Food Market Herkku 

Prisma

Prismojen Ruokatorien joulun aukioloajat löytyvät oheisesta aikataulusta:

 

torstai 22.12. perjantai 23.12. lauantai 24.12. sunnuntai 25.12. maanantai 26.12.
Prisma Hertsi 7-22 7-22 7-15 suljettu suljettu
Prisma Hyvinkää 7-24 7-24 7-18 suljettu suljettu
Prisma Iso Omena 7-22 7-22 7-18 suljettu 10-18
Prisma Itäkeskus 24 h 24 h 00-18 suljettu suljettu
Prisma Jumbo 7-23 7-23 7-16 suljettu suljettu
Prisma Järvenpää 24 h 24 h 00-18 suljettu suljettu
Prisma Kaari 24 h 24 h 00-18 10-18 10-18
Prisma Kerava 7-21 7-21 7-16 suljettu suljettu
Prisma Lippulaiva 7-23 7-23 7-16 suljettu suljettu
Prisma Malmi 7-21 7-21 7-15 suljettu suljettu
Prisma Olari 7-00 7-00 7-18 suljettu 6-00
Prisma Sello 7-24 7-24 7-18 suljettu 10-19
Prisma Tikkurila 7-21 7-21 7-16 suljettu suljettu
Prisma Tripla 24 h 00-23 7-18 suljettu suljettu
Prisma Viikki 7-24 24 h 00-16 suljettu suljettu

 

S-market

Alepa

ABC

Ravintolat 

Sokos ja Emotion 

Helppoutta juhlavalmisteluihin etsivälle hyvä uutinen on, että lähes kaikki jouluherkut on mahdollista hankkia valmiina. Esimerkiksi Food Market Herkusta, Prismasta ja S-marketista löytyy erilaisia vaihtoehtoja sen mukaan, mitä haluaa joulupöydässä tarjota. Perinteisten laatikoiden lisäksi saatavilla on esimerkiksi HOK-Elannon yhdessä huippukokki Tomi Björckin kanssa luoma HERKKU by Tomi Björck-tuotesarja, joka tuo ravintolatason ruoat helposti kotipöytään. Sarjaan kuuluvat kalatuotteet lisukkeineen, HERKKU-platterit ja jälkiruuat toimivat myös joulupöydässä.

Myös itse kaupassa asioinnin voi tehdä ilman hikikarpaloita ja tuskastumista.

– Helsingin keskustan Food Market Herkun palvelutiskien jonoon voi liittyä omalla kännykällä heti, kun saapuu kauppaan. Jonoon liittyminen omalla kännykän nettiselaimella vaatii läsnäolon kaupalla, mutta sillä aikaa, kun odottaa vuoroaan, voi rauhassa kierrellä ja kerätä ostokoriin muita tuotteita, Food Market Herkun ryhmäpäällikkö Ari Rantanen vinkkaa.

Suosi ruokakaupan hiljaisia hetkiä

Ruokaostokset on mukava tehdä kaikessa rauhassa, joten kannattaa mahdollisuuksien mukaan suosia hiljaisempia aikoja. Aatonaattona on odotettavissa vilkasta koko päiväksi, mutta esimerkiksi Food Market Herkuissa on viikolla 51 ruuhkaista joka päivä erityisesti iltapäivän kello neljästä iltakahdeksaan.

– Suosittelen tulemaan kauppaan ennen puoltapäivää tai kello 20 jälkeen, jos haluaa välttää pahimmat ruuhkat, Rantanen sanoo.

Myös Prismoissa aatonaatto tulee olemaan joulunalusajan vilkkain kauppapäivä. Kaikki HOK-Elannon Prismat ovat jälleen joulua edeltävällä viikolla avoinna ympäri vuorokauden, mikä tasoittaa ruuhkahuippuja.

– Moni tulee tarkoituksella vasta myöhään illalla lahja- ja ruokaostoksille. Lasten mentyä nukkumaan voi rauhassa tehdä ajan kanssa ostoksia, eikä kotona tarvitse pelätä, että lapset näkevät lahjaostokset. Meillä on ruokatorit jouluviikolla avoinna yölläkin, Prisman ryhmäpäällikkö Tommi Korhonen kertoo.

Ostokset saa tehtyä näppärästi myös Alepassa, jonka kattavasta valikoimasta saa jouluherkut läheltä ja ilman ruuhkaa. Jouluna Alepat palvelevat laajoilla aukioloajoilla, ja osa myymälöistä on auki myös joulun pyhinä ympäri vuorokauden.

Kotisohvalla välttää kauppojen joulujonot

Jos haluaa välttää kaupassa jonottamisen, niin helpoin tapa tehdä jouluruokaostokset on klikkailla ne kotisohvalla verkkokaupan ostoskoriin. Verkkokaupasta voi tilata ruokia noudettavaksi aina jouluaattoon asti, mutta viimeiset kotiinkuljetukset tehdään 23. joulukuuta.

– Tilausikkunat ovat auki 30 päivää etukäteen, joten tilauksen voi laittaa sisään hyvissä ajoin. Tilausta voi sen jälkeen täydentää ja muuttaa. Toki on hyvä muistaa, että tuotteiden saatavuus määräytyy aina keräilypäivän mukaan, ei tilauspäivän mukaan, verkkokaupan kehitysjohtaja Jukka Ranua vinkkaa.

Jos haluaa valita tietyt tuotteet kaupan tiskistä itse, niin hyvä idea on ennakoida kuiva-aineiden ja muiden pitkään säilyvien tuotteiden kanssa. Nämä voi tilata jo aiemmin joulukuussa valmiiksi, jolloin viime hetken ostoslistalle jää vähemmän tuotteita muistettavaksi.

– Avaamme Food Market Herkkuun myös verkkokaupan joulunajan noutotilauksia varten. Sieltä voi poimia valikoiduista 32 tuotteesta itselle maistuvimmat jouluherkut, maksaa verkossa ja noutaa tiettynä aikana Food Market Herkun sisällä olevasta noutopisteestämme. Joulunoudon voi tehdä 22.–24. joulukuuta väliselle ajalle. Tilauksia otetaan vastaan 18.12. asti, Ari Rantanen kertoo.

Ravintolassa nautittu aattoillallinen kasvattaa suosiotaan

Pääkaupunkiseudulla on joulun pyhinä avoinna myös monia klassikkoravintoloita kuten Kappeli, Salve, Casa Largo ja Zetor. Näihin voi poiketa ulkoilun yhteydessä tunnelmoimaan glögikupposen äärelle tai tulla nauttimaan illallisen pitkän kaavan kautta.

– Olemme olleet jo useampana jouluna avoinna ja aattoillallisen nauttiminen ravintolassa on kasvava buumi. Meillä on silloin talo täynnä pieniä seurueita. Iso osa on tavallisia perheitä, jotka haluavat syödä muuta kuin perinteisiä jouluruokia ja säästyä ruuanlaiton stressiltä, Kappelin ravintolajohtaja Santeri Uusitalo kertoo.

Hotellijoulu on kaikkein stressittömin vaihtoehto, sillä hotellit on koristeltu joulun tunnelmaan ja niissä saa istua valmiiseen joulupöytää siivouksesta murehtimatta. Hotellijoulut kasvattavat myös suosiotaan koko ajan. Jos haluaa nauttia pelkän jouluillallisen ilman yöpymistä, niin siihenkin on mahdollisuus. Aaton kattauksia on tarjolla muun muassa Radisson Blu Plazassa, Sokos Hotel Flamingossa ja ravintola 10. Kerroksessa Sokos Hotel Vaakunan ylimmässä kerroksessa Helsingissä.

HOK-Elannon vinkit helppoon ja mutkattomaan jouluun

  1. Kaikkea ei ole pakko tehdä joulupöytään itse – käytä valmiita ja puolivalmiita herkkuja menun koostamisessa.
  2. Hyödynnä ostoksiin 24 h auki olevat Prismat – myöhään illalla, aikaisin aamulla ja öisin myymälöissä on rauhallista ja joulunalusviikolla myös Ruokatorit palvelevat öisin.
  3. Varaa verkkokaupan toimitusaika hyvissä ajoin – ajat ovat varattavissa 30 päivää eteenpäin. Osa noutopisteistä palvelee 24 h, tarkemmat tiedot s-kaupat.fi.
  4. Suosi lahjaostoksilla valmiita joulupaketteja – Sokokselta ja Emotioneista esimerkiksi löytää erilaisia kosmetiikkalahjapakkauksia pukinkonttiin sujautettavaksi.
  5. Varaa pöytä jouluaaton illalliselle – ravintolaillalliset ovat suosittuja ja ilman pöytävarausta ei löydy sijaa kaikille halukkaille.

Herkun palvelutiskien jonoon pääsee osoitteessa: s-vuoronumero.fi

HOK-Elannon myymälöiden tarkemmat jouluaukiolot löytyvät oheisen linkin kautta.

HOK-Elannon myymälät palvelevat kattavasti läpi juhannuksen. Ketju- ja myymäläkohtaiset aukioloaikatiedot löydät oheisten linkkien kautta. Laaja 24/7-verkosto palvelee asiakkaita myös pyhinä kellon ympäri.

HOK-Elannon 24/7-verkostoon kuuluu tällä hetkellä seuraavat myymälät:

Alepa: Mannerheimintie 102, Hämeentie, Herttoniemi, Mechelininkatu, Riihikallio, Tapaninkylä, Jätkäsaari, Pikku-Huopalahti, Pukinmäki, Klaukkala, Peltokuumolantie (ABC Hyvinkää), Käpylä, Viherlaakso, Kellokoski, Sture 27, Porvoonkatu, Kartanonkoski, Tripla, Pihlajisto, Malmin Nova, Perämiehenkatu, Roihuvuori, Etelä-Haaga, Porttipuisto, Kuulakuja, Jollas, Pohjois-Haaga, Kuulosaari, Joosepinkuja ja Lentoasema.

S-market: Herttoniemi, Kivenlahdentie, Koivuhaka, Munkkivuori, Pohjois-Tapiola, Pukinmäki, Sokos Helsinki ja Ympyrätalo.

Prisma: Kaari, Tripla, Itäkeskus,  Hertsi, Viikki, Malmi, Tikkurila, Jumbo, Sello, Olari, Iso Omena, Hyvinkää, Järvenpää ja Kerava.

HOK-Elannon laaja noutopisteverkosto palvelee verkkokaupan asiakkaita juhannuksena

Ruoan verkkokaupan kotiinkuljetuksia toimitetaan vielä torstaina 24.6.2021. Myös juhannusaatoksi 25.6. on mahdollista tehdä noutotilauksia HOK-Elannon noutopisteverkostoon. Juhannuspäivänä 26.6. ruoan verkkokaupan kotiinkuljetus ja noutopisteet ovat suljettuna, sunnuntaia 27.6. palvelemme normaalien sunnuntaitoimitusten puitteissa.

Tilaukset ja tämän hetken kapasiteetin voit tarkistaa Foodiesta.

Ravintoloiden aukioloajat

Ravintoloiden ajankohtaiset aukioloaikatiedot löytyvät Raflaamosta.

Pääkaupunkiseudulla HOK-Elannon ravintoloiden annoksia on tilattavissa syökotona.fi -palvelusta, Woltista ja Foodorasta.

 

HOK-Elannon Prismat jatkavat edelläkävijänä laajojen aukioloaikojen tarjoamisessa asiakkaiden arjen kiireiden helpottamiseksi. Jo entuudestaan ympäri vuorokauden avoinna olevien Prisma Kaaren, Triplan, Itäkeskuksen, Olarin ja Keravan lisäksi myös kaikki muut HOK-Elannon Prismat siirtyvät ympärivuorokautiseen palveluun kesän ajaksi. 

– Pääkaupunkiseutu elää omassa sykkeessään, ja asiakkaamme ovat osoittaneet, että hypermarketien laajoille aukioloajoille todella on kysyntää. Ensimmäisen kerran hypermarketin 24/7-aukioloaikaa kokeiltiin Prisma Kaaren joulukaupassa vuonna 2016, ja käytäntö vakiintui asiakkaiden osoittaessa, että tämän kokoluokan myymälöihin halutaan ostoksille myös yöaikaan, toteaa HOK-Elannon Prisma-ketjun ketjujohtaja Anu Tuomaala. 

Prisma Kaaren onnistuneen pilotin jälkeen ympärivuorokautinen aukioloaika vakiintui normaaliksi aukioloajaksi. Myöhemmin tehtyjen uusien laajempien pilottien jälkeen 24/7-verkosto täydentyi vuonna 2018 Prisma Itäkeskuksella, Olarilla ja Keravalla. Vuonna 2019 avattu Prisma Tripla on palvellut avauksesta lähtien ympärivuorokautisen aukioloajan puitteissa.  

HOK-Elannon 14 Prismaa ovat avoinna 24/7 pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla 1.6.-31.8.2021. 

Työvuorosuunnittelu tehdään hyvässä yhteistyössä henkilökunnan kanssa 

Aukioloaikamuutoksen myötä Prismoissa tehtävä yötyön määrä tulee lisääntymään, mutta Tuomaalan mukaan työvuorosuunnittelussa henkilökunnan toiveet ja soveltuvuus yötyöhön tullaan huomioimaan. 

– Yötyö ei ole uusi konsepti ketjussamme, ja työvuorosuunnittelu tullaan tekemään hyvässä hengessä työntekijöiden kanssa. Säännöllisen yötyön tekeminen edellyttää työterveyden tekemää soveltuvuusselvitystä, eikä ketään tulla pakottamaan yövuoroihin. Aikaisempien kokeilujen tavoin uskon, että halukkaita on enemmän mitä meillä on tarjota vuoroja, Tuomaala toteaa.  

Pääkaupunkiseutu elää 24/7 – mitä yöllä ostetaan? 

Aukioloaikojen laajentuessa Prisma Kaaressa havaittiin, että öiseen aikaan ostettiin paljon valmisruokaa, nopeaa syötävää ja juomia, autoiluun liittyviä tarvikkeita ja miesten pukeutumiseen liittyviä tuotteita. Tuomaalan mukaan nykyisin vastaavaa ilmiötä ei ole havaittavissa, eikä yksittäiset tuoteryhmät enää korostu öisissä ostoksissa. 

– Yöajan ostamisessa on menty eteenpäin vuoden 2016 tilanteesta, eikä stereotyyppisiä yöajan ostoksia juurikaan ole. Metropolialue elää 24/7, ja päivittäistavaraostoksilla käydään yhä enemmän myös öisin. Asiakkaamme ovat erilaisissa elämäntilanteissa eikä kaikilla ole mahdollisuutta asioida 8-16 -syklin puitteissa isossa ruokakaupassa. Kauppana me mahdollistamme yöajan ostokset, ja asiakkaat osoittavat onko niille kysyntää, Tuomaala toteaa.  

HOK-Elannon Prismat palvelevat 1.6.-31.8.2021 24/7, myös juhannuksena. 

 HOK-Elannon myymälät palvelevat kattavasti myös helatorstaina 13.5. Laaja 24/7-verkosto palvelee asiakkaita myös pyhinä kellon ympäri. 

Prisma-ketjun noutopisteverkosto palvelee verkkokaupan asiakkaita helatorstaina

Ruoan verkkokaupan kotiinkuljetuksia toimitetaan vielä helatorstain aattona keskiviikkona 12.5. Helatorstaiksi 13.5. on mahdollista tehdä noutotilauksia HOK-Elannon Prisma-ketjun noutopisteverkostoon. Helatorstaiaaton tilauksia on mahdollista tehdä vielä keskiviikkona 12.5. 

Tilaamaan pääset oheisten linkkien kautta:

Lämpimät säät nostavat odotuksia ravintolatoimialan terassikaupassa

Helatorstain sääennusteet nostavat odotuksia HOK-Elannon ravintolatoimialan terassikauppaan. 12.5. alkaen HOK-Elannolla on yhteensä 68 avoinna olevaa ravintolaa, jotka palvelevat voimassaolevien rajoitusten mukaisesti.  

– Ensimmäiset terassit on jo avattu, ja uskomme asiakkaiden suuntaavan ravintoloihin myös helatorstaina. Helsingin keskustassa avoinna on muun muassa Kappelin, Rotterdamin sekä Salven terassit. Kun rajoitukset lieventyvät, saamme avattua lisää ravintoloita, HOK-Elannon ravintolatoimialan aluejohtaja Satu Rytkönen toteaa.  

Pääkaupunkiseudulla HOK-Elannon ravintoloiden annoksia on tilattavissa syökotona.fi -palvelusta, Woltista ja Foodorasta. 

Ravintoloiden ajankohtaiset aukioloaikatiedot löytyvät Raflaamosta.

 

HOK-Elannon Prismat, S-marketit, Alepat ja Food Market Herkut ovat tänä vuonna auki jouluaattoa edeltävällä viikolla ennätyksellisen laajoilla aukioloajoilla. Laajat aukioloajat mahdollistavat jouluostosten tekemisen ruuhkia välttäen, vaikka keskellä yötä. Jouluruoat on mahdollista tilata myös verkosta.

HOK-Elannon kaupat palvelevat jouluaattoa edeltävällä viikolla ennätyksellisen laajoin aukioloajoin. HOK-Elannon kaikki 14 Prismaa ovat keskiviikosta 16.12. klo 6:00 alkaen auki ympärivuorokautisesti aina jouluaattoon 24.12. klo 18:00 asti. S-marketit ovat auki joka päivä vähintään klo 07:00-22:00 ja Alepat vähintään klo 06:30-23:00. Useat S-marketit ja Alepat sekä Olarin, Kaaren, Itäkeskuksen, Triplan ja Keravan Prismat ovat auki ympärivuorokautisesti vuoden jokaisena päivänä, niin myös nyt joulun alla. HOK-Elannolla onkin Suomen kattavin ympärivuorokautisesti auki olevien kauppojen verkosto: kaikilta alueilta on kohtuullinen matka ympärivuorokautisesti auki olevaan kauppaan, olipa kyse suuremmista hankinnoista tai täydennysostoista.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden tehdä jouluostoksensa kaikessa rauhassa, vaikkapa öiseen aikaan, jolloin liikkeellä on vähemmän ihmisiä. Kiitos tämän mahdollistamisesta kuuluu erityisesti henkilöstöllemme”, toimialajohtaja Kimmo Nikula HOK-Elannosta sanoo.

Joulun työvuorot jaetaan usein myymälöissä kysymällä työntekijöiltä, ketkä haluaisivat olla töissä. Halukkaita tekijöitä löytyy hyvin – välillä jopa niinkin paljon, ettei jouluvuoroja riitä kaikille niitä toivoneille.

Joulukauppa jakautuu koko viikolle ja edeltävälle viikonlopulle, myös verkkokauppa palvelee

Jouluviikon vilkkain kauppapäivä tulee olemaan aatonaatto 23.12. Jouluaatto osuu tänä vuonna torstaille, minkä vuoksi joulukaupan uskotaan tasoittuvan ja jakautuvan useammille päiville kuin esimerkiksi viime vuonna, jolloin jouluaatto oli tiistaina.

”Kannustamme erityisesti tänä jouluna välttämään ruuhkia. On suositeltavaa ajoittaa jouluostoksia jo edeltävälle viikonlopulle sekä hyödyntää jouluviikon laajoja aukioloaikoja ja vuorokauden hiljaisempia tunteja mahdollisuuksien mukaan. Rauhallisimmat asiointiajankohdat myymälöissämme ovat aamulla ennen yhdeksää sekä myöhemmin illalla tai yöllä”, Nikula vinkkaa.

Joulupöydän antimet on mahdollista tilata myös ruoan verkkokaupan kautta. Tällä hetkellä Prismojen, S-markettien, Alepoiden ja Food Market Herkkujen ruoan verkkokaupan nouto- ja kotiinkuljetuksia on vielä hyvin saatavilla. Vaikka toimitusikkunoita on lisätty joulua edeltäville päiville huomattavasti, suosituimmat toimitusajat täyttyvät kuitenkin nopeasti. Kotiinkuljetuksia on mahdollista varata 23.12. saakka, jouluaattona 24.12. palvelevat Prisman myymälöissä olevat noutopisteet.

Näin HOK-Elannon kaupat ovat auki jouluviikolla

Prismat

HOK-Elannon kaikki 14 Prismaa ovat 16.12. klo 6:00 alkaen auki ympärivuorokautisesti aina jouluaattoon klo 18:00 asti.

S-marketit

HOK-Elannon S-marketit ovat auki joka päivä vähintään klo 07:00-22:00, useat 24h vuorokaudessa.

Alepat

Alepat ovat auki joka päivä vähintään klo 06:30-23, useat 24h vuorokaudessa.

Food Market Herkku

 

Food Market Herkut Helsingin keskustassa, Tapiolassa ja Itäkeskuksessa ovat auki arkisin vähintään klo 09:00-21:00.

 

Ruuan verkkokauppa

Joulupöydän antimet on mahdollista tilata myös ruoan verkkokaupan kautta. Tällä hetkellä Prismojen, S-markettien, Alepoiden ja Food Market Herkkujen ruoan verkkokaupan nouto- ja kotiinkuljetuksia on vielä hyvin saatavilla. Vaikka toimitusikkunoita on lisätty joulua edeltäville päiville huomattavasti, suosituimmat toimitusajat täyttyvät kuitenkin nopeasti. Suurimassa osassa myymälöitä toimitusajat tulevat varattavaksi 7 päivää etukäteen. Kotiinkuljetuksia on mahdollista varata 23.12. saakka, jouluaattona 24.12. palvelevat Prisman myymälöissä olevat noutopisteet.

Ruuan verkkokauppa palvelee näissä osoitteissa:

Prismat, S-marketit* ja Alepat: Foodie.fi
Food Market Herkku: https://kauppa.foodmarketherkku.fi/
*S-market Klaukkala : https://www.smarketklaukkala.fi ja
*S-market Mäntsälä: https://www.smarketmantsala.fi

Viimejouluiseen tapaan kaikki HOK-Elannon 14 Prismaa ovat joulua edeltävän viikon avoinna vuorokauden ympäri. Kokemukset ovat osoittaneet, että asiakkaat arvostavat laajoja aukioloaikoja, asioinnin helppoutta ja joustavuutta niin arkena kuin erityisesti juhlapyhien alla.

– Tänä vuonna laajat aukioloajat ovat aiempaakin tärkeämmät. Haluamme varmistaa turvallisen asioinnin myös jouluna ja siksi tarjoamme asiakkaille mahdollisuuden niin ruoka- kuin lahjaostostenkin tekoon juuri silloin kuin heille parhaiten sopii, ketjujohtaja Anu Tuomaala toteaa.

Keravan, Olarin, Itäkeskuksen, Triplan ja Kaaren Prismat palvelevat aina ympärivuorokautisesti vuoden jokaisena päivänä.
Prismat Hertsissä, Hyvinkäällä, Isossa Omenassa, Sellossa, Malmilla, Viikissä, Järvenpäässä, Tikkurilassa ja Jumbossa avaavat ovensa keskiviikkona 16.12. klo 6 ja sulkevat ne seuraavan kerran jouluaattona 24.12. klo 18. Joulupäivänä 25.12. nämä Prismat ovat avoinna klo 10-21. Tapaninpäivänä palataan normaaliin 6-24 aukioloon.

Työvuorot tehdään tänäkin vuonna yhteistyössä henkilökunnan kanssa. Aiempien kokemusten pohjalta yö- ja juhlapyhävuoroihin on riittänyt runsaasti halukasta henkilökuntaa.

Yhteenveto aukioloista:

16.12. klo 6 – 24.12. klo 18 kaikki Prismat avoinna 24/7
24.12.               00-18
25.12.               10-21
26.12.               normaali 6-24

24h Prismat palvelevat 24/7 läpi joulun

Aamuvirkkujen ja yökyöpeleiden on mahdollista tehdä tavaratalo-ostoksia ensimmäistä kertaa läpi vuorokauden. Lähes seitsemänkymppinen Helsingin keskustan Sokos palvelee ensimmäistä kertaa historiansa aikana 24 h perjantaina 27.11., kun ”musta perjantai” starttaa joululahjakauden.

– Palvelemalla vuorokauden ympäri saamme myös laajasti ja turvallisesti asiointiaikoja ostoksille. Kokeilemme 24 h aukioloaikaa nyt ensimmäistä kertaa ja katsomme, miten asiakkaamme ottavat tämän vastaan. Sokos Helsingin öiset valot tulevat valaisemaan koko korttelin, kertoo HOK-Elannon tavaratalokaupan ketjujohtaja Sanna Mäenpää.

Alun perin yhdysvaltalaisesta kiitospäivätraditiosta kumpuavan ”mustan perjantain” suosio näkyy entistä vahvemmin myös Suomessa. Yhä useampi ostaa joululahjat jemmaan tuolloin ja erityisesti verkkokaupasta.

– Yhä useampi asiakkaamme ajoittaa joululahjaostoksensa tähän ajankohtaan ja Black Fridayn merkitys on kasvanut vuosi vuodelta. Kampanja tulee näkymään erityisesti voimakkaasti kasvavassa sokos.fi-verkkokaupassa ja myös kivijalkamyymälöissämme turvallinen asiointi taaten, kertoo SOK tavaratalo- ja erikoisliikekaupan kehitysjohtaja Päivi Juntunen.

Kosmetiikan lahjapakkausten, ihonhoito- ja hiustenhoitopakkausten, tuoksupakkausten sekä kodin puolella muhkeiden peitteiden, tyynyjen ja merkkiastioiden odotetaan käyvän kaupaksi.
Black Fridayna Sokos-tavaratalot sekä kauneuden ja hyvinvoinnin Emotion-myymälät tarjoavat asiakkailleen koko muodin, kauneuden ja sisustuksen valikoimastaan 25 % alennuksen verkkokaupassa sekä myymälöissä. Näin asiakkaat voivat tehdä suunniteltuja hankintoja yksittäisten tarjoustuotteiden sijaan.

Helsingissä läpi yön palvelevat tavaratalot Sokos Helsinki ja Sokos Kaari avaavat ovensa torstain vaihtuessa perjantaiksi keskiyöllä ja myöntävät 30 prosentin alennuksen aamuseitsemään asti.

– Erikoistavarakauppa koki notkahduksen koronakeväänä, mutta asiakkaat ovat palailleet myös kivijalkamyymälöihin ostoksille. Verkkokaupan myynti on kasvanut tämän vuoden aikana voimakkaasti kaksinumeroisin luvuin. Meille on tärkeää kehittää sekä ostokokemusta verkossa että kivijalkamyymälöiden henkilökohtaista palvelua, kertoo kehitysjohtaja Päivi Juntunen SOK tavaratalo- ja erikoisliikekaupasta.
Sokos-tavarataloissa myymäläasioinnin turvallisuuteen kiinnitetään huomiota monin eri keinoin. Kaikissa asiakasohjeissa ja myymäläviestinnässä korostetaan turvallista asiointia ja turvavälien huomiointia.
Ketjujohtaja Sanna Mäenpää HOK-Elannolta kertoo, mikä tavaratalokaupassa kiinnostaa nyt:
– Tuoksupakkaukset, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteet. Korona-aikana kotoillessa ja maskien käytön myötä panostetaan hemmotteluun ja ihonhoitoon.
– Jouluvaloilla sisustetaan kotia tunnelmalliseksi. Tänä vuonna jouluvalojen myynti alkoi jo kaksi kuukautta aikaisempaa aiemmin.
– Muodissa joulun hittejä tulevat olemaan edellisvuosien tapaan valmiit alusasu-, asuste- sekä yöasupaketit. Pehmeät paketit, mukavat lämpimät rentoon olemiseen sopivat vaatteet kiinnostavat myös. Lämpimät aamutossut ovat vuodesta toiseen joulun kestohitti.
– Kotiin ostetaan muhkeita peittoja ja -tyynyjä sekä kotimaisia klassikkoasioita.
– Kosmetiikan joulukalentereita ostettiin jo marraskuuksi ekstrahemmotteluksi ja iloksi pimeään aikaan. Tämä on uusi ilmiö.

 

Korona-aika on saanut asiakkaat hyödyntämään entistä enemmän kauppojen hiljaisempia aamu- ja ilta-aikoja ostosten tekemiseen. Pääkaupunkiseudun Prismat laajentavat aukioloaikojaan tunnilla aamusta ja illasta. Myös yhä useampi Alepa-ketjun myymälä palvelee ympäri vuorokauden. Pääkaupunkiseudulla toimiva HOK-Elanto haluaa tarjota joustavampia vaihtoehtoja asioinnille.

Triplan, Kaaren, Itäkeskuksen, Olarin ja Keravat Prismat palvelevat jatkossakin ympäri vuorokauden. Korona-aikana asiakasmäärät ovat kasvaneet ympäri vuorokauden palvelevissa Prismoissa. Muut pääkaupunkiseudun Prismat laajentavat aukioloaikojaan 4.5. alkaen. Prismat avaavat ovensa tuntia aikaisemmin kello 6 ja palvelevat iltaisin tunnin pidempään kello 24 asti. Aamun ensimmäiset tunnit on rauhoitettu riskiryhmiin kuuluvien asiointiin, ja tällä muutoksella laajennetaan myös riskiryhmien aamun asiointiaikaa kello 6-8.
”Asiakkaiden ostokäyttäytyminen on kevään aikana muuttunut. Asiakkaamme hyödyntävät yhä enemmän aamun varhaisia ja illan myöhäisiä tunteja. On hyvä, että asiointia ajoitetaan vilkkaimpien aikojen ulkopuolelle. Haluamme omalta osaltamme helpottaa asiointia ja tarjota joustavammat mahdollisuudet ostosten tekemiseen. Se lisää sekä henkilöstön että asiakkaiden turvallisuutta”, kertoo Prisma-ketjun johtaja Anu Tuomaala HOK-Elannolta.

Pääkaupunkiseudun Prismojen laajemmat aukioloajat ovat voimassa toistaiseksi. HOK-Elannossa seurataan, miten asiakkaat ottavat uudet aukiolotunnit vastaan. Myymälöiden laajoja aukioloaikoja kannattaa hyödyntää ruuhkien välttämiseksi. Hiljaisinta myymälöissä on myöhäisestä illasta aamukahdeksaan saakka. Vilkkainta on iltapäivällä kello neljän jälkeen. Tavaraa täydennetään hyllyihin päivittäin.24 Alepaa palvelee 24 h pääkaupunkiseudulla

Vuorokauden hiljaisempien hetkien suosio on nousussa myös pienemmissä myymälöissä, joissa asiointi on lisääntynyt myöhäisen illan, yön ja aikaisen aamun tunteina. Alepalla on laaja verkosto 24h palvelevia myymälöitä. Ympäri vuorokauden voi asioida Espoossa, Helsingissä, Vantaalla, Tuusulassa, Nurmijärven Klaukkalassa sekä Hyvinkäällä.
Myös Alepa-ketjussa laajennetaan myymälöiden aukioloaikoja. Nyt myös Ullanlinnan, Katajanokan ja Perämiehenkadun ja Roihuvuoren Alepa-myymälät palvelevat ympäri vuorokauden 27.4.–30.6. välisenä aikana.
Kokonaan uusi Alepa-myymälä avautuu keskiviikkona 29.4. Etelä-Haagaan ja se palvelee 24/7.

”Laajentamalla aukioloaikoja mahdollistetaan asiointi rauhallisempina hetkinä. Lisäksi ruuhkaisissa myymälöissä pyritään viestimään sisäänkäyntien yhteydessä kellotaulujen avulla, mitkä ovat kunkin myymälän hiljaisimmat asiointiajat. Tarkastelemme jatkuvasti myymälöiden aukioloaikoja asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan”, kertoo ketjujohtaja Merja Mustonen HOK-Elannolta.Ohjeita turvalliseen asiointiin korona-aikana:

– Kauppaan ei pidä tulla edes pikkunuhassa
– Pidä huolta käsihygieniasta
– Yski hihaan tai nenäliinaan
– Pidä vähintään metrin väli muihin ihmisiin, myös kassajonossa ja ostoksia pakatessa
– Suosi kortti- ja lähimaksua, vältä käteisellä maksamista
– Suunnittele ostoksilla käynti hyvin. Ostoksilla on parempi käydä yksin kuin koko perheen voimin.

– Kaikkiin yksiköihin on asennettu kassoille suojapleksit ja lattioihin teipit turvallisen etäisyyden säilyttämiseksi.

– Kassakapuloiden käytöstä on luovuttu toistaiseksi
– Olemme tehostaneet myymälöiden siivousta ja lisänneet mm. kassapäätteiden ja korien desinfiointia.
– Irtotuotteiden myynti on lopetettu toistaiseksi
Lisätietoja ja ohjeita asiointiin: https://www.s-kanava.fi/web/hok-elanto/korona
Yhteystiedot:
Anu Tuomaala, Prisma-ketjun johtaja, HOK-Elanto, anu.tuomaala(at)sok.fi
Merja Mustonen, Alepa-ketjun johtaja, HOK-Elanto, merja.mustonen(at)sok.fi