarakaupat

Kaikki myymälät ovat auki normaalisti. Tarkista poikkeavat aukiolot sivulta Palvelut.
Yksittäisistä tuotepuutteista huolimatta ruokaa riittää, turhaan hamstraamiseen ei ole tarvetta.

Ravintolat

Kaikki HOK-Elannon ravintolat ovat suljettuina toistaiseksi. Henkilöstö on siirretty työskentelemään päivittäistavarakaupan yksiköihin.

Riskiryhmien asiointi

Alepa-, Prisma- ja S-market-myymälöissä aamun tunti klo 7-8 on rauhoitettu riskiryhmiin kuuluvien asioinnille. Pyydämme muita välttämään asiointia tuona aikana.

Ohjeita ja tietoa asiointiin

 • Kauppaan ei pidä tulla edes pikkunuhassa.
 • Pidä huolta käsihygieniasta.
 • Yski hihaan tai nenäliinaan.
 • Pidä vähintään metrin väli muihin ihmisiin, myös kassajonossa.
 • Suosi kortti- ja lähimaksua, vältä käteisellä maksamista.
 • Kaikkiin yksiköihin asennetaan kassoille suojapleksit ja lattioihin teipit turvallisen etäisyyden säilyttämiseksi.
 • Kassakapuloiden käytöstä on luovuttu toistaiseksi.
 • Olemme tehostaneet myymälöiden siivousta ja lisänneet mm. kassapäätteiden ja korien desinfiointia.
 • Irtotuotteiden myynti on lopetettu toistaiseksi.

Ruoan verkkokauppa

Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan käyttämään Foodie.fi verkkokauppaa. Suuren kysynnän vuoksi kotiinkuljetusajan voi joutua valitsemaan useamman päivän päähän. Teemme kaikkemme, että kotiinkuljetus toimii niin nopeasti, kuin mahdollista. Lisäämme kapasiteettia kaikissa yksiköissä:

 • Prismat Viikki ja Hyvinkää aloittavat kotiinkuljetukset huhtikuun alussa
 • Alepa Kauppakassi toimittaa kaikkina viikonpäivinä, alkaen 6.4.
 • Food Market Herkun verkkokauppa kasvaa, Tapiola aloitti kotiinkuljetukset 30.3. ja Itäkeskus viikolla 15

Ajankohtainen tiedotus HOK-Elannon toimista sivulla Vastuullisuus

Helsinkiläisten ikäihmisten ruokatilauspalvelu osana Helsinki-apua

HOK-Elanto auttaa Helsinki-apua ja järjestää yli 70-vuotiaiden helsinkiläisten ruokahuoltoa yhdessä kaupungin ja Helsingin seurakuntien kanssa. Ikäihmisille avattiin puhelimitse toimiva ruokatilauspalvelu, jonka kautta voi tilata viikon kauppatavarat ja saada kauppakassit kotiin toimitettuna.

Helsinki-apu ohjaa henkilöt palvelun piiriin. Sen jälkeen he voivat soittaa ruokatilauksia varten perustettuun asiakaspalveluun ja tilata S-markettien valikoimista elintarvikkeita, käyttötavaroita ja hygieniatarvikkeita noin viikon tarpeiksi kerrallaan. Tilaus toimitetaan eteenpäin soittajan puolesta. Kaupungin ja seurakuntien työntekijät ja vapaaehtoiset keräävät tuotteet S-marketeista ja toimittavat ne kotiin. Kaikkia toimitusketjussa mukana olevia ohjeistetaan tarkasti tuotteiden turvallisesta keräämisestä ja toimittamisesta.

 Lisätietoja Helsinki-avusta tältä sivulta

ETUJA JA TAPAHTUMIA

Kerhot

Aktiivista eläkeläistoimintaa on kahdellakin kerholla.

Elannon eläkeläiset r.y. on perustettu vuonna 1961. Kerhotoiminta tukee arjessa selviytymistä vertaistuen ja mielekkäiden harrastusten kautta.

Elannon Riemumehiläiset vietti 70-vuotisjuhliaan syksyllä 2017. Kerhon jäsenillä on takanaan yli 35 vuoden työura osuusliikkeen palveluksessa.

Perinteinen iltapäivän kahvitilaisuus

Aina tammikuussa kokoonnumme perinteiseen iltapäivän kahvitilaisuuteen, jota on järjestetty jo kymmenien vuosien ajan. Kutsu tulee kotiin joulukirjeessä. Aikanaan kahviteltiin pienemmällä porukalla legendaarisessa ravintola Kuusihokissa. Viime vuosina tilaisuus on järjestetty Hotelli Presidentissä noin 250 eläkeläisen vahvuudella - voitte kuvitella sen puheensorinan!

Elannon näyttämö

Elannon Näyttämö on vireä ja kunnianhimoinen harrastajateatteri, joka on toiminut yhtäjaksoisesti vuodesta 1921. Nykyään Näyttämö tuottaa kaksi ensi-iltaa vuodessa, vierailevien ohjaajien ohjauksessa. Esitykset ovat yleensä Kirjan talolla Kruunuhaassa.

elannonnayttamo.fi

Henkilökunnan lehti

Vakituiselle henkilökunnallemme suunnattu ViP -lehti ilmestyy nykyään myös sähköisesti. Näin eläkeläisetkin voivat halutessaan seurata talon tapahtumia ja kuulumisia.

Lehtiarkisto

Oma S-kanava ja S-mobiili

Oletko jo kirjautunut internetissä Oma S-kanava -palveluun? Bonus ja ostot -osiossa on kattava tietopaketti henkilöstöeduista sekä bonusyhteistyökumppaneiden myöntämistä alennuksista.  Henkilöstöetulaskuri näyttää, paljonko olet saanut henkilökunta-alennusta. Kaikki S-ryhmän toimipaikat eivät vielä ole laskurissa mukana, mutta suurin osa päivittäis- ja käyttötavarakaupoista kuitenkin.

Henkilöstöetulaskuri on myös S-mobiilissa, jota käytetään älypuhelimella. Se kannattaa ottaa käyttöön, jos se ei vielä ole tuttu. S-mobiilissa näkyvät myös kertyneet Bonukset sekä kaikille asiakasomistajille suunnatut edut ja kupongit. Omia ostoja voi tarkastella monin tavoin, ja seurata vaikkapa ruokaostosten kotimaisuusastetta tai hiilijalanjälkeä.

Lisätietoa Oma S-kanava -palvelusta

Lisätietoa S-mobiilista

S-Pankin edut

Tiesitkö, että palkan tai eläkkeen voi ohjata osittain tai kokonaan suoraan S-Tilille? S-Pankin tili on maksuton S-Etukortin käyttäjille ja saman talouden jäsenille. Koroissa ei tällä hetkellä juuri ole eroja, mutta kysy S-Pankin tarjoamia henkilökuntaetuja, kun käyt pankkiasioilla.

s-pankki.fi

HOK-Elannon omistajapalvelu

Onko sinulla kysymyksiä HOK-Elannon jäsenyydestä tai pankkiasioista? Onko S-Etukortissasi jo maksuominaisuus?

Tiesithän, että Omistajapalvelussa voit hoitaa osuuskaupan jäsenyyteen eli asiakasomistajuuteen ja S-Pankkiin liittyviä asioita. Omistajapalvelun löydät HOK-Elannon Prismojen, Sokos Helsingin ja Stockmann Herkkujen yhteydestä.

Poikkea kauppamatkalla tai varaa aika verkossa!

omistajapalvelu.fi