Koululaiset ja ammattiin opiskelevat


Teemme tiivistä yhteistyötä oppilaistosten kanssa ja otammekin toimipaikkoihimme harjoittelijoita ympäri vuoden.

TET - Työelämään tutustuminen

Millaista on olla kaupassa töissä entä ravintolassa?

TET on mainio mahdollisuus päästä kokemaan työelämää ja tutustua kaupan ja ravintola-alan töihin.
TETissä pääset viikoksi tai kahdeksi tutustumaan työelämään ja kokemaan, millaista on työn tekeminen ja työyhteisössä toimiminen. Tutustut eri ammatteihin, saat työkokemusta ja lisätietoa oman ammatinvalintasi tueksi.

Sinun kannattaa pohtia, millaiseen työhön tai alaan haluat tutustua sekä mitä uutta haluaisit jakson aikana oppia. Mieti myös, mistä sinulle olisi hyötyä tulevaisuuden ammatinvalintaa ajatellen.

Jos olet kiinnostunut TETistä meillä, ota reippaasti yhteyttä sinua kiinnostavaan toimipaikkaan vierailemalla paikanpäällä kaupassa tai ravintolassa.
Löydät toimipisteemme toimipaikkahausta.

5 vinkkiä onnistuneeseen TET-jaksoon

1.  Valitse TET-paikka oman kiinnostuksesi mukaan. Voit myös kysyä vinkkejä vanhemmiltasi tai muilta läheisiltä.
2. Mitkä ovat sinun vahvuutesi? Missä haluaisit kehittyä? Aseta itsellesi jokin pieni kehittymistavoite TET-jaksollesi.
3. Kysy rohkeasti, jos et ymmärrä jotain. Työkaverisi kyllä tietävät, että moni asia on sinulle uutta.
4. Reipas asenne ratkaisee! Tärkeintä TET jaksolla on olla aktiivinen ja reipas. Osaamisesi kehittyy päivä päivältä. Anna itsellesi aikaa.
5. Onnistunut TET jakso voi olla oiva väylä myös kesätöihin. Muista pitää huolta TET-jaksosi todistuksesta.

Ammatilliset harjoittelut

Koululaiset ja ammattiin opiskelevat

Moni  on löytänyt ensimmäisen työpaikkansa HOK-Elannolta. Työllistämme eniten nuoria koko pääkaupunkiseudulla ja  työntekijöistämme yli neljännes on alle 25-vuotiaita. Ensimmäinen työpaikka on tärkeä ja ikimuistoinen askel työelämään. Perehdytämme  jokaisen työntekijän huolellisesti ja takaamme turvallisen työympäristön ja oikeat välineet. Tarjoamme kesätöitä, harjoittelupaikkoja ja osa-aikaisia töitä opintojen oheen.

Ammatilliset harjoittelut

HOK-Elannolla tuemme ammattitaidon kehittymistä. Meillä on monien eri alojen ammattilaisia kaupan-alalla Alepasta  Emotioniin. Työharjoittelijat ovat täkeitä ja tasavertaisia työyhteisön jäseniä ja harjoittelun aikana pääset varmasti tekemään tutkintosi tavoitteita vastaavia työtehtäviä.

Ammattiin opiskelevien harjoitteluita toteutetaan koulutussopimuksella. Koulutussopimus on palkaton, edistää opintojasi ja valmistaa sinua tutkintoasi varten. Oppisopimuksella meillä voivat pääsääntöisesti opiskella henkilöt, jotka ovat jo työsuhteessa HOK-Elannolla. Oppisopimus tarkoittaa sitä, että kanssasi solmitaan määräaikainen työsopimus opintojesi ajaksi. Sinulle nimetään työpaikkaohjaaja tai muu perehdyttäjä, joka tukee oppimistasi työssä.

Toivottavasti innostuit hakemaan harjoittelijaksi meille! Voit tiedustella harjoittelupaikkaa olemalla suoraan yhteydessä haluamaasi kaupan toimipisteeseen tai ravintolaan . Löydät toimipisteemmetoimipaikkahausta. Huomioithan, että harjoittelupaikan saamiseen vaikuttavat mm. miten toimipaikoissa on mahdollista työtilanteesta riippuen ohjata nuorta työtehtävissä ja harjoittelijoiden hakijamäärät.

Yhteistyöoppilaitokset

Yhteistyöoppilaitoksemme tarjoavat mahdollisuuksia kouluttautumiseen HOK-Elannolla

HOK-Elanto tekee yhteistyötä useiden pääkaupunkiseudun oppilaitoksen kanssa. HOK-Elantolaiset voivat kouluttautua ammattitutkintoihin myös työn ohella. Teemme yhteistyötä muun muassa seuraavien oppilaitosten kanssa: Mercuria, Stadin AO, BusinessCollegeHelsinki, Haaga-Helia, Perho, Hyria, Varia, Omnia, Keuda, Jollas Instituutti, Careeria.